Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч

Аватар
ssm

Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч

Мнение от ssm » 18 Май 2010 18:14

Здравейте колеги,
преди около 7мес. закупих новото версо- модел 2.2 дизел.Колата е перфектна,но преди седмица ми се наложи да пътувам извън София и забелязах следния проблем:при скорост над 120км/ч вътре започва да се усеща осезаемо обветрянето на колата,което е много дразнещо.Двигателят е абсолютно безшумен дори при скорост 180-200км/ч,но свистенето и шума от обветрянето на колата са много силни,особено при скорост над 140км/ч.Моля ако някой има същия проблем да сподели опита си тук,ще му бъда много благодарен!

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 18 Май 2010 18:19

Провери някое от уплатненията на стъклата и вратите,както и натискай по ъглите на предното стъкло и виж дали някаде не е поддало,а иначе уплатненията на страничните врати ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 18 Май 2010 21:21

не ме учудва,най-вероятно се дължи на твърде тънко предно стъкло,както например при мазда5.правих тест драйв с такава и ми направи доста неприятно впечатление,бих казал от 120 нагоре.
дано да е от някое уплътнение все пак ти е гаранционна.провери двете странични огледала да няма изгубено пластмасово капаче(отдолу).
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 18 Май 2010 21:30

miLen4o написа:П.......................... ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
А да си забелязвал разни знаци тук таме , че не трябва да се пръска много от близо с пароструйка ?

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 18 Май 2010 21:52

Bass_Man написа:
miLen4o написа:П.......................... ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
А да си забелязвал разни знаци тук таме , че не трябва да се пръска много от близо с пароструйка ?
Е нямах предвид да набие струйката точна на джама......аз работя на автомивка и един клиент ме е карал да го правя това и за това казах и на колегата да пробва.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Май 2010 21:58

Bass_Man написа:
А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват. По принцип водоструйките могат да бъдат много опасни в ръцете на някой бунак. Аз ходя да си мия колата само на една мивка и то само при един човек, на другите не им позволявам да ми пипат колата.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 18 Май 2010 22:03

zi_zi_top написа:
Bass_Man написа:
А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват. По принцип водоструйките могат да бъдат много опасни в ръцете на някой бунак. Аз ходя да си мия колата само на една мивка и то само при един човек, на другите не им позволявам да ми пипат колата.
Мда така е ,ако стуйката работи на големи барове,иначе няма проблем.Аз лично съм почиствал кола която е стояла 1 година под дърво и беше с много листа по уплатненията.Изкарах ги със стрията от около 5-10 см. без да повредя нищо.Но както ти каза важно е да не ти попада колата при някои бунак.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 18 Май 2010 22:25

zi_zi_top написа:А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват.
тва сериозно ли? unsure.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Май 2010 22:32

desSs написа:
zi_zi_top написа:А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват.
Извини ме ако е прозвучало несериозно! Но е абсолютно сериозно. Дори се отнася и за гумите на колелата, защото и на тях могат да им направят "първа копка" за бъдещ балон.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Dizzle

Re: Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч

Мнение от Dizzle » 18 Май 2010 22:44

ssm написа:Здравейте колеги,
преди около 7мес. закупих новото версо- модел 2.2 дизел.Колата е перфектна,но преди седмица ми се наложи да пътувам извън София и забелязах следния проблем:при скорост над 120км/ч вътре започва да се усеща осезаемо обветрянето на колата,което е много дразнещо.Двигателят е абсолютно безшумен дори при скорост 180-200км/ч,но свистенето и шума от обветрянето на колата са много силни,особено при скорост над 140км/ч.Моля ако някой има същия проблем да сподели опита си тук,ще му бъда много благодарен!
спокойно колега и при моята е така. при на сестра ми яриса обаче го няма този момент

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 19 Май 2010 07:35

zi_zi_top написа:
desSs написа:
Извини ме ако е прозвучало несериозно! Но е абсолютно сериозно. Дори се отнася и за гумите на колелата, защото и на тях могат да им направят "първа копка" за бъдещ балон.
омг ся ми вкара мухата, ще трябва да ги следя изкъсо на автомивката wacko.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч

Мнение от Vesko » 19 Май 2010 08:33

ssm написа:Здравейте колеги,
Predi vreme imah podoben problem s avensis. Shuma se chuvashe samo ot shofiorskatvrat.Okaza se he imat fabrichen efekt s uplatneniata. Smeniha go garancionno i veche blizo 5g niamam problem sasshuma nad 120km/h

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Май 2010 09:36

desSs написа:
zi_zi_top написа:
desSs написа:тва сериозно ли? unsure.gif
омг ся ми вкара мухата, ще трябва да ги следя изкъсо на автомивката wacko.gif
Дес, това е абсолютно вярно!
Е не чак от 50см, но поне от 30см. Не по-близо.

Пораженията не се забелязват веднага от близкото пръскане с пароструйката, защото тогава гумата само се напуква леко. След време обаче, тези пукнатини започват да се увеличават и тогава гума с доста грайфер отива на боклука. cool.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
ssm

Мнение от ssm » 23 Май 2010 14:17

Проблема с шума успях да го реша.Някой път ще напиша подробно как оправих нещата,просто сега за съжаление нямам време,но мисля,че ще бъде от полза на сдобилите се с тази иначе добра кола.За съжаление дефекта е фабричен,но нещата не са толкова страшни,за около 3часа и всичко е о.к!Благодаря на всички които дадоха мнение по въпроса,някои от тях ме насочиха към точното място за решаване на проблема и след известни задълбочени размишлявания открих пропуските!

rashkov
Обратна връзка:

Мнение от rashkov » 24 Май 2010 00:46

любопитно да чуем. Моето "старо 2009" Версо над 150-160 си е бая шумно от вятър и от гуми. И ми се струва, че над 160 е нормално въздуха да се чува по-осезаемо и да дразни. Но нека чуем пиниза де :)
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com

Публикувай отговор