Toyota Auris 2010

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
qbop

Toyota Auris 2010

Мнение от qbop » 14 Май 2010 16:37

Първи впечатления:
Кара се много леко, маневрена и комфортна.
Добро аудио.
Позамириса малко като я изпържих по един баир, но аз прекалих с форсирането, тествах тръгване в наклон, изгасна ми 100 тина пъти :)
Като я карах по паважа в софия ми се стори, че багажника вибрира и леко потропва.
От ТМ Ауто ми казаха, че не трябва да следя за масло и че това е грижа на сервиза единствено но това малко ме съмнява. Какво мислите?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 14 Май 2010 16:45

Az pyk mislia 4e triabva da sledih masloto i to po-4esto vse pak e nova kola ie vyzmojno da ima zavodski defekt /dano da niama/ zada mogat servizno dati go opraviat

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Toyota Auris 2010

Мнение от Kiki » 14 Май 2010 17:03

qbop написа:Позамириса малко като я изпържих по един баир, но аз прекалих с форсирането, тествах тръгване в наклон, изгасна ми 100 тина пъти :)
Още е рано да я изпържваш. Все пак е нова кола! wink.gif
Да ти е честита и със здраве да си я караш. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Dizzle

Re: Toyota Auris 2010

Мнение от Dizzle » 14 Май 2010 19:00

Kiki написа:
qbop написа:Позамириса малко като я изпържих по един баир, но аз прекалих с форсирането, тествах тръгване в наклон, изгасна ми 100 тина пъти :)
Още е рано да я изпържваш. Все пак е нова кола! wink.gif
Да ти е честита и със здраве да си я караш. :thumbsup:
Не я напъвай поне до 5к (10 препоръчително) за да ти е мирна главата biggrin.gif Ауриса досега се оказа много надежден автомобил,а по-новия сигурно е още по-добър. Да си го караш със здраве!

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 14 Май 2010 19:17

biggrin.gif и аз като взех ярето така го гасях по сфетофарите-като новобранец biggrin.gif незнам на кво се дължеше но след 100-тина км.всичко влезе в час.и мойта първите километри понамирисваше на изгоряло.аз не съм я жалил-още от началото й показах червения сектор на оборотомера biggrin.gif и до скоро при всяко влизане в "лютеницата"вътре помирисваше на изгоряло.но сега//около 5 000км//няма миризми и проблеми.явно всеки нов детайл си "обгоря" и се напасна rolleyes.gif .честито и със здраве да я караш :thumbsup:
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 14 Май 2010 22:15

Саше,как ти са предните накладки?Чуваш ли ги когато плавно натиснеш педала на спирачките.При мен шума е все едно че са тръгнали феродата.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 14 Май 2010 22:24

nowyaris написа:Саше,как ти са предните накладки?Чуваш ли ги когато плавно натиснеш педала на спирачките.При мен шума е все едно че са тръгнали феродата.
biggrin.gif да.това винаги ме е дразнело.чува се точно като на кола с ръждясъли дискове.и като цяло ме дразни че не са обърнали особено внимание на шумоизолацията на подкалниците.то това камъчета...дъжд...шляпа яко и се чува яко---а шума от накладките.....наистина дразни въпреки че вече свикнах smile.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 15 Май 2010 05:10

Щото Саше като сменях зимните с летни при Хачко на "Бозвели"двамата ги гледахме предните накладки и дисковете-не са мръднали.Пък шума гаден такъв,дразни.Има един "спирачен доктор"на завоя на пътен възел "Волов",виждал си сервиза-от симовата за шел-ще взем да отида да ги види.Между другото той ми каза,че НИКОМ купували от него накладките ,които монтират в сервиза си.

qbop

А какво знаете за гаранцията?

Мнение от qbop » 15 Май 2010 09:13

Казаха ми, че след 2-ата или 3-тата година гаранцията за автомобила не се поема от toyota а от застрахователна фирма която има договор с toyota?
Запознати ли сте каква им е системата и какво се случва след като те "прехвърлят"?

