Данък "лукс" за над 150 коня и над 3000 кубика!?!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Мар 2010 11:25

andrian999999 написа:
desSs написа:
andrian999999 написа: купили по една А8-ца за 10 000 ама се спукват да еб....т малките квартални птички, за което искренно им завиждам , а не съм завислив човек
ахахахах всеки с проблемите си laugh.gif laugh.gif laugh.gif
нали знаеш, един мъж спре ли да се заглежда по жени значи е умрял
ми заглеждай се бе, кой те спира rolleyes.gif ма да завиждаш, че е*ат повече от тебе... laugh.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 11:39

bad_dog написа:Ти наистина си голям палячо и лицемер!

Цитираш точно данъците, които настоящото правителството се чудеше как да "коригира". И те отново ще дойдат на дневен ред след няколко месеца.

Айде сега като си голям "икономист" ми кажи откъде и как могат да дойдат пари в държавата? Дали с вдигане на данъчната тежест се увеличават приходите? Колко пари ще донесе този данък "лукс" и дали ще покрие пробойните?

П.П. Май познах, че си малко крадливо чиновниче, нали?
мне не си познал , не съм държавен чиновник , занимавам се с бизнес , частен .
Да ,с увеличаване на данъците се увеличават приходите на Държаният бюджет
Да , данък "ЛУКС " ще донесе допълнителни приходи

Палячо е баща ти че не ти е дал по добро образование и възпитание
С хора, използващи такива плитко обидни изрази като твоите ,ми е под нивото да си комуникирам .
Не си прави труда да ми отговаряш ,защото ,Аз повече няма да ти отговарям.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2010 11:40

SFINKS написа: Държавата освен намаляне на разходите има много варианти да си вдигне или поне запази приходите .
Като Държавата има 100 единици и ги завърти 100 пъти, като от всяко завъртане прибира по една единица, колко и остават?

Като нямаш 100 единици и не платиш 20 увеличаваш ли приходите?

Като висиш със 100 единици дето не платиш на Х той не плати на У а той виси на Z докарваш дефицит от 100 единици на 400. Похвално...

Това наистина щеше да е велико ако не беше жалко, щото се учи в първи курс....

Само дето ме съмнява да разбереш какво имам предвид....В този стил що не пробваш да обясниш как България е на "първо" място по усвояване на еврофондовете например?

Защо не пробваш да обясниш какво става със широката международна подкрепа на пожарникарчето?

Или колко велик икономист е пицата? За другия смотльо, дето 8 години прави бизнес парк и добре че са високи наемите, та успя да си върже бюджета не ми се говори....

П.П. До какво ще доведе според теб безумието да намали заплатите на родната милиция със по 100лв?

Възможни отговори:

1. До корупция.
2. До по-голяма корупция.
3. До още по-голяма корупция.

С нетърпение очаквам следващият ти остроумен пост.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

b_d

Мнение от b_d » 24 Мар 2010 11:51

SFINKS написа:

Цитираш точно данъците, които настоящото правителството се чудеше как да "коригира". И те отново ще дойдат на дневен ред след няколко месеца.

Айде сега като си голям "икономист" ми кажи откъде и как могат да дойдат пари в държавата? Дали с вдигане на данъчната тежест се увеличават приходите? Колко пари ще донесе този данък "лукс" и дали ще покрие пробойните?

С хора, използващи такива плитко обидни изрази като твоите ,ми е под нивото да си комуникирам .
Повече от забавно е за възпитание да говори човек, който един пост по-нагоре псува.
Също така с отговорите си потвърди колко повърхностни са знанията ти. Може да се върнеш към учебниците си и да потърсиш икономическия смисъл на думата "пределен".

П.П. Мисля, че приключих с теб и тази тема. Желая ти успех в частния ти бизнес обилно гарниран с по-високи данъци!

П.П2. Ето един чудесен анализ:

http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/03/2 ... ka_vuzduh/
Последно промяна от b_d на 25 Мар 2010 08:37, променено общо 1 път.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 11:55

diver , Аз с "остроумия" не боравя
Икономиката не ми спира до 1 курс , използвам я на практика всеки ден . А ти ?
Относно сравнението на твоите университетски познания и практически умения по икономика , и съответно тези на министъра на Икономиката Дянков , наричан от теб пицата , смятам че трябва да си тотално пълен кръгъл и...т за да смяташ че твоите са по-добри wink.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2010 12:08

SFINKS написа:[Палячо е баща ти че не ти е дал по добро образование и възпитание
След това съм уекинкоооо объркан?!
SFINKS написа: смятам че трябва да си тотално пълен кръгъл и...т

От горните два поста неразбирам последно баща ти е палячо или кръгъл и...т?

Та кво викаш ся за мерките на правителството, пожарникарчето и пицата?!

