Защо заключват теми за джанти?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
to4niq

Защо заключват теми за джанти?

Мнение от to4niq » 08 Мар 2010 19:19

здравеите ,любопитно ми е защо публикувана от мен обява за продажба на оргинални железни джанти за тойота ,като съм уточнил размер,цолаж,ет,цена,телефон за връзка -е заключена,след преглеждане на форума ми направи впечатление че и други обяви за джанти са заключени.Според мен би трябвало да бъда предопреден за проблем ако има такъв,за да може да го корегирам евентуално.

Аватар
kopeldaka
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kopeldaka » 08 Мар 2010 23:31

Защото си току що регистрирал се и имаш само 1 мнение. Модераторите искат да имаш поне 50-100 смислени мнения, за да можеш да публикуваш обяви за продажба.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 09 Мар 2010 05:08

очевидно на снимките никъде не съм видял емблемата на тойота.ако има такава заводска щампа-с колегите правим компромис и допускаме продажбата на джанти.
поздрави.

to4niq

Мнение от to4niq » 23 Апр 2010 10:31

Ако аз ви бях колега,щях да се опитам да ви обедя че по добре е първо да развием форума ,като увеличим участниците в него с малко повече свобода и след това леко по леко да ограничим някои неща като внимаваме да не изгоним някои.За да ви обедя в това щях да ви предложа експериментално да пуснем тема с повече въсможности,без ограничения,за да видите ефекта.Успех.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 23 Апр 2010 10:50

Колега има и нещо вярно в твоето мнение ,но ако всеки почне да си пуска каквито си обяви поиска тва тука ще заприлича на "БИТ ПАЗАР".Мисля че колегите доста ясно са се изразили в тази тема http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11840 за което ги подркепям на 100%.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Апр 2010 11:33

to4niq написа:..За да ви Убедя в това щях да ви предложа експериментално да пуснем тема с повече въЗможности,_без ограничения,_за да видите ефекта._Успех.
Колега, за да те Убедя, че в конкретните ограничения има смисъл, бих те посъветвал да разгледаш съответните секции на други форуми, в които няма такова ограничение...
Модератор съм в един такъв форум - 90% от темите са на търгашчетата, които пускат тема с единствена цел да се завърти 'алъш-вериша', а не да допринесат нещо за форума.
Затова и там обмисляме въвеждане на промяна на правилата и въвеждане на ограничение.. :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

to4niq

Мнение от to4niq » 23 Апр 2010 17:21

Здравей Колега ,оставам с впечатлението за този форум , че първо трябва да направиш нещо, което според мен няма смисъл ,ако самия ти не го искаш(малко като парапет в бюрокрацията ми изглежда) и чак след известно време (което, ако човек не разполага с него всичко се обесмисля) да може да има правата , които част от учасниците са придобили ,като са участвали през сила(малко на изнудване ми плилича и подмазвачество), само и само да могат да обяват нещо което я се продало я не.Ето това е причината, според мен за да са малко участниците в форума на една от наи добрите марки в света (имам в предвид превозните средства с японски дизелов мотор) Не са ли си се замисляли модераторите колко ценни кадри(участници) са подминали форума заради дългата процедура.Да вярно е ще има и търгашчета но има какво да се научи и от тях.Как бихте се почуствали всички вие модераторите ако случаино доидете в моя сервиз да ви поправя колата(която не всеки се наема да прави и не всеки разбира какво трябва да направи)и аз ви поставя 300 изисквания за 100 дни,ми нормално е да идете при друг .Да ,но ако аз съм наи добрия и вие непременно искате аз да я пипам ,как ще ви се понравят моите 300 изисквания и 100дни.Ето затова ви говоря по добре е да промените нещо за да има повече качествен материал и качествени участници.

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 23 Апр 2010 17:41

Dosta chujdestranni forumi preglejsam i ot vreme na vreme pi6a. Nikoga do sega ne sam vijdam da ima pravilo 4e triabva da ima6 50-100 posta za da sloji6 obiava za prodajba na ne6to vav razdela opredelen za prodajbi (For Sale). Edinstveno si spomniam 4e kogato az si prodavah kolata i iskah da ia sloja na daden forum mi iska6e da imam 3 posta za da moga da puskam temi. Koeto e razbiraemo, no 50-100 mnenia mi se struva extremno.

