Неприятно 2 !!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Апр 2010 08:19

Където има дим, има и огън....
Тея приказки за ''качествен' (никой не може да каже - най-качествения) автомобил ги оставете за някои от по-старите модели...
Искате да кажете, че например в Турция същите ръчички правят автомобила по-качествен отколкото Рено, дето също го правят там???
Силно се съмнявам... Разлика може да има в конструкцията и идеята на конструктора, но като качество на изработката и спазване на производствения процес - предполагам са еднакви.
Ама на Авенсиса развойната база не бе ли в незнам си коя френска част (май на Лазурния бряг?).
Глобализацията уеднаквява качествата и обезличава марката...
Никой не казва, че Тойота е по-лоша, но твърдо не е по-добра от преките си конкуренти. Нещата са на кантар - един модел е по-добър с едно, друг - с друго. :thumbsup:
Последно промяна от slowtraveler на 22 Апр 2010 07:36, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 21 Апр 2010 10:12

Fido Dido написа:За което шапка им свалям на американците - показват, че имат гражданско общество.
аз също.
ама наистина защо се захванаха медиите само с тойота? оня ден даваха по бтв, че в щатите правят рикол на мазда, по-предната седмица съобщиха и за хонда, ама сякаш съобщенията минаха между другото, а за нашия рикол вдигнаха голям шум
може би щото на другите марки се отнасяше рикола само за щатите, а на тойота и за европа...не знам, не ги следя толкоз нещата
обаче вие тука що се драчите не мога да разбера. най-добър, най-качествен, най-....всичко е толкова субективно. да не говорим, че в днешно време никой производител няма изгода да прави качествени автомобили като едно време. тогава са се доказвали като марки, а сега просто искат да печелят

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 21 Апр 2010 23:25

На всички,дето не карат ТОЙОТА май ГРОЗДЕТО ИМ Е КИСЕЛО.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2010 23:42

desSs написа: ... да не говорим, че в днешно време никой производител няма изгода да прави качествени автомобили като едно време ...
Не се отнася само за автомобилите! Всички стоки се правят в стил еднодневка, колкото да изкарат гаранцията и после като се повредят ремонта е толкова скъп, че ти е по-евтино да си купиш ново. Кой ремонтира вече телевизори, перални, печки, хладилници и друга черна и бяла техника - този филм свърши wink.gif .
Както изглежда и автомобилите са поели по този път mad.gif !
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 22 Апр 2010 07:38

nowyaris написа:На всички,дето не карат ТОЙОТА май ГРОЗДЕТО ИМ Е КИСЕЛО.
Хи хи - не е точно така....
Тея дето не карат в момента тойота имат по-голяма база за сравнение, отколкото тези, които са карали само тойота (или пък предишния им автомобил е бил москвич/лада) biggrin.gif :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 22 Апр 2010 09:04

slowtraveler написа:
nowyaris написа:На всички,дето не карат ТОЙОТА май ГРОЗДЕТО ИМ Е КИСЕЛО.
Хи хи - не е точно така....
Тея дето не карат в момента тойота имат по-голяма база за сравнение, отколкото тези, които са карали само тойота (или пък предишния им автомобил е бил москвич/лада) biggrin.gif :thumbsup:
А, онея, които са карали 7-8 марки коли различни от Лада и Москвич, и сега след като карат Тойота и казват същото!? tongue.gif laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 22 Апр 2010 11:35

Kiki написа:..А, онея, които са карали 7-8 марки коли различни от Лада и Москвич, и сега след като карат Тойота и казват същото!? tongue.gif laugh.gif
Какво казват - че Тойота е най-качествената и недостижима кола, пък другите марки за нищо не стават (и собствениците им бленуват за тойота ама 'гроздето им е кисело')?
Или че е нормален, сравнително безпроблемен автомобил, в някой случаи превъзхождащ, а в други - отстъпващ на конкуренцията, но не и нещо изключително и т.н.?
От обективна гледна точка залагам на втория отговор :whistle: :thumbsup:

