Нов Авенсис

nikistan

Нов Авенсис

Мнение от nikistan » 13 Май 2010 23:22

Здравейте колеги, нов съм във форума и все още не карам Тойота smile.gif Интересувам се от новия Авенсис - седан 1.8 Valvematic 147 к.с. :
- харчи ли двигателя масло, както на предния модел?
- ръчна или автомат.скоростна кутия е за предпочитане?
- този двигател достатъчно пъргав ли е за купето?
- возията приятна ли е и има ли достатъчно място отзад?
- в сервиза на Тойота компетентни ли са?
- някакви други проблеми с модела?
Благодаря предварително!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 14 Май 2010 00:40

Понеже имам впечатление точно от този модел мога да ти кажа :
- проблем с маслото много отдавна няма , а когато имаше беше заради немски сегменти
- за кутията зависи от предпочитанията . Аз лично бих ползвал схемата ако е повече за градско автомат , ако е повече за извънградско ръчна . Но принципно автомата работи много приятно .
- за пъргавината много зависи какво разбираш под пъргав ! Принципно си върви колата но не къса вратове .
- според мен возията не е лоша , за място отзад нямам идея .
- не и не само там ами и във всички сервизи са много зле .
- много е рано още за "други" проблеми .

Лично на мен ми харесва повече комбито .

Лъчезар
Автомобил: А6, предстои подмяна със C HR

Мнение от Лъчезар » 14 Май 2010 07:41

аз съм с комбито на новия авенсис, мога да ти отговоря само относно купето и ходовата част, тъй като моят двигател е Д4Д 2.2 150 к.с.
относно купето - като цяло качеството на материалите (табло, тапицерия, уплътнения на вратите) не е много добро, при неравности все от някъде ще ти изтрака или поскръцне...
относно ходовата част - има проблем с спирачните механизми на предните колела - дрънчат при неравности, според майсторите в ТМ Ауто, неотстраним проблем, така било с всички?!?!
чува се и нещо като изпукване, изчукване, всеки път е различно и аз незнам от къде, някъде отпред, звука понякога наподобява този когато колата е карана дълго време бързо и след като се изгаси се чува едно пукане от ауспуха - вследствие на изстиването му...
иначе като возия е доста добре, пъргава е, въпреки теглото си и вози сравнително меко, шум от двигателя почти не се чува вътре, въпреки че е дизелов...
ами това е което мога да споделя от личен опит, успех с избора :)

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 14 Май 2010 10:39

Az pyk mislia 4e ka4estvoto na materialite na noviat Avensis e mnogo po-dobro ot predhodnia Avensis .Imal sym vyzmojnost da karam noviat avensis makar i da malko no opredeleno sie po-dobyr ot staria

nikistan

Мнение от nikistan » 14 Май 2010 11:42

А между другото, къде се сглобява Авенсиса? В Англия или Турция? Възможно ли е да се сглобяват и на двете места?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 14 Май 2010 12:04

Avensisa se slobiava samo v Angliaa

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 14 Май 2010 15:48

защо не си вземеш едно Камри - в момента има доста, които са на по-малко то 1 година и там вече нащата са други и няма защо да питеш всички тия въпроси? да не говориме, че цените им са по 15,000 лева надолу от Авенсис от магазина!
всичките са 2,4 бензин и там има и ускорение и возене и комфорт - лично меи мнение!
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Май 2010 21:51

Днес направих тест драйв на Авенсис 2,2 D4-D. Страхотен автомобил! :thumbsup:
Който има кинти и е решил да си купи "нещо по-така" - ТОВА Е!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Gandalf

Мнение от Gandalf » 15 Май 2010 07:39

Дай някакви впечатления от тест драйв-а.
Аз като съм се качвал в салона ми се струва, че дрънчи по същият
начин като на моята Корола.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 15 Май 2010 12:04

автоматичната кутия определено е за предпочитане
седалките са малко тип пеика с ублегалка
много добре държи в завоя и много хубави разходи дава
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 17:21

Gandalf написа:Дай някакви впечатления от тест драйв-а.
Аз като съм се качвал в салона ми се струва, че дрънчи по същият
начин като на моята Корола.
Тест-автомобила го карах по асфалт (естествено с дупки, но не много големи) от ТМ - Запад в посока Сливница. Впечатленията са отлични. Не чух нищо, което да дрънчи или да скърца в салона като минавах по неравностите. ДВГ не се чува изобщо независимо от оборотите. За динамиката е излишно да коментирам, струва ми се, че се сещате за 2,2 D4-D 150 к.с. wink.gif !
Възможно е с времето да се раздрънчат и разскърцат някои детайли, но аз поне не чух нищо по време на теста.
П.П. Все пак не бих дал 50 000 лв.+ за кола, ако ще златна да е, но това е друга тема. smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 17:30

nikolov22 написа:автоматичната кутия определено е за предпочитане
седалките са малко тип пеика с Облегалка
много добре държи в завоя и много хубави разходи дава
Откъде ти дойде наум тази пейка с Облегалка не знам, но само човек, който не е сядал в Авенсиса може да даде такова сравнение. Чувствах се много удобно на шофьорската седалка.
След някоя друга година бих си купил такава "пейка", пък нищо, че някой ще е седял на нея biggrin.gif .

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 15 Май 2010 19:50

шефа има 2.0 а преди това 1.8 стария и много се оплаква от седалките а неговия е възможно наи високото ниво на оборудване
аз лично 1.8 съм карал и останах с големи впечетления от кутията гадните седалки кофти тапицериите по вратите
инъче е страшно безшумна наистина и стабилна
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 15 Май 2010 20:38

nikolov22 написа:шефа има 2.0 а преди това 1.8 стария и много се оплаква от седалките
И аз съм на същото мнение ( пейка с облегалка точния израз, поне за мен лично :))))))))) за 1 и 2, новия все още не съм го пробвала.
В 2-и Авенсис отзад е по-удобно и комфортно, отколкото на предните седалки.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 21:08

Не винаги меката седалка, в която потъваш е най-удобната за по-продължително шофиране. Има седалки, в които като седнеш в първия момент си казваш "Е-Е-Е-Е, това е удобна седалка! rolleyes.gif ". Но като шофирам по-дълго върху такава седалка след това ходя като пребит. :sad11:
Не знам как оценявате седалката на Королата (в сравнение с Авенсиса е сигурно като нерендосан пън), но на мен ми е много удобна и не ме изморява. Сигурно съответства на шиповете по гръбначния ми стълб laugh.gif .
Само не искам никистан да се върже на моите впечатления и да си купи нов Авенсис, а после като Лъчезар да си отвори резервен офис в чакалнята на в сервиза на ТМ Ауто, защото не могат да му отстранят за четвърти път някакъв проблем и да ме проклина... :help:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=13892
Решението си е негово! Тук само неангажиращо си споделяме впечатления.
Аз лично не бих си купил чисто нов автомобил, а предпочитам да му "одялкат треските" през гаранционния срок и после :whistle:
Но всеки сам си решава...
Последно промяна от zi_zi_top на 15 Май 2010 22:47, променено общо 1 път.

Публикувай отговор