Двигателна спирачка
В следващо мнение не се ли изясних? Още в първото щях да пиша, че не е на празен ход, но не се сетих веднага за причината, и реших да си замълча, когато не съм на 100% сигурен.
Не си спомних на момента какви са условията, но си спомних че съм я пускал много пъти... Изненадах се като беше писал че е на празен ход, но ако ме разбираш си имам и друга работа, освен да убеждавам някой нещо.
То си е твой проблем де, аз нямам какво да доказвам на никого, просто исках да услужа на slow със графика. Не знам и ти какво се опитваш да докажеш, и то без факти и конкретни експерименти. Още по-малко пък без конкретен код на програмата в ECU-то. Ако ме разбираш...не всички производители си управляват хардуера по един и същи начин, с един и същи код.
Не си спомних на момента какви са условията, но си спомних че съм я пускал много пъти... Изненадах се като беше писал че е на празен ход, но ако ме разбираш си имам и друга работа, освен да убеждавам някой нещо.
То си е твой проблем де, аз нямам какво да доказвам на никого, просто исках да услужа на slow със графика. Не знам и ти какво се опитваш да докажеш, и то без факти и конкретни експерименти. Още по-малко пък без конкретен код на програмата в ECU-то. Ако ме разбираш...не всички производители си управляват хардуера по един и същи начин, с един и същи код.
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
карал съм 4-5 автоматика от различни марки (вкл. тестдрайв на корола е12 със стария автоматик) и във всички случаи това не е проблем:Fido Dido написа:Ситуация:
...
Хайде сега ми говорете за автоматични скорости.....
или има степени спускане/изкачване, където скоростите не се сменят. или като при корсата на жената има мануални степени 1-2-3 - там автоматика слага желаната предавка и не ти я сменя ако ще буталата да излезнат да видят коя я кара. или може да включиш на типтроник мод и сам да избираш предавките ...
относно спирането на горивото - имаше време, когато и аз задавах този въпрос. тъй като нагоре доста е изписано и има линкове няма да вадя нови изводи, само ще кажа, че за разлика от чертичките (безкрайно голям разход за никакво изминато разстояние

карайте и се радвайте

Не разбирам какво не ти е ясно? X/0 означава число (x) делено (/) на нула (0). Къде ме върна ти в училище, аз висша математика съм учил в университетО laugh.gif1.6 VVT-i написа:Aйде, още един, който трябва да се върне в училище да си доучи... Обясних на какво е равно Х / 0Nixter написа:laugh.gif laugh.gif laugh.gifnowyaris написа:X делено на нула е нула,не безкрайност.Това е от трети клас.Аз си лягам.Чао.
Абсурд! В математиката няма делене на нула!!! х/0=грашка
""""In mathematics, a division is called a division by zero if the divisor is zero. Such a division can be formally expressed as a / 0 where a is the dividend. Whether this expression can be assigned a well-defined value depends upon the mathematical setting. In ordinary (real number) arithmetic, the expression HAS NO MEANING.
In computer programming, integer division by zero may cause A PROGRAM TO TERMINATE or, as in the case of floating point numbers, may result in a special NOT-A-NUMBER VALUE"""
NOT-A-NUMBER VALUE, може да е съобщение за грешка или друго подобно. Например чертичките, който ти показва борд компютъра за разхода на гориво, когато колата не се движи.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
Теоретично е вярно,но никога не съм пробвал-нямам 2 еднакви коли с еднакъв обем мотори-Б и Д.Nixter написа:Искам да попитам вярно ли е, че дизеловите мотори имат по-голямо спирачно действие от бензиновите, заради далеч по-високата си компресия?

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
добави в теорията и различните предавателни числа на скоростната кутия и вече не е толкова очевидноВладислав написа:Теоретично е вярно,но никога не съм пробвал-нямам 2 еднакви коли с еднакъв обем мотори-Б и Д.Nixter написа:Искам да попитам вярно ли е, че дизеловите мотори имат по-голямо спирачно действие от бензиновите, заради далеч по-високата си компресия?Иначе по-високата компресия и относително по-масивните части на дизеловия мотор биха предизвикали по-голямо спирачно усилие

при старите чисти дизели си има много добър ефект моторната спирачка
при новите турбо дизели като си дигнеш крака от пидла на газта и двигателя само прави фиууу а колата не спира biggrin.gif
при новите турбо дизели като си дигнеш крака от пидла на газта и двигателя само прави фиууу а колата не спира biggrin.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007