Здравейте колеги от една година вече съм безкрайно щастлив собственик на Тойота Корола.Досега не бях имал възможността да я покарам с висока скорост на дълъг път и останах неприятно изненадан.
Проблема е че при скорост над 120км/ч усещането е все едно,че колата изведнъж е стъпила на лед все едно едновременно се опитва да хване в две различни посоки.
Колата е Тойота Корола 99г. 1.3и 86к.с единственните неща които съм пипал досега са ремъци,масло и предни накладки.Не съм ходил на реглаж(проверка) на преден и заден мост защото на пръв поглед не износва неправилно гумите при пускане на волана при ниска скорост държи посоката.
Ще бъда благодарен за идеи откъде да започна дали да отида на реглаж проверка на сходимост на мостовете,или на шок тест за проверка на окачването въпреки,че при преминаване през неравности колата не се люлее.
Благодаря за вниманието и помоща.
Странен проблем при висока скорост
- Joll1Roger
- Автомобил: Корола Е11
Не ти препоръчвам Хеед в Надежда, момчето дето ги разбираше е напуснал и има нов човек. Не че нещо ама нищо не вдява. Ако ти е малко по-сложничко окачването, или искаш нещо къстъм направо ще си брадясаш
аз последния път почти сам си го направих там реглажа, добре ,че поне разрешават да се моташ около колата.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Провери си и амортисьорите....
На времето имах един голф (не се смейте biggrin.gif ) с изпуснал напълно заден десен амортисьор...
Ефекта бе: при достигане на скорост около 110-120км/ч колата изведнъж дръпваше рязко в насрещното платно и почваше да прави пируети по пътя - точно като на лед....
Пробих корпуса на амортисьора и му налях моторно масло - след това нямаше никакви проблеми - заспа на пътя...
На времето имах един голф (не се смейте biggrin.gif ) с изпуснал напълно заден десен амортисьор...
Ефекта бе: при достигане на скорост около 110-120км/ч колата изведнъж дръпваше рязко в насрещното платно и почваше да прави пируети по пътя - точно като на лед....
Пробих корпуса на амортисьора и му налях моторно масло - след това нямаше никакви проблеми - заспа на пътя...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Joll1Roger
- Автомобил: Корола Е11
В момента съм с гумите с които я купих Kumho KH-15(185/65/14) на 4 години са според топлия печат,задните(бяха предни) са доста износени и в най-скоро време ще ги сменям с поне две нови Kumho KH-17.stfn написа:с какви гуми караш?
Това с пускането на волана съм го пробвал с 60км/ч не мърда държи пътя без проблеми.
За момента твърдо отивам на реглаж и шок тест и след това ще пиша за резултата.