Kolegata to4niq e prav, hora koito idvat i puskat stoki za prodan vav pravilnia sektor na foruma niama kak da navrediat, te mogat samo da sa ot polza na foruma. Ako moderatorite se pritesniavat ot tova 4e moje da ima napliv ot temi za prodajba na razni raboti i da zadrastva miastoto na servera otredeno za foruma, mogat spokoino da praviat po edna 4istka na sekciata otredena za prodajbi i vsi4ki temi koito sa na po 1 mesec bez nikakva aktivnost da badat iztrivani.
"If in doubt, flat out!" - Colin McRae, R.I.P. 1968-2007

Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Апр 2010 17:49

Не вярвам някой да поставя ограничения 50-100 поста.
Обикновено постовете са 5-10, като целта е да се филтрират 'единичните' посетители.

И логичното ограничение е за търговските раздели.
Пробвал ли си да пускаш мнение (не тема) в офроуд форума, където не бих казъл, че посетителите са некачествени.
Ами там първите постове се одобряват задължително от модератор, и чак тогава се появяват във форума. Което според мен е прекалено, но въпреки това форума си живее.
Ако човека е сериозен, той ще участва в 'живота' на форума, а няма само да върти търговийката. И няма да усети ограничението.
А в случая явно просто не си спазил правилата на форума ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

b_d

Мнение от b_d » 23 Апр 2010 18:17

to4niq написа:Здравей Колега ,оставам с впечатлението за този форум , че първо трябва да направиш нещо, което според мен няма смисъл ,ако самия ти не го искаш(малко като парапет в бюрокрацията ми изглежда) и чак след известно време (което, ако човек не разполага с него всичко се обесмисля) да може да има правата , които част от учасниците са придобили ,като са участвали през сила(малко на изнудване ми плилича и подмазвачество), само и само да могат да обяват нещо което я се продало я не.Ето това е причината, според мен за да са малко участниците в форума на една от наи добрите марки в света (имам в предвид превозните средства с японски дизелов мотор) Не са ли си се замисляли модераторите колко ценни кадри(участници) са подминали форума заради дългата процедура.Да вярно е ще има и търгашчета но има какво да се научи и от тях.Как бихте се почуствали всички вие модераторите ако случаино доидете в моя сервиз да ви поправя колата(която не всеки се наема да прави и не всеки разбира какво трябва да направи)и аз ви поставя 300 изисквания за 100 дни,ми нормално е да идете при друг .Да ,но ако аз съм наи добрия и вие непременно искате аз да я пипам ,как ще ви се понравят моите 300 изисквания и 100дни.Ето затова ви говоря по добре е да промените нещо за да има повече качествен материал и качествени участници.
Колега,

като нямаш време за форуми защо си правиш труда да влизаш?

Това не е пазар и ако искаш да си пуснеш обява има предостатъчно други специализирани сайтове. Може да започнеш с mobile.bg.

Единствената причина да има раздел Купува/Продава е за да си помагат съфорумците и този брой мнения е начина да се разграничи "съфорумец" от случайно минаващ "амбулантен търговец".

Също така нямаме наблюдение личностите с под 50 мнения пишещи само в Купува/Продава да са обогатили този форум, каквато е тезата ти.

П.П. Понякога стига да имаш и 5 мнения, но да си помогнал да някого и вече си член на общността.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 23 Апр 2010 22:01

колеги- мисля че е хубаво да прочетете за какво се се отнася това изискване:
bad_dog написа: 1. Темите трябва да са ПРЯКО свързани с Тойота.

2. Изключение правят обяви на потребители с над 100 (смислени) поста, но въпреки това трябва да имат автомобилна насока.
досега нито една тема свързана с тойота не е била изтрита без оглед броя на постовете на потребителя.

точка 2 е изключение, а не изискване,,,,повечето потребители които имем завиден брой мнения ,ползваме само този/или ограничен кръг форуми и не влизаме тук с комерсиална цел
90% от телефоните на обяви за унивесални авто аксесоари,пуснати от хора с под 20 мнения---потърсени в гуугъл,показват наличието на една и съща обява в поне 3-4 автофорума..
Последно промяна от rudolf на 23 Апр 2010 22:09, променено общо 1 път.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 23 Апр 2010 22:08

тук интересно предложение прави колегата димвекс :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=111 ... ht=#111281

в последствие се оказа че същия колега пуска оферти за едрогабаритни джипови аксесоари,,че е търговец,а в последствие,че не е и много коректен:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=147 ... ht=#147132

muf

Мнение от muf » 23 Апр 2010 22:25

Във VW решиха проблема като пуснаха платени обяви за търговци и раздел "продава" за единични обяви
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 23 Апр 2010 22:25

