Новобрански въпроси за Ярис

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 21 Мар 2010 16:38

Ако смяташ, че въздушния филтър е сменен скоро, то това вероятно е станало на ТО на 90 000км.
Ако има начин питай бившия собственик какво друго е правено при това обслужване, за да не сменяш два пъти. Ако си пази бележката - най-добре.
Ако не се лъжа свещите и маслото на ск.кутия се сменяха точно на 90 000.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
moonwind

Мнение от moonwind » 21 Мар 2010 16:44

Собственика е нейде из Италия. Обаче ще преровя пак сервизната карта да видя дали не пише нещо, на което не съм обърнал внимание.

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 21 Мар 2010 21:01

moonwind написа:Опитах се да извадя този MAF-сензор, ама има една планка точно зад него, на която е жилото за газта и ми пречи да го извадя напълно. Явно трябва да се махне цялата кутия за въздушния филтър, ама нямам подходящ инструмент. Поне му развих винтчетата(едното го изтървах и се заклещи в една хралупка на главата на двигателя, ама и на едно се държи за сега) и го поогледах колкото можах и там където са двете жички изглежда съвсем чисто, все едно току що е излязъл от завода(всъщност видях една лъскава сребриста жичка с нещо като балонче по средата).
Точно така, маха се планката със жилото за газта и тогава се сваля MAF-а. Не си успял да видиш сензорите - два на брой и са доста навътре в MAF-а. Видял си термистора за температурата на входящия въздух - той е в началото. На снимката със зелено е показан термистора който си видял, а с червено отвора в дъното на който са чувствителните към въздушния поток елементи.
Вземи едно магнитче и с него извади падналото болтче.
Прикачени файлове
YarisMaf.jpg
YarisMaf.jpg (2.27 KiB) Преглеждано 1244 пъти

Аватар
moonwind

Мнение от moonwind » 22 Мар 2010 01:56

Виж ти каква била работата...

Ама хич не ми се ще да махам планката с жилото. Мисля, че ще е по-лесно да поразвия кутията. Ще пробвам така, че съвсем нямам инструмент за планката. А за винтчето мисля да намагнитя една дълга отверка, че такъв дълъг и тънък магнит няма де да намеря, а и на конче да го вържа няма да стигне до дупката.

Аватар
moonwind

Мнение от moonwind » 04 Авг 2010 17:42

Здравейте, можете ли да ме светнете от къде да си взема MAF-сензор? Свети ми жълтата лампа за двигателя. Ходих веднъж в сервиза на Тойота, и казаха че в него е проблема и го изчистиха, но казаха, че е за подмяна ...а и днеска пак ми светна лампата по магистралата. Лошото е, че искат 350 лева само за самия датчик, без труда... Тия неща не могат ли да се намерят на по-добра цена?

И пак да питам, освен официалния сервиз на Тойота, къде още мога да закарам колата, като естествено търся най-добро съотношение цена/качество-на-работа.. иначе ми е ясно, че в Тойота са най-добрите rolleyes.gif (за Варна говоря). Има една тема с варненски майстори, но за всеки има само по едно мнение .. което не ме насочва на никъде.

П.П. Само за информация - тия дни направих около 1000 километра(Варна-Търново-Пловдив-Варна) и установих, че извънградско ми прави разход 4.6-4.7(при средна скорост 70-75 километра в час ..тоест поддържане на 80-100 през повечето време) и съм доволен :) С един резервоар никакви проблеми в изминаването на 850 километра и малко отгоре.

П.П.П. И още нещо - какви са възможностите за инсталиране на CD или някакъв друг вид плеър в тази кола? Има ли оригинални CD-player-и, които да могат някак си да се монтират и от къде да намеря. Или някакъв аудио-вход, който да преправя, така че да му ръчна някакъв МР3-плеър и евентуално как се достъпва?

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 05 Авг 2010 09:30

В София съм виждал по магазини за автокозметика и аксесоари да продават цялото парче от таблото, което е със СД. При теб това явно е касетофон. Така, че оригинално можеш да си намериш в подобни магазинчета, но мисля, че нямат МР3 дори и моделите от последните години преди новия ярис.
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Публикувай отговор