За "Хиполизинг"

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

За "Хиполизинг"

Мнение от nowyaris » 28 Апр 2010 20:13

Нещо напоследък ХИПО ЛИЗИНГ не ми харесват.Да не би да са глътнали вода.В Русе са си запечатали офиса.Ако някой има инфо,нека да сподели.

sacho7803

Re: За "Хиполизинг"

Мнение от sacho7803 » 29 Апр 2010 09:46

nowyaris написа:Нещо напоследък ХИПО ЛИЗИНГ не ми харесват.Да не би да са глътнали вода.В Русе са си запечатали офиса.Ако някой има инфо,нека да сподели.
сериозно ли ohmy.gif е като дойде време да ми прехвърлят колата.....до софия ли тряяя ходя.нещо не ми се вярва.най-вероятно са се изместили някъде на по-нисък наем dry.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 29 Апр 2010 11:47

Имате предвид Хипо Алпе Адриа Лизинг предполагам.
Предполагам знаете, че миналта година Хипо Алпе Адриа Банк беше купена за 1 евро от Австрийската държава поради фалит (самата банка беше с мажоритарен собственик КомерцБанк). Огромни загуби, измами, далавери. ГОлеми загуби в източна Европа и Балканите. У нас имат само лизинговото дружество. И моят автомобил е лизингован там.

Надявам се да не се случат случки и най-вече, ако решат да закриват дейността да ни прецакат с прехвърляне на лизинга (то няма как иначе, едва ли ще ни опростят кредитите biggrin.gif ) към някоя компания, която да ни прецака и товари повече. Или пък ако все пак останат да не променят условия и пр.

Ще видим !

nowyaris

Мнение от nowyaris » 29 Апр 2010 20:25

Най-вероятно са се нагълтали с вода.Нямат все още офис в Русе.И днес.Само да не гризнем и ние дръвцето покрай тях.

Instability
Обратна връзка:

Мнение от Instability » 29 Апр 2010 23:04

Офис нямат, но имат телефон:) Вчера бях звънял да се разправям за едни "изгубени" пари. Попитах какво ще става като нямат офис, казаха ми (с някаква жена разговарях) че тя се занимавала със всичко и нямало проблеми...
Toyota Avensis 2.2D-4D Luxury- 2007

nowyaris

Мнение от nowyaris » 30 Апр 2010 07:01

Когато някой ми каже "няма страшно" започвам да се насирам от страх.Особено ако го чуя от банки,лизингови дружества или други кредитодатели.

Аватар
heller

Мнение от heller » 30 Апр 2010 08:16

"Хипо-Алпе-Адрия-Лизинг"ЕООД са настъпили здраво мотиката и то не от вчера. Казвам го от личен опит, тъй като защитавах един лизингополучател пред АС при БТПП по дело от 2008г и доскоро.
Говоря за ЛД на голяма стойност.
Та там допреди известно време ЛД са се сключвали "на килограм" срещу съответна комисионна. Но идва време за плащане по тези договори, но пари няма и австрийският собственик ги е подкарал много здраво.
В българската централа цари вопиюща некадърност, срещал съм се много пъти с различни хора по повод делото, това прокуристи, директори, началници на департаменти - все младежи по на 24-25г. Младостта не е порок, но да повериш такива финансови потоци на млади хора без особен или никакъв опит, е меко казано странно.
Пример: въпреки, че си имат немалък юридически отдел, бяха поверили защитата по делото на адвокатска къща и то за сериозен хонорар. Е, не успяха и то като се има предвид, че договорът сключен от моя подзащитен е подготвен и предложен от "Хипо"и е "бетон" по отношение на правата на лизингодателя, а човекът е подписвал като селски кмет, без да чете.
А за вашите ЛД не се притеснявайте, такива съществени промени се правят само със съгласието на всички страни по контракта, т.е. лизингодател, лизингополучател, а доставчикът е изпълнил задължението си и вече не "играе".
Avensis D4D, 2.0, 2000г.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Апр 2010 10:31