И още нещо искам да питам - В manual-а никъде не прочетох инструкции за това как да управляваш автомобила докато двигателя се разработи. Това което съм чул и прочел от други източници до момента е, че колата трябвало да не се форсира поне докато не направи 1 - 1500км.
Има ли нещо друго което е съществено и трябва да се съблюдава?
Последно промяна от qbop на 15 Май 2010 10:25, променено общо 1 път.

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 15 Май 2010 09:31

nowyaris написа:Саше,как ти са предните накладки?Чуваш ли ги когато плавно натиснеш педала на спирачките.При мен шума е все едно че са тръгнали феродата.
И при мен се чува, но само докато изчисти ръждата от дисковете.

Примирно, ако е валяло и оставя колата в гаража с мокри дискове, на другата сутрин се чува стържене при първите 3-4 натискания на спирачката и след това изчезва.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 15 Май 2010 09:44

Kiki написа:

Примирно, ако е валяло и оставя колата в гаража с мокри дискове, на другата сутрин се чува стържене при първите 3-4 натискания на спирачката и след това изчезва.
Моят автомобил си кротува в гараж почти цяла седмица. Винаги или почти винаги го вкарвам измит. Винаги при паркиране на автомобила имам навика да дърпам ръчната. При потегляне от гаража, когато е стоял автомобила около седмица се чува и усеща "отлепянето" на накладките от дисковете. След което няколко натискания за да се изчисти диска от ръждата и спре неприятния шум. Мисля сега при първия сервизен бокс на автомобила да упомена все пак този неприятен факт. Не очаквам резултат но ... За какъв автомобил става дума е ясно ...

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 15 Май 2010 09:48

scorpion написа:
Kiki написа:

Моят автомобил си кротува в гараж почти цяла седмица. Винаги или почти винаги го вкарвам измит. Винаги при паркиране на автомобила имам навика да дърпам ръчната. При потегляне от гаража, когато е стоял автомобила около седмица се чува и усеща "отлепянето" на накладките от дисковете. След което няколко натискания за да се изчисти диска от ръждата и спре неприятния шум. Мисля сега при първия сервизен бокс на автомобила да упомена все пак този неприятен факт. Не очаквам резултат но ... За какъв автомобил става дума е ясно ...
И да го споменеш, ще ти кажат, че е нормално.

baba_metca

Re: А какво знаете за гаранцията?

Мнение от baba_metca » 15 Май 2010 10:38

qbop написа:Казаха ми, че след 2-ата или 3-тата година гаранцията за автомобила не се поема от toyota а от застрахователна фирма която има договор с toyota?
Запознати ли сте каква им е системата и какво се случва след като те "прехвърлят"?
Първо, колата изобщо не е задължително да я застраховаш по принцип. Да, ако е на лизинг, но това е за периода на лизинга(може да е 1год, 2год...,). Така че не виждам защо са ти казали за застрахователни фирми.

Има едно линк-че със сертификата за удължаване на гаранцията, като би трябвало да са ти попълнили такъв. То е малко като Анекс към нормалната гаранция - http://www.toyota.bg/Images/Toyota_Cert ... 495655.pdf. В него пише какво точно се покрива от гаранцията и какво не, отделно и къде важи, т.е. къде ще ти отремонтират проблема(в някои страни на Европа няма такава удължена гаранция и затова така). Аз като гледам нищо не пише за застраховане в този Анекс, така че освен ако няма нещо друго което да са ти дали при покупката не би трябвало да има каквито и да било застрахователни фирми намесени в гаранционното обслужване.

pepebg

Мнение от pepebg » 15 Май 2010 12:50

Kiki написа:

И аз го имам същия проблем от време на време, особено на заден ход.

qbop

Re: А какво знаете за гаранцията?

Мнение от qbop » 15 Май 2010 14:11

baba_metca написа: Първо, колата изобщо не е задължително да я застраховаш по принцип. Да, ако е на лизинг, но това е за периода на лизинга(може да е 1год, 2год...,). Така че не виждам защо са ти казали за застрахователни фирми.
Дам. разгледах документите и никъде не пише подобно нещо.
Противоречива информация получавам от различни страни и вече незнам кое е се базира само на въображение.

На всички хора във форума пожелавам късмет
Благодаря за информацията и отделеното време.

Публикувай отговор