Разрязан гюрук и ръжда около спойлера на corolla e10
Разрязан гюрук и ръжда около спойлера на corolla e10
Здравейте колеги.Имам няколко козметични проблема с моята corolla.Първият от тях е свързан с разрязания гюрук - отвън не изглежда толкова зле но от вътре е направо ужасно и всичко заради CD което струва не повече от 50лв.Гюрука е холандско производство и е монтирван при първият си собственик - друго за него не знам.Лентата на плата ми я сложиха в сервиз за TIR брезенти и ми казаха че, с нищо друго не могат да помогнат.Ще съм благодарен ако някой може ми каже колко ще струва подмяната на плата (не знам дали е точно плат
) и смяната на кожата му в купето.Вторият проблем е свързан с ръждица около спойлерите.Проблема тук е че, никъде на трета врата не виждат болтове или нещото с което са хванати самите спойлери, които са фабрични и няма как да ги сваля.На вторият по-малък спойлер се намира "цънката" за водата, което още повече утежнява нещата.Модела е corolla e10 4Е-FE (65 kw) 1992 година.

- Прикачени файлове
-
- Picture 026.jpg (60.73 KiB) Преглеждано 640 пъти
-
- Picture 025.jpg (45.11 KiB) Преглеждано 640 пъти
-
- Picture 024.jpg (62.63 KiB) Преглеждано 640 пъти
-
- Picture 023.jpg (74.1 KiB) Преглеждано 640 пъти
Колега,много е възможно спойлерите да са залепени със силикон(така е на Е12 и на най-новата),и да са укрепени допълнително с шпилки,които влизат в отвор на петата врата.За да не се извадят се слагат специални щипки,които служат за контра.Демонтажа е труден-силикона е станал "на камък",реже се трудно и е много вероятно да се нарани автомобила,или спойлера.Аз бих боядисал колата без да се демонтира спойлера-цигания е,но не бих рискувал да махам спойлера.Това за задния,за този над стъклото-сигурен ли си,че не се виждат глави на болтове,или самозаконтрящи се гайки-тези с платмаса на последните витки на резбата?Този спойлер може и да не е лепен...Това е от мен-за гюрука си нямам идея 

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6