Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
jamie
Мнение
от jamie » 22 Фев 2008 11:30
Про-лет пукна
Про-лет пукна
ние НЕ !

jamie
-
angel_s
Мнение
от angel_s » 27 Фев 2008 22:50
GOGO22 написа:ИЗВИНЯВАЙ,АМА ЗАЩО НЕ ПОИСКА ОТ НЯКОЙ ПОЗНАТ С ТАКАВА КОЛА ДА ТИ ДАДЕ ДА ПОКАРАШ МАЛКО ПРЕДИ ДА СИ Я КУПУВАШ?ВЗЕХ СИ СЪЩАТА ПРЕДИ ГОДИНА,САМО ЧЕ ДИЗЕЛ.ЕДИНСТВЕННОТО ,ОТ КОЕТО СЪМ ДОВОЛЕН Е,ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ С МОЩНОСТТА И УСКОРЕНИЕТО НА ПЪТЯ.НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА КОМФОРТ И КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛИТЕ И КУПЕТО,ОКАЧВАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ СЪМ МНОГО РАЗОЧАРОВАН.СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ СИ КУПИХМЕ ТОЗИ МОДЕЛ АМА ЩЕ МИ Е ЗА УРОК.С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА ТОЙТА НО СПЕЦИАЛНО РАВ4 СА ТАКОВА ДЪРВО,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ.
Аз съм щастлив с моята RAV4 ,но това е въпрос на личен избор .
Натебе ако не ти харесва купи си друга може би френска или незнам смятам че моят избор е много правилен.
RAV 4 150 кс
angel_s
-
agent dust
Мнение
от agent dust » 28 Фев 2008 21:16
на какъв километраж е колата?
проблеми с катализаторите има след 100 хил км, поне толкова като пробег се дава на повечето японски коли. но се случва да изкарат без проблем и до 200хил км. двете задни сонди ще ти направят проблем само ако махнеш катализаторите и ги замениш с резонатори, много народ прави така. задните сонди служат само да следят как работи катализатора, за работата на двигателя са отговорни предните сонди. като се махне катализаторът, на задните сонди се прави удължител, по този начин те отчитат по-малко газове и чек лампата не свети. във всеки свестен сервиз за гърнета могат да направят процедурата. а симтом за запушен катализатор е мудната и неравномерна работа на двигателят, не може да се изфорсира добре.
status: за БАН
agent dust
-
Пакостин
Мнение
от Пакостин » 27 Фев 2009 23:30
Колега maggkrabar можеш ли да ми дадеш повече инфо относно катализатора и ламбда сондите.В Бургас ми искат 467лв+ - 10% за AIR SENSOR ,така ми го написаха в документа.И само от TOYOTA се произвежда.Не можах по ефтино да го намеря."Побългаряването" ми се стори интересно.Благодарен ще съм ако напишеш повече

нищо не е така както изглежда
Пакостин
-
shoker
Мнение
от shoker » 22 Май 2009 14:00
Може да е малко глупав въпроса, но какво означава, че задвижването е 70:30 на предните...70% се предава на предния мост, а 30% на задния - така ли??
shoker
-
KsG
Мнение
от KsG » 19 Апр 2010 02:38
Здравейте,
искам да възобновя темата на колегата, защото и аз се сблъсках с проблем при махането на катализатора и става въпрос за същата кола. Сложихме резонаторно гърне, но светна 'чек енджин' и не ще да изгасне. Отидохме до един сервиз и там момчетата казаха, че нищо не може да се направи освен нов катализатор или да се продава :(
Та сега ви моля да ми кажете какви са начините да се залъжат вторите ламбда-сонди, евентуално кой е препоръчителен и къде може да се направи манипулацията?
KsG
-
KsG
Мнение
от KsG » 19 Апр 2010 13:02
София
KsG
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Uncle Dido » 19 Апр 2010 19:44
Втората сонда се отдалечава от тръбата с 40мм., като дупката в тръбата не трябва да е по-голяма от 6мм.
Така сондата попада в "сянка" и отчита правилно.
Uncle Dido
-
jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от jim_beam » 19 Апр 2010 20:04
Fido Dido написа:Втората сонда се отдалечава от тръбата с 40мм., като дупката в тръбата не трябва да е по-голяма от 6мм.
Така сондата попада в "сянка" и отчита правилно.
фидо голям цар си бате,и така изгасва ли жълтата лампичка? дали няма да стане някакъв подобен трик и за дизела,ако нещо се наложи де?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan
jim_beam
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
Мнение
от Uncle Dido » 19 Апр 2010 20:10
И за дизела става.
Номера е втората сонда да отчита по-ниска температура, а катализатора работи при 600 - 700 гр., и е голям охладител на газовете...
Uncle Dido
-
KsG
Мнение
от KsG » 19 Апр 2010 21:38
можеш ли да ми кажеш място, където да съм спокоен, че могат да го направят това качествено?
KsG
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
Мнение
от Uncle Dido » 19 Апр 2010 21:43
ЕМ Комплект, сервиза в Дружба, търсиш Пешо, или Къдравата Сю - плешив е - и му казваш, че Дидо те праща...
Бих ти помогнал аз, но съм затрупан....
След процедурата откачи някоя клема на акумулатора и изчакай цигара време - около 10 мин. да се рестартира компа.
Uncle Dido
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 19 Апр 2010 22:45
Fido Dido написа:ЕМ Комплект, сервиза в Дружба, търсиш Пешо, или Къдравата Сю - плешив е - и му казваш, че Дидо те праща...
Сигурно това е единствения човек в ЕМ Дефект, който знае какво прави! Това е уникално калпав сервиз - и аз и всичките ми познати, които сме ползвали един път услугите им не повтаряме! Аз преди 5 г. ходих с една Астра в Павлово и 2 пъти се връщах да си дооправят работата, а след 1,5 г. гърнето и тръбите които бяха сложили станаха на дреб. А уж бяха алуминизирани, съответно и по-скъпи (пълен ташак

)!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
diver
Мнение
от diver » 19 Апр 2010 22:46
Fido Dido написа:
Бих ти помогнал аз, но съм затрупан....
Остава и лимона да е съгласен laugh.gif laugh.gif laugh.gif
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver