Въпрос относно Селика 94-99г

Brigov

Въпрос относно Селика 94-99г

Мнение от Brigov » 22 Мар 2010 12:48

Здравейте, надявам се скоро и аз да бъда горд собственик на Тойота.
Въпроса ми е относно две обяви на селики, при които има разлика в цвета на волана с вътрешната част на airbag-a и пласмасите които са отстрани на централната конзола.Нормално ли е да има разлика в цвета, защото го има при 2 обяви и незнам какво да си мисля?
Блъскани и оправяни еднакво или..?
Ще пусна линкове към обявите на колите:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
и
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Благодаря предварително за мненията :)

Аватар
quiksilver
Автомобил: RAV4 Hybrid 4x4, Prius XW30

Мнение от quiksilver » 22 Мар 2010 15:37

Според мен - претапицирани. Това не е гаранция че не са били блъскани де ;)
Като гледам топката на лоста за скоростите и двете коли не са били с кожен волан преди да дойдат в България. Предполагам воланите са били доста износени и са ги направили "като нови" с една кожа ;)

п.с. Бялата май е блъскана, защото сега видях, че и втория ер-бег е друг. Иначе е от Италия - моята има същите добавки на броните и праговете и е италинка.
"Кеф цена няма"

loser

Мнение от loser » 22 Мар 2010 19:58

Здрасти, според мен това са допълнително тапицирани волани. Вероятно са станали като градински маркуч и за да могат да защитят тезата ,че нямат 200 000км rolleyes.gif . В допълнение и тези тъй- внимателно измити двигатели!? Аз лично бих се замислил доста.

P.S. Моята е 1994г. на 206000км. и волана е в мн.добро състояние, а по двигателя има само прах и не се нуждае от мивка.
Дано съм бил полезен.
Поздрави

Brigov

Мнение от Brigov » 22 Мар 2010 21:52

Благодаря за мненията. Незнам и аз какво да мисля.
Гледах и в мобиле.де и там има някои с различен цвят пласмаси, но със същия цвят волан. Изглежда е претапициран, защото е бил много износен.
Вероятно все пак ще отидя да я видя тая черната, но ако не ми хареса ще чакам за някоя по-сносна селика, защото определено искам да си купя една такава :)
п.с. ще се радвам на още мнения :)

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 22 Мар 2010 22:29

черната е блъскана отпред бронята е нова че маи и калника и капака на бялата е била с челен удар як че са сменяли еърбека и предното стъкло
то като цяло никои няма далавера да вкарва здрави коли и да ги продава тук там навън хората не са по прости че да ги дават на половин цена само 800лв е транспорта а като я вземеш повредена или ударена я вземаш без пари тук е много ефтин ремонта и я получаваш лъскарка нов внос и след 3-4 месеца гледаи ко става
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Brigov

Мнение от Brigov » 23 Мар 2010 00:27

А като я закарам на диагностика ще ми излезе ли на кой километър е гърмял еърбег, ако наистина е имало катастрофа?
Несъм запознат още с тойотите :)

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 23 Мар 2010 01:12

nikolov22 написа:то като цяло никои няма далавера да вкарва здрави коли и да ги продава тук
wacko.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 23 Мар 2010 01:43

Fido Dido написа:
nikolov22 написа:то като цяло никои няма далавера да вкарва здрави коли и да ги продава тук
wacko.gif
От Николчов, риба няма да има в морето..... laugh.gif

Колега Бригов, от тези снимки определено НЕ може да се каже дали е удряна колата. През ден съм при приятел на салона му, та знам как разсъждават клиентите - затова и ги преправят(ако е изтрит, колата е на МНОГО км, ако е читав, мислят, че е супер). Волана има разлика, защото обръа е бил изтъркан - претапецира се, като се слага нова кожа, но малко джамбази си играят да го правят като заводски, че да не види клиента разликата от преправянето, от което се получава тази разлика в цветовете. Това НЕ значи, че колата е удряна, камо ли мачкана, колкото Николчов обеснява. Трябва да скочиш до колата, че да видиш на място състоянието, а дали има airbag на мястото си, се проверява за пет минути - сваля се много бързо капака. Така че зарежи глупостите, колата е направена, но от снимките 100% не може да си сигурен, че колата е трошена яко. Може да е имала забележки, но криви ламарини се правят и си е като нова. Ако няма криви греди, носещи части, колата ще си е слънце. Закарай я на стенд, там могат да ти измерят диагоналите - до 1-2см се смята за нормално, не пречи. Отиди гледай си колата, прегледай отгоре отдолу и гредите гледай дали не са приправяни. Всичко се вижда, колкото и прекрасно да е направено, така че на 90% може да си сигурен в избора си :thumbsup:

Brigov

Мнение от Brigov » 23 Мар 2010 10:15

Мерси колега ;)

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 23 Мар 2010 20:41

не разбрах какво лошо има като е блъскана колата примерно аз и доста колеги почти винаги си купуваме ударени коли особено от вънка са много изгодни човека питаше дали е ударена и е нормално за тези години коли да са правени но щом всичко е наред вземаш и бягаш

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 24 Мар 2010 20:06

никого за нищо не убеждавам просто казвам че когато колата е направена както трябва няма грижи а да не говорим че доста от колите по пътищата ни са такива кои повеч кои по малко но доста от хората ако ги питаш твърдят че са нови и никога не са удрени

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2010 21:43

nikolov22 написа:никого за нищо не убеждавам просто казвам че когато колата е направена както трябва няма грижи а да не говорим че доста от колите по пътищата ни са такива кои повеч кои по малко но доста от хората ако ги питаш твърдят че са нови и никога не са удрени
И удряна, направена ли е като хората, се тая....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор