с какво да залепя стъклото на фара??
с какво да залепя стъклото на фара??
привет, отлепиф си стъклата на халогените фарове,и сега трябва да ги залепя херметик.
има ли някой опит??...температурата е доста височка,защото фарчетата са малки ,с 55ватови Х1-крушки.
мислях си с санитарен силикон???
с някакъв друг монтажен силикон????
да пробвам ли да загрея това което беше сложено и в топло състояние да го затворя с него??
има ли някой опит??...температурата е доста височка,защото фарчетата са малки ,с 55ватови Х1-крушки.
мислях си с санитарен силикон???
с някакъв друг монтажен силикон????
да пробвам ли да загрея това което беше сложено и в топло състояние да го затворя с него??
санитарния силикон както и другите подобни битови силикони няма терноустойчивост ще се нагрее и ще падне им термо лепила на Bison и много други марки. Халогените развиват висока температура повреме на работа търси термоустойчиво лепило. Във фирмата ми използват около 10-15 вида Loctite, но за жалост ще ти струва повече то халогените. На пазара има много фирми, които предлагат подобни материали на различни цени.
Успех
Поздрави!
Успех
Поздрави!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
По-уместна е употребата на силикон за стъкло, защото има UV защита, а санитарния има добавки против мухлясване.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
...
мерси колеги,,точно температурата ме притесняваше.
лепил съм си на старите коли фаровете с санитарен,но когато фаровете бяха като акварюми,и нямаше друго на пазара...
начи набивам се в голяма и грамотна железария, и им искам термосиликон???
този с пистолетчетата ,дето е на цилиндрични пълнителчета който го загряват и се точи,-термо ли е и дали е добра идея???
лепил съм си на старите коли фаровете с санитарен,но когато фаровете бяха като акварюми,и нямаше друго на пазара...
начи набивам се в голяма и грамотна железария, и им искам термосиликон???
този с пистолетчетата ,дето е на цилиндрични пълнителчета който го загряват и се точи,-термо ли е и дали е добра идея???
от "добрия,лошия и тъпото копеле,,познайте аз кой съм??
слушам за термо силикон и се чудя кво е,за печки ли се ползва или за камини,,и се чудя от къде да си взема.
имам три различни силикона за гарнитури в гаража и не вдявам,че това е термо силикон.
сложих си виктор рейнс,черен,,,стана бетон biggrin.gif
иде ми да си изтрия темата ,докат не са я видели повече хора
слушам за термо силикон и се чудя кво е,за печки ли се ползва или за камини,,и се чудя от къде да си взема.
имам три различни силикона за гарнитури в гаража и не вдявам,че това е термо силикон.

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
BTW : това дето си го намазал освен херметизиращи има ли и лепителни характеристики ?rudolf написа:от "добрия,лошия и тъпото копеле,,познайте аз кой съм??
BTW2: монтажните лепила в туби подобни на силикон нямат нищо общо със силиконите . И в момента тези на Henkel са мноого добри !