По-добре си запази безценния финансов и икономически опит за частия бизнес, който съм убеден че върви отлично в условията на криза и дигане на данъците.
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 12:20

Моят бизнес си върви , смятам есента да сменям королата и авензис да си взимам :thumbsup:
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 24 Мар 2010 12:29

bad_dog написа: Нека и държавата си съкрати 70% от чиновниците, които и без това само се чудят как да откраднат някой лев.
да и вместо 240 лумпени в парламента, може да издържаме 100, а наи добре 50-60 , а и тия лумпени си гласували щом си бил депутат РАБОТИЛ СИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА (ма..ка им да е...) пиавици ще взимаш пенсия 1500лв
да не говорим колко им струва издръжката на месец на тия 240 пумяра и кви разходи правят
Последно промяна от andrian999999 на 24 Мар 2010 12:30, променено общо 1 път.

proscrip

Мнение от proscrip » 24 Мар 2010 12:29

SFINKS написа:

Колега не само ти се занимаваш с "частен бизнес" - ама това в българия е мръсна дума, все още - определено познанията ти в икономиката ти не са на макро ниво - просто си гледаш в купичката, плоския данък - не изкара на светло много пари - а скри тези пари - нали ти е ясно, че като плащаш на работниците си 1000 лв., а ги осигуряваш на 450 лв. това са много повече скрити пари, отколкото накрая резултата, който получаваш и го облагат с 10 % - 95 % от фирмите из българия благославят данък печалба, щото им позволява да крият огромни пари от осигуровки. Тези данъци и нови методи няма да извадят държавата от кризата - държава, в която няма производство - е обречена. Ние сме държава на услугите, търговията и простотията - аз от собствената си камбанария мога смело да заявя, че трябва да се вдигнат данъците за занимаващите се с услуги и търговия или поне да се изравнят с тези на производителите - и още нещо вдигането на ДДС-о, отново удря производството най-силно. Но както споменах лобитата на тарикатите са в държавната структура.

На времето имаше нещо наречено МРТ - международно разделение на труда, може да звучи ужасно инфантилно, но всяка територия е разглеждана като съвкупност от фактори и за какво има потенциал и възможност за развитие - защото може да постигне в тази област най-добра организация, енерго и ресурсоемкост и да развие най-добра производителност на труда и кволификация. При нас схемата е объркана а приори... А държавата е безпомощна поради много фактори - некомпетентност и корупция са на първо място! Като дойде дума за макроикономически показатели и мислене - то има толкова възможности за набавяне на допълнителни средства, че дори нямаше нужда от такива пускавици, да се изпокарваме помежду си !

както ви казах доста по-напред в темата, това е поредата порция глупости, за да се разконцентрира недоволството на народа и да се размие в такива заяждания. Та колега, не давай квалификации чий баща какъв е бил или би могъл да бъде - просто се замисли, защо се пускат неща, които да дразнят хората в публичното пространство като на първо време най-бързо и най-безболезнено може да се борави с ресори, които изобщо не ни засягат като данъкоплатци!?

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2010 12:41

proscrip написа:....държава, в която няма производство - е обречена.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 12:53

Кой те излъга че в България няма производство ???
Последните няколко години много големи фирми откриха експортно ориентирани производства , докато потреблението на импортни стоки постоянно спада .
В момента България има като количество, по-голям експорт отколкото импорт ;)
Нямаш идея какво и в какви количества се произвежда в България
Аз имам защото се занимавам с транспорти логистика и всичко минава пред очите и през ръцете ми всеки ден .
Друг е въпроса че в България по-голямата част са "евтини" производства .
Просто нямаме нито опита, нито специлистите да произвеждаме Hi Tech продукти ;)

И колега и ти и другите спрете моля Ви, да мислите че разбирате повече от икономика от министъра на финансите , pls
Най-малкото е смешно .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

proscrip

Мнение от proscrip » 24 Мар 2010 13:01

Колега, ти не правиш разлика между БВП и БНП, от там насетне, наистина е безсмислено да водим разговори на тема икономика. Успех в бизнеса с транспорта и логистиката! Там на теб в общи линии не ти дреме особено за ДДС-о, дори си на далавера wink.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 13:11

Колега ако си забелязъл по нагоре, Аз казах че не разбирам от Икономически теории . Аз практикувам :thumbsup:
Само се дразня на тези като теб които "разбират" повече от икономика от министъра на финансите . Смешно е .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 24 Мар 2010 13:22

Чукча не разбира, ма практикува. Нема лошо.
Аз имам лого на Hyundai GENESiS, а ти гражданино?!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 13:28

мда , чукча не му требе задълбочени теоретични познания по макроикономика за си върти бизнеса и да си купува нови коли laugh.gif
Обикновенно тези с дълбоките познания по макроикономика накрая продават зеленчуци на борсата в Слатина :thumbsup:
Във България всички разбират от всичко ,но никой не умее нищо .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Публикувай отговор