Трябва ми помош с наименования на английски
-
- Обратна връзка:
Трябва ми помош с наименования на английски
Най-накрая се реших да си оправям Селиката (st182), та реших да започна от най-шумната част - задното окачване.
Както каза майстора - такова липсвало, оказа се, че няма нито едно гумено нещо (тампони, втулки и прочие) останало здраво.
въпросът ми е, как се казват на ангийски, знам, че са bushes, обаче на какво?
Дайте идея откъде да намеря такива неща, защото не ми се поръчва от Fensport, защото не знам дали ще станат.
на български е нещо като:
Както каза майстора - такова липсвало, оказа се, че няма нито едно гумено нещо (тампони, втулки и прочие) останало здраво.
въпросът ми е, как се казват на ангийски, знам, че са bushes, обаче на какво?
Дайте идея откъде да намеря такива неща, защото не ми се поръчва от Fensport, защото не знам дали ще станат.
на български е нещо като:
- Прикачени файлове
-
- Сферичен лагер (втулка?, тампон?) на задна напречна стабилизараща щанга.
- naprechna-otzad.JPG (32.03 KiB) Преглеждано 5149 пъти
-
- Тампон на надлъжна задна стабилизираща щанга
- nadlujna-otzad.JPG (36.58 KiB) Преглеждано 5149 пъти
-
- Тампон на предна надлъжна стабилизираща щанга
- nadlujna-otpred.JPG (36.24 KiB) Преглеждано 5149 пъти
-
- bieletka-otzad.JPG (42.45 KiB) Преглеждано 5149 пъти
Всички щанги и биелетки са "link"-ове.
http://www.google.com/search?sourceid=n ... lex+bushes
Дали цял кит полиуретан ще излезе по-скъпо ?
http://www.google.com/search?sourceid=n ... lex+bushes
Дали цял кит полиуретан ще излезе по-скъпо ?
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Похвално е, че си се хванал да си стегнеш количката!
Гумените работи се казват и "bushings", и "bushes".
Втулките са "inner bushings", тампоните са "outer bushings", а на някои щанги им казват "bar", други са "links" (биалетите), както казва и jamie. За по-конкретна информация, изчакай и другите мнения.
Лека работа! biggrin.gif

do kolkoto vijdam ot snimkite, na parvata ste da e lower control arm, na vtorata si e niakav link. reakitvna stanga(sway bar) vijdam chak na poslednata snimka, i ako ne se laja chasta det svarzva reaktivnata stanga za struta se kazva stabilizer link. gumenite chasti sa ili bushings ili joints, no te poprincip si idvat sas saotvetnata chast. tamponite det svarzvat reaktivnata stagna za kupeto na kolata se kazvat sway bar bushings.
->
-
- Обратна връзка:
В петък я дигат колата във въздуха сутринта и ивзимам частите под мишница да обикалям
днес обаче потърсих по Симеон и Козлодуй сам и стигнах до извода, че
всички тук работят с разни странни каталози
В нито един от каталозите изи магазините не съществуваше кола като мойта.
имаше само AT180, ST184?, ST185(2.0 - TURBO)
Доколкото разбрах това са само модели излизали в Щатите
Ясно е, че ще се ходи на Раковски 10 с частите, ама все пак знаете ли някъде, където работят и с европейски фирми
днес обаче потърсих по Симеон и Козлодуй сам и стигнах до извода, че
всички тук работят с разни странни каталози
В нито един от каталозите изи магазините не съществуваше кола като мойта.
имаше само AT180, ST184?, ST185(2.0 - TURBO)
Доколкото разбрах това са само модели излизали в Щатите
Ясно е, че ще се ходи на Раковски 10 с частите, ама все пак знаете ли някъде, където работят и с европейски фирми
-
- Обратна връзка:

Колата стана!
Трудно, но стана!
Ако някой иска да казва, ще го насоча. Оказа се, че не са някакви си втулки, а сферични лагери на напречните стабилизаращи щанги. Излезе ми наполовина на парите за нови от ТМ Ауто, става точно толкова здраво. Доколкото разбрах, обикновените гумени тавпони поемат усилие точно в обратната посока на сферичните лагери и затова подмяната им с такива е нежелателна.
Само от едно се изненадах, биелетките вече се правели пластмасови!
А самата кола, О, БОЖЕ! Кеф, кеф, кеф! Само да поизсъхне малко да сложа летните TOYO, и отивам по планинските пътища да тествам!

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Nqkoi moje li da mi dade nqkoi suvet kakvo trqbva i ne trqbva da pravq pri smqnata na tamponi(bushings) na prednicata?
Mislq da smenq tamponite na lower control arm i na sway bar-a.
Nqkakva skoba maj trqbva, koqto 6te vzema pod naem ot nqkoj magazin za 4asti.
Altezza daj nekoj tip, ako moje.
Mislq da smenq tamponite na lower control arm i na sway bar-a.
Nqkakva skoba maj trqbva, koqto 6te vzema pod naem ot nqkoj magazin za 4asti.
Altezza daj nekoj tip, ako moje.

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
i don't know. не си спомням някога да съм сменял тампони, явно Тoйотите нямат такива проблеми(всъщност се сещам за разбити тампони на заден control arm на Camryтата, но на тях сменяме целия Control arm, не мисля че може само тампона). за sway barовете, бушингите им се сменят много лесно, по два болта на скоба дет ги държи, стига да са на лесно място да се достигнат.
->
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
To i az re6ih da smenq ediniq control arm, ama mi se iska da na drugiq da mu smenq samo bushing-gite. Edin pi4 6te mi pomaga, po-to4no az 6te mu pomagam. Sega si poru4vam control arm-a ot ebay i eventualno nqkakvi bushings, no tqh moje i ot Auto zone. 

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed