Toyota HILUX
Toyota HILUX
Карам Джип Тоиота хаилукs 1997 г. 2,5 TD и имам голям проблем с разхода, правен е основен ремонт на двигателя заради клапани още когато го купих от предишния собственик. Маистора казва, че е заради това че клапана които смесва въздоха и нафтата е отишъл обаче се опитва да го оправи. За сега джипа харчи 17л/100км градско при нормално каране (автоматик е). Някои имал ли е подобен проблем и ако е имал как го е отстранил, може ли да е заради грешка с компютъра, защото ми светва лампата CHEK обаче маистора казва че е заради това че не са олегнали клапаните а те одавна са олегнали.
Последно промяна от zmall на 29 Апр 2010 12:59, променено общо 1 път.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Хубавото е че този майстор се е доказал вече оправил е мерцедес 190 дизел от 1986 г. и в момента върви идялно, а преди тои да се заеме с него преличаше на някоя щаига. За това не искам да го сменям, все пак тои е оправял джипа и тои си го знае най-добре. Но идеята в случея е дали е от клапана които смесва вързоха и нафтата или от нещо друго.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Прав е Мечо! Този майстор го е направил така, както е мислил, че е най добре.zmall написа:Хубавото е че този майстор се е доказал вече оправил е мерцедес 190 дизел от 1986 г. и в момента върви идялно, а преди тои да се заеме с него преличаше на някоя щаига. За това не искам да го сменям, все пак тои е оправял джипа и тои си го знае най-добре. Но идеята в случея е дали е от клапана които смесва вързоха и нафтата или от нещо друго.
На теб щом не ти харесва, значи трябва да го смениш, но това си е твой избор.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Този майстор явно работи с майсторски мерак, а не с техническа литература. Щом си се хванал с него, ще друсаш хоро по неговата музика. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Toyota HILUX
как по точно го виде майстора кода на Чек енгина .... секи код си има алгоритъм по който се оправя.... кодовете и алгоритните са написани в една книга наречена "репеар мануал" ....zmall написа: защото ми светва лампата CHEK обаче маистора казва че е заради това че не са олегнали клапаните а те одавна са олегнали.
сам можеш да си разбереш зашто е светнал чека .... БЕЗ МАЙСТОР...
добре де проверете я защо свети чека пак споделете с нас пък да видим ко можем да помогнем но така като го описваш няма дфа свети чека от дупка в главата или клапани просто не е толкова интелигентна
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
а какво общо има мерцедес 1986г. с хаилуксаzmall написа:Хубавото е че този майстор се е доказал вече оправил е мерцедес 190 дизел от 1986 г. и в момента върви идялно, а преди тои да се заеме с него преличаше на някоя щаига. За това не искам да го сменям, все пак тои е оправял джипа и тои си го знае най-добре. Но идеята в случея е дали е от клапана които смесва вързоха и нафтата или от нещо друго.
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
еми някои се опитваха да ми кажат, че едва ли не маистора за нищо не става, а мерцедеса е каран и на други които са казвали директно да го пуснем по някои склон и толкова. След като го закарах при този ,след една седмица ми звънна да ми каже да доида да си го взема, човека си разбира от работата, но явно просто малко му куца нещо.Попринцип не е българин ако това е от голямо значение.