Здравейте , искам да питам някои знаели какви са нормалните обороти на колата, когато е запалена студена. При мен достигат до около 1400 да кажем преди да загрее.
Другият ми въпрос е- когато изгася колата и е оставя на наклон на първа, почва изпуска( да се движи) Ходил сам на диагностика в ЮВЕ и ми казаха, че компресията ми е добре. Може ли поради факта , че двигателя е 1.6 да няма достатъчна компресия да държи и пропуска?
Технически въпроси за Тойота Карина Е
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Мда - и моята сега ги държи към 1300 сутрин, в студовете се качваше до 1700...абе различно някой път пали и ги държи, след 2-3 минути вместо да ги свали ги качва още повече, но като натиснеш педала и го пуснеш ги нормализира, знам че това не е нормално и тук из форума четох за проблеми с "клеясване" на механизма, който командва дроселовата клапа, ама честно казано, нямам време да се поровя в двигателя...пък и не е болка за умиране...поне засега.
А за компресията - явно живееш в град с много стръмни улици. Двигателя ти е добре - щом компресията ти е нормална, но не тя е основната сила, която задържа колата когато е на скорост...силата на триене в двигателя+трансмисията е тая спирачка, а компресията помага докато я има...
т.е. - това "опускане. което ти наблюдаваш е точно момента, когато налягането в цилиндъра спадне (клапаните не уплътняват идеално и винаги полека налягането след изгасяне на ДВГ спада) и "спирачката" остане само силата на триене в елементите на двигателя и трансмисията. При теб комбинацията е най-лошата възможна - много голям наклон + относително малък обем на ДВГ + тежичко купе = пълзяща Карина
... така че - дърпай ръчната и си пей 
А за компресията - явно живееш в град с много стръмни улици. Двигателя ти е добре - щом компресията ти е нормална, но не тя е основната сила, която задържа колата когато е на скорост...силата на триене в двигателя+трансмисията е тая спирачка, а компресията помага докато я има...