Аватар
vs_hristov

Мнение от vs_hristov » 22 Апр 2010 11:44

Kiki написа:А, онея, които са карали 7-8 марки коли различни от Лада и Москвич, и сега след като карат Тойота и казват същото!? tongue.gif laugh.gif
:thumbsup: Аз съм един от тези хора!!!!!!
Наистина харесвам много други автомобли повече от тойота,но здравината и качестеото винаги са ме изумявали,затова за сега оставам верен на марката.Да неуспорим факт е че колите им се превръщат в боклуци,но на фона на всички останали марки,това не е нищо!Ако тойота развали качеството с 1-ца,друга марка го разваля с от два пъти нагоре!
......Things will happen while they can ........It's easy when you're Big in Japan.........

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 22 Апр 2010 20:56

Всеки може да се поразходи по света и да види къде и как се карат Тойоти !
Даже и най-хубавите снимки на вулканчето дето прецака авиокомпаниите ги направиха с Тойота .

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 22 Апр 2010 21:22

vs_hristov написа:
Kiki написа:А, онея, които са карали 7-8 марки коли различни от Лада и Москвич, и сега след като карат Тойота и казват същото!? tongue.gif laugh.gif
:thumbsup: Аз съм един от тези хора!!!!!!
Наистина харесвам много други автомобли повече от тойота,но здравината и качестеото винаги са ме изумявали,затова за сега оставам верен на марката.Да неуспорим факт е че колите им се превръщат в боклуци,но на фона на всички останали марки,това не е нищо!Ако тойота развали качеството с 1-ца,друга марка го разваля с от два пъти нагоре!
Аз не случайно го написах! И аз съм от тях.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

muf

Ох

Мнение от muf » 23 Апр 2010 12:27

Обаче
В бразилски щат забраниха продажбите на "Тойота Корола"
23 Април 2010
Властите в бразилския щат Минаш Жерайш забраниха продажбите на "Тойота Корола", предаде АП в петък. Агенцията за защита на потребителите е мотивирала крайната мярка с установени технически проблеми в автомобилите, които създават опасност за живота на пътуващите с тях. Забраната ще действа, докато проблемът не бъде отстранен.

От "Тойота" подготвят изявление по случая. Това е пореден удар срещу компанията японския автомобилен гигант за последните месеци. Компанията бе принудена да изтегли милиони автомобили от пазара заради проблем с педала на газта. След това плати и санкции.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Ох

Мнение от Scott » 23 Апр 2010 14:40

muf написа:...Властите в бразилския щат Минаш Жерайш забраниха продажбите на "Тойота Корола", предаде АП в петък...
Добре, че в този щат няма фабрика на VAG, а само на Фиат и Мерцедес. Иначе щяха да почнат едни теории на конспирацията.... tongue.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 23 Апр 2010 15:34

Охх , идете почетете малко форума на Алфа Ромео
да видите как се сменят окачвания на коли на 50 000 км щото са дроп
Или за фабричният дефект на кормилните рейки
Или за FAP филтрите дето ги побългаряват и режат на нови коли
Или за тропащите пластмаси пак на нови коли

на фона на това така нареченият проблем с педала на газта дето се отрстранява за 10 минути е меко казано смешен :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 23 Апр 2010 15:59

SFINKS написа:Охх , идете почетете малко форума на Алфа Ромео
да видите как се сменят окачвания на коли на 50 000 км щото са дроп
Или за фабричният дефект на кормилните рейки
Или за FAP филтрите дето ги побългаряват и режат на нови коли
Или за тропащите пластмаси пак на нови коли

на фона на това така нареченият проблем с педала на газта дето се отрстранява за 10 минути е меко казано смешен :thumbsup:
+100

muf

Мнение от muf » 23 Апр 2010 16:00

И аз мисля че е малко истерична тая медийна шумотевица.
И преди и след сервиза, педала на газта ми си е един и същ.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Публикувай отговор