Данък "лукс" за над 150 коня и над 3000 кубика!?!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Мар 2010 07:18

andrian999999 написа: купили по една А8-ца за 10 000 ама се спукват да еб....т малките квартални птички, за което искренно им завиждам , а не съм завислив човек
ахахахах всеки с проблемите си laugh.gif laugh.gif laugh.gif

b_d

Re: ..

Мнение от b_d » 24 Мар 2010 07:35

rudolf написа:само да вметна че презумцията на данъците е че се събират защото гражданина позлва някаква услуга. дали ще е администрация,,ред и сигурност, смет,инраструктура---но няма данък -просто ей така.

преди 10 години ,с въвеждането на ддс- предполагам си спомняте колко очудени бяхме ,че не можемд а си обясним за какво е тази нова такса/данък....
акциз при внос/може да се обясни като износ на суми извън държава,вносен продукт,инвестиция в чужда икономика...
еко такса- за някакво рециклиране,суми за здраванта система свързнао с отрови,адаптиране на инфраструктурата ,към замърсяването и предпазване на гражданите.
пътен данък и винетка--ясно,,,по мощните са по тежки-и рушат повече пътната мрежа,,/примерно/

интересно ми е как обществото приема всекакаив такив аданаци без да иска обяснение на какво основание се вземат пари от определени групи,като се внушава конфронтация между гражданите с лозунги"

тия дет карат коли над 150 коня ,са богатите---айде да им ги вземем,щом имат пари ,значи не работят, знаем ги ние с тия мерцедеси-разбойници.....аз лично мисля че в най бедната евро държава не може да си позволим да подържаме лукзозен автопарк на правителството нсо,министерски съвет,парламент.......всички автомобили трябва да са под 150 коня,щом над това е лукс,а не необходимост.,,тук виждам разминаване в стандартите
+1

Изкрено ме забавлява добавянето на данъци на принципа:
"Този има пари и затова ще го издоим"

Още повече ме забавлява и мнението на хората, които поддържат подобен модел. Един вид, който работи и изкарва пари трябва да бъде наказан, ако си позволи нещо хубаво като голямо жилище. Интересно как ще стимулираме икономиката така. Обикновено се прави обратното - стимулира се потреблението, а не се наказва.

Но най-много ще ме забавлява как тези същите хора ще плачат, когато следващия подобен данък се окаже прицелен в тях.

Аватар
EMPEROR
Обратна връзка:

Мнение от EMPEROR » 24 Мар 2010 08:18

LEXUS написа:...
Пак някакви поучения от кон с капаци :whistle:

Хора с 10 коли го използвах ОБРАЗНО, ама ти така си караш по инерция. Хората с по 2-3 коли на семейство изключение ли са бе? Но 2-3 коли не са ЛУКС? Няма смисъл... казах, че спирам по темата. Радвай се на новия данък и си живей живота. :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2010 08:25

Скоро да се очаква данък въздух, данък дъжд и данък вятър... да го e*e....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Мар 2010 09:44

преди 7-8 години,при поредното вдигане на цените на горивата от 1.3* на 1.6*, журналист върви по улиците и пита хората какво мислят за увеличението...спомням си самодоволен пенсионер,който каза нещо от типа,че той кола няма и му омръзнало да му спират на тротоара,та се радвал на увличението защото колите щели да намалеят.
въпреки че примера няма нищо общо с темата, е интересно мнението на хора които не съзнават че данъка опразва и технич джоб,дори и да не ги засяга.

та всеки който не го засяга,съм сигурен че има член на семейството който ще го заседне./тинейджър с бмв325,,или зет с 2.5тди,или дъщеря с джип.
дори и да няма такъв,този с мощната кола най вероятно ще се въздържи от някоя покупка или услуга,която същия самодоволен човек предлага. най вероятно този с мощната кола няма да слезе от нея,но ще му намали възнаграждението,или няма да му осигури новото работно облекло.
както и да е,,,докато едно общество смята че заслужава да му се увеличава данъчното бреме-то нищо хубаво не го чака...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Мар 2010 09:49

за протокол,,,в бг заблата от 350 евро е над средната -и се облага както си трябва.....в европа 300-600 евро са социалните помощи ,лишени от данък.

в бг физическо личе с доход над 2100 евро е задължено да се регистрира по ддс-защото това не може да не е търговска дейност дори и да е наем. налага се да има счетоводител,да издава фактури.

това значи че 60-70% от физическите лица в европа трябва да плащат ддс-върху възнгражденията си. а при сумата от наемите,всеки с търговски обект различен от жилищен,,или повече от 1 жилищен трябва да е на прицела.

