Удар при рязко отпускане на съединителя
Удар при рязко отпускане на съединителя
Забелязвам че при рязко отпускане на съединителя при превключване се чувства някакъв удар или тласък и се чува тъп звук
Прави го и при потегляне особенно на задна, но и по време на движение
Ако забавя отпускането като че ли е добре.
колата е Корола 1.6 гаранционна
Прави го и при потегляне особенно на задна, но и по време на движение
Ако забавя отпускането като че ли е добре.
колата е Корола 1.6 гаранционна
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
това "лопване"при по рязко отпускане на съединитела се чува и при мен.както при потегляне така и при превключване от 1-ва на 2-ра.и мойто яре е гаранционно и е на 5 000км.и винаги така си е лопал съединитела.явно че си е нормално.между другото аз съм с шестепенната ск.кутия.нека колегите с 5-те скорости кажат така ли е и при тях
когато отпускам плавно няма лопване но.....при мен няма плавно отпускане biggrin.gif

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
досега колкото коли съм сменял такова лопане не е имало.единствено при едно опелче лопаше --дори смея да твърдя че "лопането"беше същото.в сервиза ми казаха че са разбити някви лагери в ск.кутия.щях да си помисля че ме лъжат но пича ме вкара в канала и ми показа луфта на полуоските откъм вътрешните карета.но тойотата е нова......затова предполагам че си е фабрично лопащаVesko написа:Е ако притискателният и огледалният диск не се въртят с едни и същи обороти, това "лопване" при рязко отпускане на съединителя не е ли напълно нормално явление? Все пак функцията му е да позволява смяната на скоростите и след това плавно да синхронизира оборотите на джата диска
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Georgepetrov137
вземи покарай нещо с новата 6-степенна ск.кутия и после сравнявай лопане с тропане или удар.при тия кутии направо си трака все едно че ....има някъв луфт някъде...дори и при по-нормално каране пак лопа---това не е нормално дори и за 15 годишна кола.Me4oKyX написа:Досега колкото коли, бусове и камиончета съм карал, съединителите си лопат, като ги пусна рязко, като си карам айляк - не.... Дай всичките твойте, да ти покажа как лопат
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Чупиш, после си го правиш!Me4oKyX написа: като ги карат братчеда и чичо ми нищо им няма, като ги почна аз както си ми е кеф ела да видиш бате коя не тропа/лопа laugh.gif
А ние, ако караме така, след това пари за майстори трябва да даваме! laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!