Kолеги, аз също съм модератор в друг автомобилен форум, където дневно през ръцете ми минават стотици обяви, а десетки биват изтривани и съм ЗА правилата - категорично! Но и на мен ми се струва, че понякога решенията не са от най-сполучливите. Защо например непременно трябва да има логото на Тойота върху една джанта, за да бъде обявена за продажба във форума? Нима джанта от Мазда (която също е с междуболтово 5х114,3) не може да се сложи на Тойота със съответната втулка? Може естествено. Или пък да речем моите джанти марка Dezent - не са с лого на Тойота, но са монтирани на такава, съответно биха могли да бъдат монтирани и на друга. И да - прави сте, че има търгашчета, които само гледат да завъртят алъш-вериша и с това помагат повече на себе си, отколкото на форума, но в крайна сметка, ако някой от форума (човек от общността), намери по този начин "своите" джанти на приемлива за него цена, значи все пак този търгаш е бил поне маааааалко полезен в този форум. Освен това, повдигал съм и друг път въпроса за тези търгашчета - защо да не се вземе пример от други форуми и търгашчетата да си плащат за обявите (да имат само една - платена) в раздела за Сервизи/Магазини/Услуги, а обикновените потрбители, за да се избегне флуудването на форума само с обяви, да имат право на три обяви, които пряко или косвено да са свързани с марката Тойота. Защо примерно да не може човек да си продаде CD плейъра, или антирадара, или гумите, които не са с логото на Тойота, след като могат да бъдат сложени на такава? Естествено не казвам да се допускат всякакви обяви - черги, печки, кюлоти, обувки - естествено, че нямат място в автомобилен форум, но това с "покажи ми логото на Тойота и ще ти пусна обявата", наистина ми се вижда малко пресилено.

И преди да ми налетите и да ме пратите да вървя еди-къде-си като не ми харесва, утонявам, че нито се заяждам, нито се оспорвам правото ви да си приемате каквито правила намерите за добре. Просто правя разумно и градивно (поне по моите разбирания) предложение.

to4niq

Мнение от to4niq » 23 Апр 2010 22:41

1.6 VVT-i написа:Kолеги, аз също съм модератор в друг автомобилен форум, където дневно през ръцете ми минават стотици обяви, а десетки биват изтривани и съм ЗА правилата - категорично! Но и на мен ми се струва, че понякога решенията не са от най-сполучливите. Защо например непременно трябва да има логото на Тойота върху една джанта, за да бъде обявена за продажба във форума? Нима джанта от Мазда (която също е с междуболтово 5х114,3) не може да се сложи на Тойота със съответната втулка? Може естествено. Или пък да речем моите джанти марка Dezent - не са с лого на Тойота, но са монтирани на такава, съответно биха могли да бъдат монтирани и на друга. И да - прави сте, че има търгашчета, които само гледат да завъртят алъш-вериша и с това помагат повече на себе си, отколкото на форума, но в крайна сметка, ако някой от форума (човек от общността), намери по този начин "своите" джанти на приемлива за него цена, значи все пак този търгаш е бил поне маааааалко полезен в този форум. Освен това, повдигал съм и друг път въпроса за тези търгашчета - защо да не се вземе пример от други форуми и търгашчетата да си плащат за обявите (да имат само една - платена) в раздела за Сервизи/Магазини/Услуги, а обикновените потрбители, за да се избегне флуудването на форума само с обяви, да имат право на три обяви, които пряко или косвено да са свързани с марката Тойота. Защо примерно да не може човек да си продаде CD плейъра, или антирадара, или гумите, които не са с логото на Тойота, след като могат да бъдат сложени на такава? Естествено не казвам да се допускат всякакви обяви - черги, печки, кюлоти, обувки - естествено, че нямат място в автомобилен форум, но това с "покажи ми логото на Тойота и ще ти пусна обявата", наистина ми се вижда малко пресилено.

И преди да ми налетите и да ме пратите да вървя еди-къде-си като не ми харесва, утонявам, че нито се заяждам, нито се оспорвам правото ви да си приемате каквито правила намерите за добре. Просто правя разумно и градивно (поне по моите разбирания) предложение.
не е само това с емблемата ,модератора си е направил труда да пусне телефона ми в търсачката и явно не му е харесало, че се опитвам да продам подобни или същите неща в друг форум.

Публикувай отговор