Нещо трака по кормилото?
Нещо трака по кормилото?
Питането ми е: Когато карам по хубав път всичко е ОК, но като съм по разбит се чува едно потракване във волана, накакси отвътре. Дори да стисна или натисна волана по-силно няма промяна, трака си все едно има луфт в кормилният прът. Нямам луфт в шарнирите и маслото на хидравликата ми е както съм я купил, все още не е сменяно.
Моля за помощ и мерси на отзовалите се!!!
Моля за помощ и мерси на отзовалите се!!!
Последно промяна от dimpex_01 на 04 Апр 2010 08:24, променено общо 2 пъти.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
-
Колега и при мен тропа аз предполагам че е от пласмасов детайл който захранва АРБ-ка там има луфт и при неравности с ниска скорост се чува тропане от волана (на пласмаса) .За да го видиш трябва да свалиш АРБ-ка , но внимавай след като развиеш двата болта от страни не го дърпаи много на горе да не скъсаш пистовия кабел . Аз погвах да го оплатня със донапрен леко тропането намаля .
На всички приятно посрещане на Великден

и при мен го има това, отдавам го на рабитите пътища и окачването, съответно и на това, че предните гуми са свързани с колелата (невероятно но факт biggrin.gif biggrin.gif ), но засега не още такъв голям проблема, и не съм тръгнал да го изследвам. може би му е време... 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

...
това потропване не е от никакви карета или лагери а от разтропване на пласмасата под еар бега както го е написал предишния колега аз го останових след разглобяване на волана и елиминиране на част по част докато не стигнаг до тази пластмаса... 

Нещо трака по кормилото?
здравейте на всички !за да не пускам нова тема искам да ви питам че и при мен при неравности тропа нещо под волана ,в един сервиз ми казаха че са карета на волан и могат да се рециклират били износени сачмите и т.н. въпросът ми е някой правил ли е тази процедура и има ли смисъл изобщо от такова рециклиране /p.s. иначе пробвахме с грес ама не стана нищо,мерси поздрави
TOYOTA AVENSIS T22 1.6 1999 & TOYOTA COROLLA E12 1.4 2005