странна миризма
странна миризма
привет колеги.от известно време започнах да натискам ярето както аз си знам и както ми е кеф но.......примерно на по-стръмен наклон на изкачване и по-продължително натискане на границата на червения сектор на оборотомера в колата замирисва на изгоряла пластмаса
или нещо подобно но определено е на изгоряло.ярето е едва на 4 000км.помислих че е съединител...но съм карал коли с износени съединители .......усеща се пробуксуване а тук такова няма.не мога да си го обясня....но има нещо дето не е у ред.не ми се иска да вярвам че преплъзва съединител---то ще е срамота--нова кола с оригинален съединител????????аз съм чипосвал коли от 130 на 170кс и проблем със съединител не е имало въпреки че същия е бил над 100 000км.замислям се да не би да е мирис на изгоряло масло?????????????незнам....някой ако има идея...нека сподели

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Не ми се вярва да е на изгоряло масло, защото тази миризма я усещат само хората зад твоята кола. Миризмата на изпушил съединител е много гадна и характерна и не ми се вярва да я бъркаш с тази на изгоряла пластмаса.
Погледни за някои пластмасови детайли или кори в близост със силно нагретите детайли в ДВГ отсек или някой ремък да не е хлабав и да приплъзва при високи обороти.
Погледни за някои пластмасови детайли или кори в близост със силно нагретите детайли в ДВГ отсек или някой ремък да не е хлабав и да приплъзва при високи обороти.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Автомобил: А6, предстои подмяна със C HR
при мен на авенсиса също горе долу на същите километри се появи подобна миризма, не идва от двигателя.
като спрях климатика миризмата изчезваше, според мен при затоплянето на въздухопроводите на климатика се отделя такава миризма, с времето трябва да изчезне, при мен спря.
обяснявам си го по подобие на нова електрическа печка, с първото пускане при нагряване мирише гадно, после спира.
но все пак това е само мое предположение, при мен беше това.
като спрях климатика миризмата изчезваше, според мен при затоплянето на въздухопроводите на климатика се отделя такава миризма, с времето трябва да изчезне, при мен спря.
обяснявам си го по подобие на нова електрическа печка, с първото пускане при нагряване мирише гадно, после спира.
но все пак това е само мое предположение, при мен беше това.
значи да разбирам че е нормално???абе според мен не е....нова кола е.странното е че при яка стъпка на прав път няма мириз biggrin.gif а единствено при стръмен и дълъг наклон на изкачване и то единствено ако я държа между 5 и 6 000 оборота;между другото на магистрала я стъпках и си удари 199--то до толкова и е километража.перфеееектноооо стои на пътя--залепя като плюмка.и най интересното е че в града ми се струва шумна а извънградско дори и със 199 мотора не се чува
сравнявам с голф4 голф5 и ауди а3----при тях над 130 вътре бучи якооо

- zi_zi_top
Ако искаш кръвното ти налягане да е 120-130/80 мм Hg трябва да караш с 80 до 130 км/ч
. Твойто е 200/120 мм Hg, защото така караш и така живееш.
Успокой топката! ЗАПОМНИ ПРАВИЛОТО: Никога не закъснявам, винаги съм там където трябва, с който трябва и когато Господ е решил!
Опитай се да постигнеш вътрешно спокойствие и да се наслаждаваш на всеки миг от живота си, а не да бързаш да се самоизпревариш
!
Да се сравнява Ярис 2008 с Жигула е просто нелепо. Попитай в гаранционния сервиз при обслужване какъв е вероятния произход на миризмата, може пък те да имат правдоподобна версия
.

Успокой топката! ЗАПОМНИ ПРАВИЛОТО: Никога не закъснявам, винаги съм там където трябва, с който трябва и когато Господ е решил!
Опитай се да постигнеш вътрешно спокойствие и да се наслаждаваш на всеки миг от живота си, а не да бързаш да се самоизпревариш

Да се сравнява Ярис 2008 с Жигула е просто нелепо. Попитай в гаранционния сервиз при обслужване какъв е вероятния произход на миризмата, може пък те да имат правдоподобна версия

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
зи-зи-топ.......абсолютно прав си.така живея..нервно...все бързам все някой или нещо ме изнервя.просто...нервна личност съм.дори и на прав път с ограничение карайки на висока предавка с ниска скорост---не издържам---изнервям се и вкарвам ниска предавка с готовност за..........газззз.последната година преди тая кола карах 2 дизелови ваг-чета и въпреки че дизела на 2000об. се чуства перфектно аз пък не се чуствах добре така и пак си го дънех в обороти biggrin.gif а кръвното ми поспадна----взех си хипертин-уни на доктор тошков.билка е но дали психически ми въздейства вече 3-та седмица откато ги пия и над 160на95 не съм качвал.дори някой път пада на 140на85----сууууууупеееер.на лекар засега няма да ходя въпреки че откакто съм роден нямам дори месец пропуснат да не съм си плащал здравна осигуровка.страх батка от тия бели престилки biggrin.gifа между другото....форума ни трябва да се радва че те има теб.в днешно време всеки е болен.лошото е че повече от половината болни незнаят или просто не обръщат внимание или като мен--страх ги е от доктори biggrin.gif малко оспамих темата ама....нищо 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
- zi_zi_top
Все пак Сашо не вози роботи, който да подпикват машинно масло, така че не ми се вярва да е пасажерски аромат biggrin.gif .
нееее не е от пасажерите щото дори и като съм сам в колата....пак същата работа.еее не съм се нааквал още от екстриййм спиид biggrin.gif
абе миризмата си е точно на нещо изгоряло..........последно за което се сещам с което мога да я уприлича е добре загряла ютия---абе...нещо изгоряло.както и да е--ще видим кво ще стане след време.колегата Лъчезар е писал че и неговата като нова е понамирисвала biggrin.gif

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
точно това си мислех и аз----катализатораslowtraveler написа:Това е като първото обгаряне на котлон/фурна...
Може да обгаря изпускателния тракт...
Усещал съм подобни миризми (на нещо загрято), но с времето отминават...

на баир и високи обороти понеже не караш много бързо а оборотите са високи , всичко отпред в коша заврява от жега и всички нови пластмаси у гуми се опичат от жега (на много бензинки даже и вентилатора на радиатора си работи на цялото изкачване ). На равно не го усещаш щото скороста ти е голяма и колата се охлажда добре .
карай по бавно пич , не го научавай тоя урок по кофтия начин
и кофти нямам предвид че ще ти прегрее колата а че нещо по-лошо може да се случи
карай по бавно пич , не го научавай тоя урок по кофтия начин
и кофти нямам предвид че ще ти прегрее колата а че нещо по-лошо може да се случи
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Хахахах, не те слуша главата определено biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifsacho7803 написа:точно това си мислех и аз----катализатораslowtraveler написа:Това е като първото обгаряне на котлон/фурна...
Може да обгаря изпускателния тракт...
Усещал съм подобни миризми (на нещо загрято), но с времето отминават...доскоро я карах лекичко но...вече искам да си разхождам оборотомера в целия му диапазон.и преди катализатора беше бял като никилиран а сега е червен като.....все едно е от медна тел--бакър--явно става нещо като....закаляване на стоманата
biggrin.gif biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN