Разход на масло , добавка ?
Разход на масло , добавка ?
Здравейте колеги,
Имам селика 6та генерация. Като я взех и сложих полусинтетика 10в40 на Селения - преди това са и слагали такова, внос е от италия сигурно за това.
След това установих че има разход на масло - 1 до 1.5л. от смяна до смяна - сменям го на 10 000км.
Реших втората смяна да сложа минерално масло, мисля че урания 15в40 с идеята че е по гасто и може да падне разхода но същата работа.
Сега пак е за смяна и се чудя какво да и налея ?
Според вас някаква присадка към маслото ще помогне ли нещо?
Като развия капачката се забелязва черен нагар вътре.
Мотора е 1.8и , 97г. , колометража показва 200 000 но надали са реални.
Не ми се иска да и правя ремонт още, ако се завиши повечко разхода вече ще мисля и за ремонт.
Благодаря за отговорите предварително.
Хубав ден.
Имам селика 6та генерация. Като я взех и сложих полусинтетика 10в40 на Селения - преди това са и слагали такова, внос е от италия сигурно за това.
След това установих че има разход на масло - 1 до 1.5л. от смяна до смяна - сменям го на 10 000км.
Реших втората смяна да сложа минерално масло, мисля че урания 15в40 с идеята че е по гасто и може да падне разхода но същата работа.
Сега пак е за смяна и се чудя какво да и налея ?
Според вас някаква присадка към маслото ще помогне ли нещо?
Като развия капачката се забелязва черен нагар вътре.
Мотора е 1.8и , 97г. , колометража показва 200 000 но надали са реални.
Не ми се иска да и правя ремонт още, ако се завиши повечко разхода вече ще мисля и за ремонт.
Благодаря за отговорите предварително.
Хубав ден.
Toyota Celica 6th Gen 7A-FE 1.8i 16v
на моята съм и сипвал мобил есо приста кома и кви ли не масла та мисълта ми ако почне повече да го гори вложки ,сегменти,основни и биелни лагери,пасване на клапаните и комплект гарнитури и много нерви или пари и ще видиш какво подобрение имаan4o написа:сложи хубаво масло мобил или ессо 5в или 10в40 не се вкарвай във филм с добавки и ремонти от личен опит ти го казвам.разхода ти е нормален с по хубаво масло може и да го свалиш
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Направо е хвърли тая и купи нова бе.... То като ще сменя всичко описано от оракул НИколов, смисъл има само за белканто laugh.gif
Колега, слагай си хубаво масло, 10в40 полу или синтетика - няма значка. Но преди това, сложи добавка за промиване на двигателя - слага се във старото масло, колата работи 10-тина минути на място и се точи, след което си сипваш новото масло. Ако и така не спре да гори, най-честия проблем се водят гумички, но дали е това.... Ако е така, ремонта не е сложен и не е фрапиращо скъп. Но по-скоро с хубаво масло ще я задържиш да гори в прилични граници... Ако можеш да намериш Morris 10w40 масло, пробвай го, ще останеш силно очарован, а ако кажеш и от къде си, може да сме още по-полезни
Направо е хвърли тая и купи нова бе.... То като ще сменя всичко описано от оракул НИколов, смисъл има само за белканто laugh.gif
Колега, слагай си хубаво масло, 10в40 полу или синтетика - няма значка. Но преди това, сложи добавка за промиване на двигателя - слага се във старото масло, колата работи 10-тина минути на място и се точи, след което си сипваш новото масло. Ако и така не спре да гори, най-честия проблем се водят гумички, но дали е това.... Ако е така, ремонта не е сложен и не е фрапиращо скъп. Но по-скоро с хубаво масло ще я задържиш да гори в прилични граници... Ако можеш да намериш Morris 10w40 масло, пробвай го, ще останеш силно очарован, а ако кажеш и от къде си, може да сме още по-полезни

Благодаря много колеги за отговорите.
Ще пробвам с по-хубаво масло да видим какъв ще е резултата.
10в40 ще е.
Остава да преценя марката - Мобил , Мотул , Морис ?
В София съм в момента ако някой може да препорача магазин, сервиз нещо.
Чух че метро са заредили Мобил , като знам по принцип как се пазарят за цени там сигурно ще е на добра цена
Ще пробвам с по-хубаво масло да видим какъв ще е резултата.
10в40 ще е.
Остава да преценя марката - Мобил , Мотул , Морис ?
В София съм в момента ако някой може да препорача магазин, сервиз нещо.
Чух че метро са заредили Мобил , като знам по принцип как се пазарят за цени там сигурно ще е на добра цена

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Колега, от всички Николов е най-близо до истината.Не очаквай италианска селика на 200000 по километраж да бъде като на дедо ти жигулката-колкото масло сипем- толкова точим.Ако искаш само да намалиш разхода смени гумички на клапаните без сваляне на главата,а ако искаш да върнеш някой и друг кон в хергелето главата долу и пасване и регулировка на клапани
- пл@мен5445
- Обратна връзка:
tva e re6enieto i na moita sam i slagal kavo li ne maslo i si go gore6e i gore6e i dobavki prisatki i ni6to ne pomogna sega sam se orientiral to4no kam tazi posoka remot4e po dvigatelq !!!!nikolov22 написа:на моята съм и сипвал мобил есо приста кома и кви ли не масла та мисълта ми ако почне повече да го гори вложки ,сегменти,основни и биелни лагери,пасване на клапаните и комплект гарнитури и много нерви или пари и ще видиш какво подобрение имаan4o написа:сложи хубаво масло мобил или ессо 5в или 10в40 не се вкарвай във филм с добавки и ремонти от личен опит ти го казвам.разхода ти е нормален с по хубаво масло може и да го свалиш

Toyota Celica 2.0 GTI 16V T18
http://www.youtube.com/watch?v=MDfu6SMk ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=MDfu6SMk ... re=related
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
По тая логика какво гледате като купувате кола ?!?!?! външния вид ли !? По-добре да вземете по-нова и да дадете 1000-та лв за ремонти предварително..... Нещо не хващам логика, да вземеш колата и да е директно за отваряне на двигателя...
То като се смени всичко описано по-горе, направо си вземи друг двигател - от Англия ще ти дойде по-евтин от ремонта laugh.gif

Не съм ходил да замеря компресия и мисля да го направя иначе като цяло мотора работи много добре.
Иначе друг съвет който получих е да сложа 10в60 или 5в50- Мобил 1
Притеснява ме при смяна на гумички примерно колко ще искарат сменените - всички сигурно сте си патили с менте части затова засега ще направя един тест с маслата и след още 10 000км то ще си покаже
Този черен нагар който се вижда като развия капачката - това от кофти масла ли се получава или от амортизацията на мотора?
Дали ще падне с 'промивна добавка' в старото масло преди да го източа или трябва с специално промивно масло
Благодаря пак за отговорите !
Иначе друг съвет който получих е да сложа 10в60 или 5в50- Мобил 1
Притеснява ме при смяна на гумички примерно колко ще искарат сменените - всички сигурно сте си патили с менте части затова засега ще направя един тест с маслата и след още 10 000км то ще си покаже
Този черен нагар който се вижда като развия капачката - това от кофти масла ли се получава или от амортизацията на мотора?
Дали ще падне с 'промивна добавка' в старото масло преди да го източа или трябва с специално промивно масло
Благодаря пак за отговорите !