? за катализатора

p_zarkov

? за катализатора

Мнение от p_zarkov » 31 Мар 2010 03:11

Здравейте колеги !
Вчера говорих с един познат който ми каза, че след 150 000 км се маха катализатора на дизелите защото се задръствал и така спъвал колата . Как мислите дали се маха катализатора за да върви повече колата и дали това няма да даде някакви грешки при работа на колата. Колата е Авенсис Версо Д4Д 2000 - 116 коня на 200 000 км. Аз съм сложил пауър бокс и така си върви повече от нормалното , но нали знаете какво е да ти влезе мухата в главата biggrin.gif !

Аватар
kopeldaka
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kopeldaka » 31 Мар 2010 04:04

Махай ги, по-добре без тях, аз също съм ги махнал и двата, а съм с 2.2 Д-4Д 150 коня с пауър бокс.

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 31 Мар 2010 05:29

Не знаех ,че са два катализатора . Да питам става ли по-шумна колата без тях и дали се качва разхода на горивото ?

Аватар
kopeldaka

Мнение от kopeldaka » 31 Мар 2010 17:48

p_zarkov написа:Не знаех ,че са два катализатора . Да питам става ли по-шумна колата без тях и дали се качва разхода на горивото ?
Разхода няма логика да се качи, по-скоро ако катовете са запушени след махането им ще падне, а по-голям шум няма, просто турбото се чува малко повече през генерацията, което лично на мен много ми харесва.

Аватар
Живко

Мнение от Живко » 31 Мар 2010 21:43

kopeldaka написа:Махай ги, по-добре без тях, аз също съм ги махнал и двата, а съм с 2.2 Д-4Д 150 коня с пауър бокс.
Това означава ли ,че няма да ми даде някакви грешки(ламда сонда или нещо друго)Карах друг дизел с турбинка и там бях сигурен че няма да има проблеми и го махнах-стана неузнаваемо.

Значи махам смело така ли.Абе къде е катализатора на Авенсиса.Май е точно след турбината до двигателя а?Някой да знае?
Avensis D4D-2001год.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 31 Мар 2010 22:13

Не мога да разбера - ЗАЩО СЕ ЧЕШЕТЕ, КЪДЕТО НЕ ВИ СЪРБИ!?!
Гледайте си живота, бе хора! А, ако иската да правите някакви промени по изпускателната система питайте компетентни хора в специализирани сервизи!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 31 Мар 2010 22:26

Определено ще се допитам и до сервиза който се занимава с ауспуси. Но ми беше интересно да попитам и вас дали не знаете нещо по въпроса,защото доста Д4Д се движат вече по улиците , но няма как да знам коя с какви "подобрения' е или всички си ги карат така както са излезли от завода . То това не са джанти и гуми да ги виждаш

Аватар
kopeldaka

Мнение от kopeldaka » 01 Апр 2010 15:57

zi_zi_top написа: А, ако иската да правите някакви промени по изпускателната система питайте компетентни хора в специализирани сервизи!
Би ли ми пояснил какво разбираш под "компетентни хора" в специализирани сервизи? Защото аз съм питал и в Тойота Бургас и Тойота Варна и на двете места ми казаха, че ако ги махна, колата ще влезе в сервизен режим. Добре че реших да не ги слушам и експериментирах на своя глава да видя, какво ще се случи. Махнах ги, като ми ги направиха с тръби и фланци, за да може след време ако реша пак да ги сложа (което не вярвам да стане). Никакви проблеми от тогава вече 5000 км.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 01 Апр 2010 16:44

kopeldaka написа:
zi_zi_top написа: А, ако иската да правите някакви промени по изпускателната система питайте компетентни хора в специализирани сервизи!
Би ли ми пояснил какво разбираш под "компетентни хора" в специализирани сервизи? Защото аз съм питал и в Тойота Бургас и Тойота Варна и на двете места ми казаха, че ако ги махна, колата ще влезе в сервизен режим. Добре че реших да не ги слушам и експериментирах на своя глава да видя, какво ще се случи. Махнах ги, като ми ги направиха с тръби и фланци, за да може след време ако реша пак да ги сложа (което не вярвам да стане). Никакви проблеми от тогава вече 5000 км.
Имам чувството,че говориш за Лада 7-ца. Малко тъпо ми звучи да махаш катализатори на Авенсис и да слагаш тръби и фланци, но това си е твоя работа. Сигурно тия от завода са по-балъци,че им слагат катализатори
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
kopeldaka

Мнение от kopeldaka » 01 Апр 2010 16:55

LEXUS написа:
kopeldaka написа:
Имам чувството,че говориш за Лада 7-ца. Малко тъпо ми звучи да махаш катализатори на Авенсис и да слагаш тръби и фланци, но това си е твоя работа. Сигурно тия от завода са по-балъци,че им слагат катализатори
Тия от завода са ги сложили, за да отговаря колата на стандарта ЕВРО 4, не са ги сложили, защото така ги кефи или щото колата с тях ще върви повече, напротив, с тях колата върви по-малко (логично). Но и "тия от завода" са я смятали тая кола да се движи с хубави горива, а не като нашата "тунджа" с примеси на нафта. laugh.gif

fancy55

for the катализаторите

Мнение от fancy55 » 01 Апр 2010 20:43

Yo,пичове-Тойотаджии ! Искам да питам някой правил ли го е тоя номер на авенсис 4д4 2000-2003,че имен ме сърби дали нема а литне тоа автомобил? Принципно доко съм чел нема катализатор кой да издържи повече от 90к... А,па с нашите менделееви горива-заеби ...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: for the катализаторите

Мнение от zi_zi_top » 01 Апр 2010 22:15

fancy55 написа:Yo,пичове-Тойотаджии ! Искам да питам някой правил ли го е тоя номер на авенсис 4д4 2000-2003,че имен ме сърби дали нема а литне тоа автомобил? Принципно доко съм чел нема катализатор кой да издържи повече от 90к... А,па с нашите менделееви горива-заеби ...
Че литне, бе! Даже, че фръкне!!!
Но все пак попитай Фидо Дидо за да го направиш по правилния начин!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 06 Апр 2010 21:07

Днес ходих в един сервиз занимаващ се предимно с ауспуси . Коментирах с тях за катализатора и реших да не махам моят катализатора. Не бяха много словоохотливи но нещото което казаха ,а не бях го чувал преди бе ,че катализатора спира да е ефективен за екологията , но продължава да изпълнява другите си роли доста повече от 200 000 км , а една от тях е да задържа високата температура на изгорелите газове и махайкиго ще се издънват доста по-бързо гърнетата на колата.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 06 Апр 2010 21:20

wacko.gif

Това за атмосферни бензинови коли е вярно, но за турбо дизел......

В кой сервиз го родиха този бисер?!

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 07 Апр 2010 00:18

" Даскалов"- гр.Русе !

Публикувай отговор