SFINKS написа:...обясни как уж няма подаване на гориво
Така, подаване на гориво, не че УЖ няма ами дефакто НЯМА. Приеми го като факт, мога да ти го демонстрирам, да го измериш, вобще да го провериш по няколко начина.... подаване на гориво няма, Инжекторите НЕ се комутират.
Ако опиташ (аз съм го пробвал много пъти) да прецакаш Тротъл датчика ще видиш че ЕЦУ-то няма да изгаси инжекторите защото си мисли че все още подаваш газ и тогава колата не намалява както трябва. Усеща се все едно не ще да спира на двигателна спирачка.
SFINKS написа:.... а оборотите съвсем контролирано от ECU то бавно и постепенно падат . Да бъдем точни , 5.5 секунди

Не, оборотите не падат контролирано... просто си падат. Бъркаш в това, че приемаш че това е празен ход а то НЕ Е. Това е т.нар двигателна спирачка, оборотите на двигателя зависят от скоростта на колата и предавката, а падат защото няма сила от мотора и колата намалява заради загубите в помпането на въздух.
По какво познах ли? По заветните 5.5 секунди, по ТПС-а и по това което се случва преди въпросните 5.5сек. Любо е карал на 3-та или 4-та... или по-точно е спирал на 3-та или 4етвърта, блипнал е, не си е уцелил оборотите (

за Любо), вкарал е една надолу и е оставил колата да си спира.... Някъде около 1000 и нещо оборота, ЕЦУ-то е започнало пак да подава гориво за да не спре колата... Тогава някъде, наш Любо е натиснал съединителя и колата е продължила работа на празен ход.
Забелязах и че след поста на Владислав трябвало да се появи мълчание....
Владислав написа:НО подаването на гориво не се прекратява (иначе ще изгасне)-просто горивната смес е по-бедна,защото просто поддържа двигателя работещ
Е какво като изгасне, да не е огън че да трябва да го подреждаш наново и да му чистиш пепелта. При принудителен празен ход (което е грешно понятие понеже това не е празен ход а двигателна спирачка ) гориво не се подава и двигателя е реално изгасен. Не разбирам какво му се дзверите че е изгасен.... ми изгасен е, умрял, загасен, неработещ двигател.... няма нищо лошо в това, щото във всеки един момент ЕЦУ-то може да си му възобнови работата.... Двигателя се върти принудително от гумите през трансмисията, но в него няма горене, значи реално е изгаснал. Около 1000об обаче умното ЕЦУ решава че не иска моторът да спиура и почва пак да си му сипва.