ЛЕК ПРОБЛЕМ

tm-3s-ge

ЛЕК ПРОБЛЕМ

Мнение от tm-3s-ge » 19 Мар 2010 22:58

Имам малък проблем и искам да споделя с надежда да помогнете.Колата е Селика 2000 3S- GE 92год.В последно време в малките обороти, да речем като карам на 1-ва с мн малко газ се получава едно предърпване и хълцане а ако карам на по-голяма предавка с малки обороти,примерно 1500-1800 иподам газ,се получава малко зачудване,лек празен ход на педала и тогава изведнъж дърпа.С паленето няма ядове,струва ми се,че малко и паднаха оборотите напразен ход

xtreme

Мнение от xtreme » 22 Мар 2010 11:55

Кога си сменял свещи и какви си сложил. Мотора принципно трябва да работи с двойно платинени. Не че с другите не работи, но държат по-малко. Има ли газ на колата ?

tm-3s-ge

Мнение от tm-3s-ge » 22 Мар 2010 21:43

Свещи несъм сменял.BERU Platinium са ,но вчера свалих дросела,почистих го,свалих и мисля че е регулатор на празния ход,стъпков мотор или незнам точно как се казва на Селиката,щото е някакъв електромагнит и движи един шибър,който регулира въздуха.Не е точно стъпков мотор като на другите коли.Та ефекта беше отличен!Само като видях нагара,то не е и нагар,ами знаете какво става около всмукателите-едно лепкаво такова..и ми стана ясно,че това шибърче няма да може да движи итака и се оказа.То движеше ама трудно.В крайна сметка почистих всичко и сега Тойотата си е пак 6-не че я хваля,но немога да не споделя-няма такъв мотор да работи така.Работи тихо като електромотор,несе чува,върви си доволно,гори доволно-аз нямам забележки към колицата.Две години вече е при мен и това е първия проблем,който направи"ако се брои за проблем"А за газ-никога на тоя мотор няма да сложа.Както казва един познат"ГАЗТА Е ЗА ГОТВЕНЕ,НАФТАТА ЗА ТОПЛЕНЕ А БЕНЗИНА Е ЗА КАРАНЕ

Публикувай отговор