Какво да купя-avensis или corolla verso-2004-2005
-
Какво да купя-avensis или corolla verso-2004-2005
Здравейте нов член съм във форума и предварително се извинявам ако се повторя с въпроса си.Решил съм твърдо да карам TOYOTA, но се двоумя каква да взема-жена ми харесва авенсис-а. а аз корола версо.Става въпрос за D4D мотор,2004-2005,интересува ме кой модел е по-добър, ако въобще може да се сравняват.Големият мотор с 136 коня при версото по-добър ли е от този 116.Ще ми бъде от полза всякаква информация относно 2-та модела.Благодаря предварително.
-
- Обратна връзка:
2.2 мотора(136 к.с.) при версото е комплектован с 6 степенна скоростна кутия ,докато по-малкия(116 к.с.) е с 5 скорости!За мен 6-та е голямо предимство от гледна точка на икономия и комфорт!Аз съм едър човек и Версото ми пасна по добре като кола!За сега съм много доволен, 138000 км вече!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.
-
Ако можеш седни и във двете да ги видиш отвътре. Мен лично таблото и цветовете на Авенсис повече ми харесват от Версото. На Версото са синьо-бели и ми дразнят очите (явно си зависи от човека). Отделно аз лично се чувствам по-комфортно в Авенсиса, първо заради самите седалки, второ на Версото предните странични колони са доста големи и ми беше много трудно от гледна точка на видимостта, особенно в завой. Бях много не сигурен. Сега предполагам с времето се свиква, но аз съм карал само 10-ина километра колкото да пробвам.
Отностно двигателя, мога да кажа само за Авенсиса, че наистина е малко по-слабичък отколкото бих искал. Най-вече извънградско при изпреварване и понякога в града трябва да внимаваш на коя скорост си да не се окажеш в турбо дупката. С времето се научава човек да борави със скоростите, но ако си карал бензин, може да ти отнеме повече време. Колеги ти казаха, за 2.2 150к.с. на Авенсис като вариант. Версото го дават да харчи с около литър повече, но то е по-високо а и двигателя е по-голям.
Корола Версо е по висока кола(отвътре), еднообемна е(като комби), на последния ред седалки аз не можах да седна, но някое дете ще може. Като сравнение между Авенсис комби и седан, мога да кажа, че седана по-бързо затопля и охлажда точно поради това, че комбито е с много голям вътрешен обем, отделно и комбито е малко по-шумно, пак заради обема.
Още нещо, което не съм сигурен дали Версото го има. Става въпрос за коланите на 2-рия ред седалки и детските седалки. При Авенсис-а ако издърпаш колана докрая му се включва някакъв механизъм. Като тръгнеш да го прибираш след това не може да го издърпаш, освен ако не го прибереш докрай. Това е блокиращ механизъм и се използва ако нямаш детски седалки с IsoFix система. Така детското столче се застопорява плътно по седалката и знаеш че не разчиташ на спирачката на колата при опън, защото той вече е блокиран.
http://www.britax.co.uk/safety-centre/what-is-isofix В началото на филмчето има пример за столче закрепено с колан, което излита напред. Е това при Авенсиса не може да стане, ако след като сложиш столчето опънеш колана докрай и после го оставиш да се прибере (даже може и да го пристегнеш на ръка, за по-сигурно). Не съм сигурен дали при Версото коланите са със същата система, може и да са.
Ама в крайна сметка парите които ще дадете не са малко, така че изберете си най-удобната кола за вас. Там вероятно ще си прекараш доста време от живота, та колкото по приятно, толкова по-добре. По мощния двигател е по-за предпочитане от гледна точка на мощност (за проблеми нищо не мога да кажа), а от гледна точка на данък, разликата е минимална (за кола под 5г - ~60лв разлика, за кола над или 5г ~ 33лв разлика).
Отностно двигателя, мога да кажа само за Авенсиса, че наистина е малко по-слабичък отколкото бих искал. Най-вече извънградско при изпреварване и понякога в града трябва да внимаваш на коя скорост си да не се окажеш в турбо дупката. С времето се научава човек да борави със скоростите, но ако си карал бензин, може да ти отнеме повече време. Колеги ти казаха, за 2.2 150к.с. на Авенсис като вариант. Версото го дават да харчи с около литър повече, но то е по-високо а и двигателя е по-голям.
Корола Версо е по висока кола(отвътре), еднообемна е(като комби), на последния ред седалки аз не можах да седна, но някое дете ще може. Като сравнение между Авенсис комби и седан, мога да кажа, че седана по-бързо затопля и охлажда точно поради това, че комбито е с много голям вътрешен обем, отделно и комбито е малко по-шумно, пак заради обема.
