Тойота Ярис
Тойота Ярис
Здравейте, предстои ми купуване на нова автомобил и съм се спряла на Тойота Ярис. Проблема е, не разбирам нищо от коли и съответно си ги избирам по цена и външен вид. Имам нужда от съвет от човек, който е карал такава кола.
е ние хубаво караме яриси, ама какъв съвет точно искаш?
кажи какво търсиш в една кола и за какво ще я ползваш - градско/извънградско, бегачка или не, колко човека/животни/багаж ще возиш, и прочие немаловажни неща , които според мен са определящи при избора на кола /освен цената и външния вид разбира се/. чак тогава ще ти кажем да, вземи си ярис/не, не си взимай ярис

кажи какво търсиш в една кола и за какво ще я ползваш - градско/извънградско, бегачка или не, колко човека/животни/багаж ще возиш, и прочие немаловажни неща , които според мен са определящи при избора на кола /освен цената и външния вид разбира се/. чак тогава ще ти кажем да, вземи си ярис/не, не си взимай ярис
Интересува ме по скоро обслужването и консумативите.Скъпо ли излиза поддръжката. Иначе ще я използвам и градско и извънградско, бегачка не искам - жена съм все пак
, малкия багажник също не ми е проблем. Цената, която предлагат в момента - 19 958 с ДДС ( с климатик, радио CD, металик ) на лизинг ме устройва. С две думи се надявам да имам малка кола, с малък разход на гориво и заради която няма да вися през ден в сервиз и да давам луди пари за резервни части.

емииии...имаш гражданска и каско, данъка е малък, към 60 лева, гумите и течността за чистачки от тебе, евентуално и батерия за дистанционното laugh.gif другото е в гаранция. за да важи обаче, имаш едно техническо обслужване на година, чиято цена е в зависимост от града, в който го правиш. но да речем цените варират с 30-40 лева, нещо такова. за първата година на мен ми взеха мисля 160 лева, а втората към 310-320. на третата надявам се да не е 500 хахаwintersun написа:Интересува ме по скоро обслужването и консумативите.Скъпо ли излиза поддръжката. Иначе ще я използвам и градско и извънградско, бегачка не искам - жена съм все пак, малкия багажник също не ми е проблем. Цената, която предлагат в момента - 19 958 с ДДС ( с климатик, радио CD, металик ) на лизинг ме устройва. С две думи се надявам да имам малка кола, с малък разход на гориво и заради която няма да вися през ден в сервиз и да давам луди пари за резервни части.
и още нещо - на нисък разход не се надявай laugh.gif под 7 ако паднеш градско, пак добре /то зависи и къде живееш де, ама ако е голям град със задръствания, може и 9-11 да ти гори/
иначе съм на мнението на останалите - купувай, не се чуди biggrin.gif
мойта пък в града дори зимата при най-големите студове над 7.5/100 не е отчитала.а извънграда над 5.5/100 също не ми е отчитала.дори се надявам да падне още разхода щото нали още е уж недосработен мотора biggrin.gif .а доколкото съдя по цената колежката ще си купува варианта с по-малкия мотор-3цилиндровия-мисля че към 70кс беше.значи че ще гори още по-малко
купувай и не му мисли.човек колкото повече му мисли...толкова повече грешки прай 

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
Тойота Ярис
Колеги да използвам темата за да попитам и аз дали си струва да си купя Тойота Ярис - 1.33 - 100 к.с. ??
в момента са на промоция за 20 000 лева . Това по-добрия мотор на яриса ли е ? Искам пъргава и икономична кола - не харесвам дизел !!!
в момента са на промоция за 20 000 лева . Това по-добрия мотор на яриса ли е ? Искам пъргава и икономична кола - не харесвам дизел !!!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Тойота Ярис
Не харесваш дизел, защото не си карал D4-D! Аз не бих си купил кола с бензинов ДВГ след тази Корола, а досега съм карал само бензинови и също съм се мусил на дизелите. Липса на опит и на информация ...Blueize написа:... Искам пъргава и икономична кола - не харесвам дизел !!!

Бъди сигурен, че има причина да са по-скъпи, но кеф цена няма!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Re: Тойота Ярис
в последното си изречение мноооооогоооо си противоречиш biggrin.gif дизела си е пъргав и икономиченBlueize написа:Колеги да използвам темата за да попитам и аз дали си струва да си купя Тойота Ярис - 1.33 - 100 к.с. ??

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
...или пък Тойота Айго с 6,4 на 100 градски разход (Бургас) biggrin.gif Ама забравих, че за повечето от вас Айгото не е кола laugh.gifSFINKS написа:мдаа, разхода на бенз двигатели е към 8-10 градско , за икономична кола ти трябва дизел , независимо Тойота или някоя друга марка
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007