Проблем с спирачките-педала се втвърдява
-
Проблем с спирачките-педала се втвърдява
Здравейте, колеги от 5-6 месеца карам Тоyta Avensis 2 седан имам следният проблем при правенето на малки маневри и при голями задръствания ми се втвърдява много педала и ми трябват усилия за да спря като ми светка в този момент и лампичката на ръчната проблема е от скоро.Дали не трябва да сменявам накладки? 

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
В долната част на таблото до шофьорската врата има една "чаклама", с която се отваря предния капак.
Всеки път, когато зареждаш гориво, след като платиш си отвори капака и провери нивото на масло, спирачна течност и антифриз!
Така ще намалиш вероятността от неприятни изненади на пътя и от задаването на подобни въпроси
.
Всеки път, когато зареждаш гориво, след като платиш си отвори капака и провери нивото на масло, спирачна течност и антифриз!
Така ще намалиш вероятността от неприятни изненади на пътя и от задаването на подобни въпроси

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
ако няма теч не се долива а се сменят накладките които са заминали щото после като ги смениш тази течност която си долял омазва всичко около казанчето като я изхвърли така че проблема ако няма теч е наи вероятно някои накладки да са свършили течност се долива само при нови накладки то си е изчислено да остане на суха след като свършат
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- martod
Re: Проблем с спирачките-педала се втвърдява
Провери си щуцера който влиза в смукателните колектори да не е запушен частично от нагар и клапанчето което е монтирано на маркуча от сервото до смукателният колектор...rastureniq написа:Здравейте, колеги от 5-6 месеца карам Тоyta Avensis 2 седан имам следният проблем при правенето на малки маневри и при голями задръствания ми се втвърдява много педала и ми трябват усилия за да спря като ми светка в този момент и лампичката на ръчната проблема е от скоро.Дали не трябва да сменявам накладки?
То трябва да пропуска само в посока от сервото към двигателя...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
От малко спирачна течност педалът може да омекне, но не и да се втвърди. Като цяло, както казаха някои колеги, не се долива, защото като смениш накладките ще прелее. Ако от друга страна има теч, то първо се отстранява повредата, после се налива, но определено няма вариант с периодично наливане при спирачки.
Проверката на нивото не е, за да се долее, а за да се забележи евентуален теч преди да доведе от проблеми.
В случая виновно е по-скоро в сервото - или няма вакуум, или не го задържа.
Проверката на нивото не е, за да се долее, а за да се забележи евентуален теч преди да доведе от проблеми.
В случая виновно е по-скоро в сервото - или няма вакуум, или не го задържа.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Съгласен съм с bad_dog - проблем в сервото или въздуховодите към него...
От ниско ниво на спирачна течност(празно казанче) помпата може да засмуче въздух и педала ще омекне и падне долу, но няма да се втвърди....
От ниско ниво на спирачна течност(празно казанче) помпата може да засмуче въздух и педала ще омекне и падне долу, но няма да се втвърди....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008