Ще купувам Авенсис 2004 бензин или дизел?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Колега,вземи бензин.В Абсурдистан нафтата кофти,филтрите кофти,Днес гледам на ЛУКОЙЛ разликата е вече 7 ст.Като не я юркаш,няма да ти гори много.Разликата в ТО 1 обаче е доста голяма.50 000 км-5 обслужвания.Зимата кво стана-преди студ 2-3 дни.Тази година студ без край.Нафтата на боза.Абе взимай бензин-няма да сбъркаш.
и си сравнил 1.8 бензин с 1.4 дизелDizzle написа:
никъде не съм писал за 1.4 бензин,а човека пита за 1.8. На сестра ми Ярис-а 1.33 87hp гори към 8 градско...
как ще ти излезе сметката от 4500 лева разлика при 8 бензин и 7 нафта
Човека иска информация без да си хвалиме игра4ките
Последно промяна от muf на 12 Май 2010 21:07, променено общо 1 път.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
ами последното ми извънградско беше 6.1 по борд компютър и малко под 6 по зареждане до капа4каKiki написа: Е, малко си понамалил на бензина и повдигнал на дизела, ама малко.
имам достатъ4но преки наблюдения на Тойоти - Авенсис и Корола, закупени 4исто нови
Разликата в горенето не оправдава нито по-високата цена, нито по-скъпото обслужване нито риска от скапана нафта
Но всеки сам да си решава
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Що да е намалил на бензина? 5.8-6.0/100 ми харчи Ауриса при културно каране извън града. Вярно, ако го "смачкам", става цифромания, но при нормално каране, този разход, който е посочил muf е точен. Градското ми се върти около 8/100Kiki написа:Е, малко си понамалил на бензина и повдигнал на дизела, ама малко.muf написа:[
124 к.с бензин Корола - 6/100 на дълго
2.0Д Корола - 5.5 /100
Нищо не си хваля, просто казвам преките си наблюдения. "Състезателите",коите освен бензин друго не признават да се изказват по-обективно ако може щото иначе става селяния. Казвам му на човека кое в крайна сметка ще му излезе по-евтино. Също така му казвам и реалните разходи на 2 и 3 годишни автомобили (които горят по-малко от по-старите). За състезатели си създайте тема,човека иска някой да го убеди за дизела,въпреки че се е навил на бензин. Тука малко почва да прилича на VW форум раздел "Голф"...
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Що се изказваш неподготвен? Виж, че коментираме точно разхода на Corolla E15, 1.6 Dual VVT-i, който е същия като на Ауриса и просто казах на Кики, че разходът, който е посочил muf за неговата Corolla не е ни най-малко занижен. Научи се да четеш, преди да скачаш като пале!Dizzle написа:Що някой с такъв Авенсис бензин не сподели за разхода,а само разбирачите се обаждате? Колегата с Ауриса -по-тежко купе с по-стар двигател с повече мощност и по-голям обем мислиш ли,че ще гори колкото твоята???
При мен разхода на бензин извънградско по българска магистрала със скорост от 130 км в час е точно 7 на 100, по първокласните ни хубави пътища разхода пада с 1 литър, но и скоростта е до 100 км за час и двигатела е 2,4 бензин АВТОМАТИК и карам само с 100 октанов бензин от всички бензиностанции където има. В града не карам тази кола а си имам друга мини количка доста мощна, но тя не е за този форум.
Също така имам и доста опит с дизеловите автомобили, но това което мен ме привлича е равномерното ускорение при бензина и това, че двигателите са толкова тихи, че не се чуват как работят докато дизела си бръччи и то в купето си се чува пък да не говориме за резонанса и всичко това на фона на описаното по-горе със скапаната нафта и т.н.т.
Също така имам и доста опит с дизеловите автомобили, но това което мен ме привлича е равномерното ускорение при бензина и това, че двигателите са толкова тихи, че не се чуват как работят докато дизела си бръччи и то в купето си се чува пък да не говориме за резонанса и всичко това на фона на описаното по-горе със скапаната нафта и т.н.т.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!