Моята кола бе с ЛД през тях в 2008г...
Нямах абсолютно никакви проблеми с тях. Постоянно намаляваха лизинговата вноска след кризата (EURIBOR падаше)...
Началото на миналата година преподписах договора, като намалих лизинговия срок - нямаше проблеми и глоби - Направиха го бързо и оперативно.
Към края на миналата година реших да прекратя договора с тях - прехвърлиха ми колата безпроблемно.
Практически за целия срок не съм имал нито един проблем с тях...
Докато в края на миналата година прекратявахме ЛД в Евролийз - ами то бе мъка....
Около един месец не можеха да докарат оригиналните документи от София до Варна (големия талон и ключовете)... Фирмата им 'охранител', на тези документи работела само в определени дни, не можело да им се нарежда да действат по-бързо...
Не знам как са финансово, но като оперативност, работа с клиенти, и плащани суми бях в пъти по-доволен от Хипо-Алпе-Адриа-Аутолизинг" отколкото от Евролоийз.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Апр 2010 11:27

slowtraveler написа:Постоянно намаляваха лизинговата вноска след кризата (EURIBOR падаше)...
аз вчера им звънях да ги питам колко още ми остава да плащам и евентуално да погася всичко, но като ми казаха, че EURIBOR много паднал и съм на лихва 3.9 ohmy.gif се отказах. така че не се учудвам че затварят, при такава малка печалба да поддържаш такива офиси и да плащаш заплати...
а и като гледам в сайта им какви коли са им върнали...бая са се набълбучили, как ше ги продават в тая криза не знам

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 30 Апр 2010 18:28

не разбирам от лихвени проценти но при мен май е повече от 3.9.пример--колата струваше 25 000лв аз дадох 10 000 и ми остават да давам още 15 000.нали ми дадоха погасителен план за 5 години.от същия събрах всички месечни вноски и ми излезе че ще дам 20 000лв.демек 1000лв на година давам на хипо.не е малко май..а.. rolleyes.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Апр 2010 19:25

ами не знам, питай ги. кога си сключил договора? щото лихвения процент се мени постоянно. например моя лизинг е за 4 години, в евро. първата година лихвеният процент беше 11 и нещо, втората падна на 7 и нещо, и сега третата година вече бил 3.9. което в момента си е изгодно, щото ако си държиш еврата в банката ще вземеш повече лихви

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 15 Дек 2010 15:30

slow,
Казваш нямал си проблеми.Разкажи моля те за предсрочното погасяване при тях.
Че от 10 дни съм им пуснал заявление и още чакам да ми направят сметката.А на телефона да се свържа с тях....трябва да си заделя 1-2 часа....че се виси сериозно на холд.Взех нещо да им се нервирам.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 15 Дек 2010 17:30

колега, я кажи после как е цялата процедура, щото след 2-3 месеца и аз мисля да погасявам предсрочно

nowyaris

Мнение от nowyaris » 15 Дек 2010 20:07

И аз.Още навремето ми се струваха тантела,ама нейсе.Тоз нямал проблеми,оня нямал грижи-такъв нюх имам за неприятности в бъдеще време-не е истина.

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Дек 2010 16:42

Прехвърлих я.Доволен съм, най-вече от Симеон Симеонов там.Препоръчвам ви с него да контактувате, това за софийския офис де.

Та значи,
Попълвате заявление за предсрочно погасяване и го изпращате ( аз го пратих сканирано по мейла ) Чакате одобрение от прокурист и да ви направят сметката.Получавате сметката, превеждате парите и изпращате сканирано платежното ( пак на мейл )за да може да се движи по отделите там - търговски, счетоводен и т.н.След което ви се обаждат като има уговорка с някой нотариус да отидете на място.
В самия ден на подписването на договора отнема не повече от час ( имаше 4 прехвърляния преди мен ).Плащате си на нотариуса за услугата и за местния данък, за да може да ви го плати.И това е.Веднага на място получавате ключ и голям талон.За местния данък можете предварително да си го заплатите и е по-добре според мен защото си спестявате да го чакате след това.....да се разхождате до офиса му да си вземете квитанцията или да плащате куриери.Аз не го направих и сега ще чакам след празниците да ми дойде по куриери и след това да ходя до полиция да сменям талоните.Таксата на нотариуса се определя по по-високата сума от застрахователната оценка или сумата по договора.В случая при мен беше сумата по договора. Застрахователната оценка я направих на 4 000 лв. rolleyes.gif
Общо взето това е.При мен всичко мина за 17 календарни дни.Като се има предвид, че само 1 ден имаше забавяне от мен ( да наредя парите ).Много се чака на първоначалното одобрение - 10-11 дни.Инак до офиса на Хипо ходих само веднъж - при изповядването пред нотариуса на последния етап.

Публикувай отговор