Разход на Масло Авенсис 1.8
Разход на Масло Авенсис 1.8
Здравейте,
Авенсиса е 2001г 1.8 куб.бензин Автоматик.
От купуването беше на 100000 по километраж втора ръка разхода на масло е окло 2.5 литра на 10000км
но след окло 30000тина изминати километра разхода се покачи рязко около 1л на 1000км.
Къде може да е проблема?
Колата с газов инжекцион.Кара се предимно Градско в София
Къде могат да ми направят компетентна консултация или диагностика на двигателя.И това нормално ли е?Дали това е от Буталата?Колко горе долу излиза ремонт на този проблем?
Пс.Сутрин на студено има леко синкав отенък на пушека но като загрее изчезва,но така си е от самото начало.
пс.Няма течове под колата.
Благодаря на всички изразили мнение предварително.
Авенсиса е 2001г 1.8 куб.бензин Автоматик.
От купуването беше на 100000 по километраж втора ръка разхода на масло е окло 2.5 литра на 10000км
но след окло 30000тина изминати километра разхода се покачи рязко около 1л на 1000км.
Къде може да е проблема?
Колата с газов инжекцион.Кара се предимно Градско в София
Къде могат да ми направят компетентна консултация или диагностика на двигателя.И това нормално ли е?Дали това е от Буталата?Колко горе долу излиза ремонт на този проблем?
Пс.Сутрин на студено има леко синкав отенък на пушека но като загрее изчезва,но така си е от самото начало.
Благодаря на всички изразили мнение предварително.
Re: Разход на Масло Авенсис 1.8
vladeee написа: Пс.Сутрин на студено има леко синкав отенък на пушека но като загрее изчезва,но така си е от самото начало.
.
Колега имам съмнения, че нямаш гумените уплътнения на клапаните.
Re: Разход на Масло Авенсис 1.8
Колега имам съмнения, че нямаш гумените уплътнения на клапаните.[/quote]
Явно ще се пипа по двигателя за жалост на джоба.
Някой свестен сервиз в София и околнпстите да ми препоръчате.
Явно ще се пипа по двигателя за жалост на джоба.
Някой свестен сервиз в София и околнпстите да ми препоръчате.
Колега,аз имам същия проблем с 1.6 мотор.Проблема не е в никакви гумени уплатнения на клапани и тем подобни,а в сигментите и буталото,просто трябва да се сменят.От 2001 до 2003 vvti моторите 1.6 и 1.8 го имат тоя фабричен дефект,даже и гаранцията им е била увеличена поради проблема.Ремонта в тм ауто излиза около 2000лв,така че ако не те бърка карай я така.Недей да сменяш никакви гумички на клапаните,че само ще си дадеш парите.Мойта харчи някаде около литър на 2500-3000 км и засега съм се примирил.Авенсиса ми е на 94000 реални в това съм сигурен.

Avensis 1.6vvt-i
- grunge_is_dead
Разход от 1л на 1000 км. няма да се оправи само със смяна на гумичките на клапъните. То и клапъни да няма-няма да харчи толкова масло
. Прав е колегата, един ремонт смяна на маслени сегменти с всички пролежащи процедури по отварянето на двигателя ще и се отрази добре на колицата. При някой читав майстор, тези 2000 лв., които ги искат в ТМ, могат да станат 1200-300. Може повече, може и по-малко, зависи какво ще изникне за ремонт. Според мен, човек реши ли се да си отвори двигателя, не трябва да му се свидят средства, за да стане всичко като хората. 

Is there another reason for your stain ?