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 24 Мар 2010 09:50

desSs написа:
andrian999999 написа: купили по една А8-ца за 10 000 ама се спукват да еб....т малките квартални птички, за което искренно им завиждам , а не съм завислив човек
ахахахах всеки с проблемите си laugh.gif laugh.gif laugh.gif
нали знаеш, един мъж спре ли да се заглежда по жени значи е умрял

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 09:54

rudolf , ти какво предлагаш ?
да се намалят данъците ? или най-добре изобщо да няма данъци
После що закривали болници , що имало дупки , що незнам си какво не било както трябва . Всчко става с пари . Държаният бюджет се пълни основно с данъци , преки и косвени.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Мар 2010 10:10

SFINKS написа:rudolf , ти какво предлагаш ?
После що закривали болници , що имало дупки , що незнам си какво не било както трябва . Всчко става с пари . Държаният бюджет се пълни основно с данъци , преки и косвени.
пак казвам,,незнам кой от богатите държави да си позволяват няколко военни мисий в чужбина,без каквато и да е финансово обещетение, изгода,поръчки,,,,,

незнам държава с 2,5 милиона работещо население,,600000 от който администрация..( за справка по тошово време,когато всичко беше държавно,и държавата вършеше всичко,нямаше компютри и външни консултанти,администрацията беше 450000,при около 4мил, работещо население.

ти как си обясняваш причината за раздаване на 13-заплата на администрацията, и намираш ли за нужно да плащаш данъци и за това?? как да обясня на часника че ми дължи такава,като и аз плащам данъци???

да се теглят заеми ,които аз трябва да обслужвам лихвите и да връщам. всъщтото време има излишък за разпределение,и как драми как да си го разпределят.

не виждам причина ,аз да плащам пропуснати ползи,нереализирани възможностти,пасивни и активни загуби на държавата.както и не виждам защо държавата не ме е предпазила от кризата.

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2010 10:14

SFINKS написа:rudolf , ти какво предлагаш ?
Икономически неграмотен колкото оная **** вицето Дянков!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 10:29

ами да , икономически неграмотен съм tongue.gif
парите не познавам
аз затова искам да предложите откъде да да дойдат парите :whistle:
само че вместо това само дзеяте , не че се учудвам ... :thumbsup:
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

b_d

Мнение от b_d » 24 Мар 2010 10:36

Единственото място откъдето могат да идват пари в дългосрочен план е производство/икономика/бизнес, а ниските данъци за задължителна предпоставка за това. Да не говорим, че събираемостта им е много по-голяма. С други думи досегашната политика на "дясното" ни правителство е рецепта за влошаване на кризата.

Вкъщи като не ми достигат парите не отивам да взема от съседите, а си съкращавам разходите. Нека и държавата си съкрати 70% от чиновниците, които и без това само се чудят как да откраднат някой лев.

П.П. Предполагам, че SFINKS работи в държавната администрация съдейки по постовете му.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 24 Мар 2010 11:03

ох .. кой беше икономически грамотен ?/
България е с най-ниският корпоративен данък от цяла Европа
България въведе плосък данък с което изкара много пари на светло

какъв дългострочен план бе пич , годината е наполовина , има реална опасност Държавата да фалира в следващите 6 месеца оня ми говори за дългосрочни мерки , хахахахахахахаха

У вас ако единственият начин за балансиране на бюджета ти е да си намалиш разходите , то Държавата освен намаляне на разходите има много варианти да си вдигне или поне запази приходите .

чакам другите макроикономисти да се изкажат worthy.gif
бах мааму , освен от политика и футбол излиза че и от икономика всички разбирали biggrin.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

b_d

Мнение от b_d » 24 Мар 2010 11:15

Ти наистина си голям палячо и лицемер!

Цитираш точно данъците, които настоящото правителството се чудеше как да "коригира". И те отново ще дойдат на дневен ред след няколко месеца.

Айде сега като си голям "икономист" ми кажи откъде и как могат да дойдат пари в държавата? Дали с вдигане на данъчната тежест се увеличават приходите? Колко пари ще донесе този данък "лукс" и дали ще покрие пробойните?

П.П. Май познах, че си малко крадливо чиновниче, нали?

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 24 Мар 2010 11:25

bad_dog написа: Цитираш точно данъците, които настоящото правителството се чудеше как да "коригира". И те отново ще дойдат на дневен ред след няколко месеца.
Премахването на плоския данък освен да загроби икономиката (до колкото я има), не виждам какво друго може да направи. Ще отупат брашнения чувал и после аре.
Аз имам лого на Hyundai GENESiS, а ти гражданино?!

Публикувай отговор