Спирачна течност авенсис 2004 дот 4 или 5.1 ?
Спирачна течност авенсис 2004 дот 4 или 5.1 ?
Здрвейте:) Ще сменям спирачната течност на авенсис-а и имам един-два въпроса:) Авенсис 2004 с ABS VSC EBD с дот 4 ли е колко мл трябва да купя и не е ли по добре направо да се смени с дот 5.1?Ще сменям дискове и накладки(за което съм много благодарен на Ме4оКуХ и за съдействието му за поръчката им-много точен човек е-страшен пич
) Искам да купя хубава спирачна течност,но не знам каква?Предложения?

Dot3 беше за старите автомобили Лада, Москвич и коли до около 90-та година. ДОТ4 беше за следващото поколение. и т.н.. И до колкото съм чувал, било "по-добре да се сложи ДОТ с по-високо число (можело да се долива към стария)", защото било с подобрени свойства.
Но аз, лично, още не съм правил тази хватка.
Но аз, лично, още не съм правил тази хватка.
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
На капачката на казанчето за течността, си пише какъв тип течност се препоръчва. Иначе, във форума има тема за възможните смесвания на различните видове.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 1b06a3c90a
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 1b06a3c90a
Последно промяна от Xeku на 21 Яну 2010 13:33, променено общо 1 път.
И на мен ми е много интересно да разбера,защото и аз ще сменям след седмица колко литра трябва да купя?И съм решил да взимам дот 5.1(но гледам че пише,че е и за съединител,а на мен ми е сменян преди 1 месец предполагам спирачната течност и течността за съединителя са отделни течности или бъркам?и този дот 5,1 отговаря на стандарта j1703,а от това което е дал колегата пише 4е трябва да е j1704?? 

Каква спирачна течност?
Лично мое мнение е, че по-добре да се ползва само такава спирачна течност, каквато е обозначена на капачката!
А колега, ако си купиш TEXTAR, TRW или някоя подобна оригинална, няма да сбъркаш!
На мен ми стигна 1.5 литра ДОТ4, и ми остана малко.
Зависи колко ти е голямо казанчето на спирачната течност.
Хидравличните съединители работят със спирачна течност, и при някои коли дори са с общо казанче.
Така, че като сменяш течността се подменя и тази за съединителя, но ако са с отделни, не знам на какви интервали се сменя.
А колега, ако си купиш TEXTAR, TRW или някоя подобна оригинална, няма да сбъркаш!
На мен ми стигна 1.5 литра ДОТ4, и ми остана малко.
Зависи колко ти е голямо казанчето на спирачната течност.
Хидравличните съединители работят със спирачна течност, и при някои коли дори са с общо казанче.
Така, че като сменяш течността се подменя и тази за съединителя, но ако са с отделни, не знам на какви интервали се сменя.
...
ABTOMOTO.COM Team
ABTOMOTO.COM Team
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Батка, взимай от тази - http://tuning-parts.bg/browse/product/i ... ctory+Line
Днес си взех за моята Королка, kopeldaka си турна и на неговия АВенсис такава - много доволни, много добра цена, а качеството е 6-так
А и момчетата от сайта са наши хора, та са гарантирани точни и няма грешка при тях biggrin.gif 
Днес си взех за моята Королка, kopeldaka си турна и на неговия АВенсис такава - много доволни, много добра цена, а качеството е 6-так

Използвам темата да попитам колко е капацитета на спирачната течност на Авенсис Т25? По-горе колегата е писал 800мл. Може ли някой да потвърди? Купих си 1 литър, дали ще стигне за смяна? Смяната ще стана на машина, защото ръчно не можаха в един сервиз да ми изкарат цедката без да я напукат сериозно.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007