Поредният "майстор" ...sacho7803 написа:каза че тойота като цяло имали слаби шпилки и лесно се късали.
Най-добре да се стои далеч от такива неграмотници с гайковерти ...
точно така.sacho7803 написа:прецакват се резбите на самите гайки тъй като са от по-мека сплав.
нека оставим "майсторите-гумаджии"да си стягат колкото си искат и както си знаят.въпроса е там че шпилките се късат.аз досега съм карал коли само с болтове и съм стягал нормално но понякога съм експериминтирал и с крак върху ключа и проблем не е имало.извода е че при коли с шпилки тряя се внимава със затягането.--как майсторите гумаджии не са късали болт а все шпилки????????????????след като е толкова слаба тая шпилкова-система....интересно ми е що не слагат болтове----кво печелят с тия шпилки????slowtraveler написа:Не знам ама тея приказки на 'майстори', че шпилките били слаби са чиста глупост....
Като не му стига акъла на майстора да ги затегне с точния въртящ момент, каквато и да е шпилката - ще се скъса...
Явно толкова му е бил майсторлъка, че да къса редовно шпилки...
Гайковерт - само за развиване...
Колега, няма разлика в това дали е шпилка или болт...sacho7803 написа:...нека оставим "майсторите-гумаджии"да си стягат колкото си искат и както си знаят.въпроса е там че шпилките се късат.аз досега съм карал коли само с болтове и съм стягал нормално но понякога съм експериминтирал и с крак върху ключа и проблем не е имало.извода е че при коли с шпилки тряя се внимава със затягането.--как майсторите гумаджии не са късали болт а все шпилки????????????????след като е толкова слаба тая шпилкова-система....интересно ми е що не слагат болтове----кво печелят с тия шпилки????
Scott, 30кг фъстък щеше да го развие ако бе завит 600Nm, но при такова усилие гайката не се и замисли да се развива. Вдигаха налягането на компресора, volumeto на гайковерта - на MAX, и въпреки това трябваше да играе чука...Scott написа:Слоу, при 2м рамо и 30кг фъстък да скочи на ключа ще се развие...slowtraveler написа:...сигурно над 600Nm...Това с ключ не може да се развие ако ще рамото да е 2 метра...
точно така.и четирите трябва да са еднакви.на колата винаги от едната страна стоят обратно на другата.spiritch написа:Здравейте, тази седмица си купих 4 джанти HRS. И понеже шарката им не е симетрична, някой дали може да ми каже дали левите и десните джанти трябва да са различни. Моите и четирите са еднакви, ама възникна в мен едно съмнение, така че ако някой знае повече, нека сподели.
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot], Google [Bot] и 8 госта