Още нещо, което не съм сигурен дали Версото го има. Става въпрос за коланите на 2-рия ред седалки и детските седалки. При Авенсис-а ако издърпаш колана докрая му се включва някакъв механизъм. Като тръгнеш да го прибираш след това не може да го издърпаш, освен ако не го прибереш докрай. Това е блокиращ механизъм и се използва ако нямаш детски седалки с IsoFix система. Така детското столче се застопорява плътно по седалката и знаеш че не разчиташ на спирачката на колата при опън, защото той вече е блокиран.
http://www.britax.co.uk/safety-centre/what-is-isofix В началото на филмчето има пример за столче закрепено с колан, което излита напред. Е това при Авенсиса не може да стане, ако след като сложиш столчето опънеш колана докрай и после го оставиш да се прибере (даже може и да го пристегнеш на ръка, за по-сигурно). Не съм сигурен дали при Версото коланите са със същата система, може и да са.
Ама в крайна сметка парите които ще дадете не са малко, така че изберете си най-удобната кола за вас. Там вероятно ще си прекараш доста време от живота, та колкото по приятно, толкова по-добре. По мощния двигател е по-за предпочитане от гледна точка на мощност (за проблеми нищо не мога да кажа), а от гледна точка на данък, разликата е минимална (за кола под 5г - ~60лв разлика, за кола над или 5г ~ 33лв разлика).
-
Вече решихме твърдо-ще бъде АВЕНСИС-определено седан,много ми се иска по-големият мотор-150 к.с. че знам какво е да имаш повече мощност,особено при изпреварване.Иска ми се също колата да е със сервизна история, а не от някой джамбазин дето и километрите бъзикат,но като гледам при дилърите няма кола под 18000 лв. а за съжаление нямам толкова пари.Четох някъде че в началото на юни в Интер-експо център щяло да има някакво изложение на малко употребявани и върнати от лизинг коли на всички вносители и мисля да хвърля едно око-и да не купя поне ще погледаме.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Без да искам да те отказвам от идеята за върнати от лизинг коли съм чувал случки от рода на свалени всички мотори за ел. стъкла+управлението, като на тест дава само проблем с изгорял предпазител.
Просто някои хора гледат да изкарат някой лев за последно от колата преди да я върнат и измислят какви ли не изненади. Това важи най-често за върнати от частни лица коли, а за служебните - проблемите знаеш от какво естество са...
Просто някои хора гледат да изкарат някой лев за последно от колата преди да я върнат и измислят какви ли не изненади. Това важи най-често за върнати от частни лица коли, а за служебните - проблемите знаеш от какво естество са...
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колега, не се занасяй с тези Авенсис от българския пазар.ratamahatta написа:Сега гледах Eurolease auto -то много високи цени там бе.Има 2 авенсиса един дизел 2.2 и един бензин-цена 28555 лв.В mobile.de прилична авенсис-дизел има за по 8000-8500 евро само дето повечето са комбита.Май най-добре от там ще да е.
Аз преди четири години си купих Авенсис 2004г. Д4Д от Германия за 12000евро. Значи тогава е била на две години. Колата беше на 10 000км със сервизна история. То пък една история на 10000км.

Сега е на 180 000 и е без проблем.

Какви са тези цени, които съобщаваш на Авенсис на сумати години и за 28 555лв.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Какво им е на авенсисите от БГ пазара? Иначе на подобна цена може да има още един авенсис 2.2Д4Д за продажба при проявен интересKiki написа:Колега, не се занасяй с тези Авенсис от българския пазар.ratamahatta написа:Сега гледах Eurolease auto -то много високи цени там бе.Има 2 авенсиса един дизел 2.2 и един бензин-цена 28555 лв.В mobile.de прилична авенсис-дизел има за по 8000-8500 евро само дето повечето са комбита.Май най-добре от там ще да е.
Аз преди четири години си купих Авенсис 2004г. Д4Д от Германия за 12000евро. Значи тогава е била на две години. Колата беше на 10 000км със сервизна история. То пък една история на 10000км.![]()
Сега е на 180 000 и е без проблем.![]()
Какви са тези цени, които съобщаваш на Авенсис на сумати години и за 28 555лв.

Сега има мн добри оферти http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.