въпроси за акумулатор на Карина Е

valen_tin

въпроси за акумулатор на Карина Е

Мнение от valen_tin » 02 Мар 2010 17:24

здравейте и честита баба марта

имам няколко въпроса за моята карина Е - 1.6 4А-ФЕ комби

нямаше ме 2 седмици покрай нея и като се върнах акумулатора никакъв го няма (бях само заключил, без аларма) ... мислех, че 2 седмици трябва да издържи без проблеми - какво мислите, нормално ли е да се разреди толкова за 2 седмици, че да не може да запали?

ако е нормално ... предложения какво да я правя следващия път като няма да я ползвам 2 седмици ... евентуално да го разкачам (тогава не знам със заключването какво се прави, най-вече на багажника) ... или пък да си купя зарядно и като се прибирам да знам, че имам да зареждам първо?

ако не е нормално (както на мен ми се струва) - какъв акумулатор бихте пропръчали да сложа? някой с повече Ah? какво мислите за т.нар. гелови?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 02 Мар 2010 17:31

Ako e po-nov akumulatora nebi triabvalo tolkova byrzo da padne .
V takyv slu4ai go svaliah igo syhraniavah v po-toplo pomehtenie .
Bih ti propory4al Monbat 62 a/h po-evtini sa i dyrjat .

valen_tin

Мнение от valen_tin » 02 Мар 2010 17:56

не държа да е евтин, а да е надежден и качествен ...

определено не е много нов, но не знам на колко години е. иначе колата седи в подземен гараж и под +10 градуса не става температурата, както и над 25 също не става ... :)

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 02 Мар 2010 19:36

Най-напред провели дали ти е обслужваем акумулатора - т.е. дали над клетките има тапи. Вероятно е течността да е на минимум ими да е оголила някоя пита.

На всяка бензиностанция продават дейонизирана вода за акумулатори, литъра е левче.

Другия вариант е да имаш слаба консумация някъде и да ти дърпа ток.

Също така може да са клеясали клеми на акумулатора или на алтернатора и да не ти зарежда достатъчно при вкючени консумативи.

Публикувай отговор