Въпрос отностно лайстна (от тавана до предния капак)
Въпрос отностно лайстна (от тавана до предния капак)
Здравейте,
Въпросът ми е относно двете странични лайстни на предното стъкло (модел Тойова РАВ 4 2003 година), започващи от тавана (рейката) и стигащи до предния капак. Наложи ми се смяна на стъклоно и след "смяната" гореспоменатите лайстни бяха нарязани на няколко места...може би заради по-лесен демонтаж на стъклото. След подмяната на стъклото тече вода вътре в купето на пода в/у стелките, като водата не е много като количество дори и при обилен дъжд. Експериметът, който си направих беше тези 2 лайстни да ги залепя с изолирбанд, останах изненадан, че дори и при повечко дъжд вътре в копето не тече (като изключим петъка тази седмица, където имаше теч, но си валя бая време). Въпросът ми е каква роля играят тези 2 лайсти - декоративни ли са или имат някаква отводнителна / предпазна функция. Къде евентуално могат да се поръчат (цена?) и как са захванати за копето?
Ако някой е имал такъв сходен проблем нека сподели.
Благодаря предварително!
Въпросът ми е относно двете странични лайстни на предното стъкло (модел Тойова РАВ 4 2003 година), започващи от тавана (рейката) и стигащи до предния капак. Наложи ми се смяна на стъклоно и след "смяната" гореспоменатите лайстни бяха нарязани на няколко места...може би заради по-лесен демонтаж на стъклото. След подмяната на стъклото тече вода вътре в купето на пода в/у стелките, като водата не е много като количество дори и при обилен дъжд. Експериметът, който си направих беше тези 2 лайстни да ги залепя с изолирбанд, останах изненадан, че дори и при повечко дъжд вътре в копето не тече (като изключим петъка тази седмица, където имаше теч, но си валя бая време). Въпросът ми е каква роля играят тези 2 лайсти - декоративни ли са или имат някаква отводнителна / предпазна функция. Къде евентуално могат да се поръчат (цена?) и как са захванати за копето?
Ако някой е имал такъв сходен проблем нека сподели.
Благодаря предварително!
Ще направя снимка утре и ще ги кача тук. Иначе става дума за номер 75549B:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2002_T ... _7552.html
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2002_T ... _7552.html
Прав си, това е най-добрият вариант, но след смяната имах с тях доста разправии, защото меко казано нищо не бяха направили, даже бяха ударили и наранили покрива с ъглошлайф (не знам защо така са го сваляли...), капака за акумулатора едва се крепеше, винетката не приличаше на нищо...общо взето не ми се ходи пак там и предпочитам да дам пари за нова лайстна (ако това е причината, а както изглежда май е...но все пак искам и вашето мнение) и въобще да не се занимавам с хора, не знаещи как се вадят пари и печелят клиенти.
Молбата ми е всеки, който има информация, къде могат да ми помогнат или как мога да го оправя сам да сподели.
Благодаря предварително!
Молбата ми е всеки, който има информация, къде могат да ми помогнат или как мога да го оправя сам да сподели.
Благодаря предварително!
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Моля те, дай информация за сервиза! Ще вземе и някой друг да се прекара да иде там 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
колега проблема е при почти всички рафове с неграмотно сменен джам
има един дунапрен които (маисторите са махнали седи под джама отдолу под корите на чистачките има една дунапренова лента квадратна от нея подлизва вода в купето можеш и ти да си го оправиш не се сваля стъклото даже има и сервизен бюлетин за този дунапрен
има един дунапрен които (маисторите са махнали седи под джама отдолу под корите на чистачките има една дунапренова лента квадратна от нея подлизва вода в купето можеш и ти да си го оправиш не се сваля стъклото даже има и сервизен бюлетин за този дунапрен
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
дунапрена седи подпъхнат под наи долния краи на стъклото ако не са го изхвърлили нее наместен инъче се поръчва от тойота трябва да махнеш първо корите на чистачките и там отдолу е напъхан то е квадратно ок-2см дебело и 30см дълго почти съм сигурен че това е станало защото на повечето джамджии им се струва излишен боклук и го хвърлят а то същност е боклук които отклонява водата от отворите на купето и парното
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
Здравейте,
малък упдейт за моя проблем - оказа се, че стъклото не е било залепено добре и е течало вода от него. Отидох до Мустанг на Г.М. Димитров и там ми го залепиха отново (като те ми намериха и проблема от къде тече...). След 3 пъти проливни дъждове тук в София не съм забелязал проблем. Останах много довелен от Мустанг и ви ги препоръчвам.
Лек и спорен ден!
малък упдейт за моя проблем - оказа се, че стъклото не е било залепено добре и е течало вода от него. Отидох до Мустанг на Г.М. Димитров и там ми го залепиха отново (като те ми намериха и проблема от къде тече...). След 3 пъти проливни дъждове тук в София не съм забелязал проблем. Останах много довелен от Мустанг и ви ги препоръчвам.
Лек и спорен ден!