помпащи задни армотресиори

Аватар
toniio19882409

помпащи задни армотресиори

Мнение от toniio19882409 » 23 Фев 2010 09:32

здравеите питането ми е дали някои знае какви са тези армотресиори
моята корола 4wd 1995 1,6l doch 16v E с такива само че единия се спука и немога да си намеря други моля ако някои ако знае нещо по вапроса. Армотресиорите се помпат от вентил в багажника. :censored:

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 340 пъти
Получена  благодарност: 92 пъти

Мнение от gena_bs » 23 Фев 2010 11:04

Колега,
1.Виж марката и модела на повредения амортисьор. Така е най-сигурно, че няма да вземеш заместители, които не са точно като твоите. Личен опит!
2.С тези данни търсиш в сайта на производителя дали все още се произвеждат тези модификации на амортисьора или техни заместители.
Почти всички производители имат online catalog, в който точно попълваш модел, тип на каросерията, код на ДВГ, година на производство.
Примерно Monroe (не, че ти ги препотъчвам):
http://www.taec.nl/monroe/
Фабричните ти трябва да са японски, според мен KYB (Kayaba) например:
http://www.kyb-europe.com/
Освен това по разните сайтове има и таблици за съответните между различните производители за съответният автомобил.
3.Имай предвид, че цената за помпещите амортисьори не е никак ниска! Може да мине 2-3 пъти тази на обикновените газови. В този случай, но само ако конструкцията на колата позволява, можеш да сложиш обикновени газови, но за същия модел кола. Стига разбира се да се предлага фабрично такива модификация.
4.Нека и колегите да те насочат за конкретния модел, защото не съм запознат с окачването на Toyota.

Corolla 4wd

Мнение от Corolla 4wd » 24 Фев 2010 07:23

Ако твоята Корола е с купе АЕ95 (като тази от аватара ти), значи имаш вариант за непомпещи се амортисьори. Аз имам две такива Короли - и двете са с обикновени маслени амортисьори.

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 340 пъти
Получена  благодарност: 92 пъти

Мнение от gena_bs » 24 Фев 2010 16:42

Corolla 4wd написа:и двете са с обикновени маслени амортисьори.
Колега,
Само за моя информация - не е ли нестабилна при резки маневри и в остри завои? Аз на моето комби (не е Toyota) сложих маслени вместо газови. Тя си дойде с последния тип. Не мирясах, докато не монтирах пак газови! Клатеше се като пате, въпреки чисто новите пружини и малката мощност на ДВГ!

Corolla 4wd

Мнение от Corolla 4wd » 01 Мар 2010 05:30

gena_bs написа:
Corolla 4wd написа:и двете са с обикновени маслени амортисьори.
Колега,
Само за моя информация - не е ли нестабилна при резки маневри и в остри завои?
Не, даже и в остри завои с неравности поведението е стабилно. smile.gif Вероятно от значение е факта, че всичко по окачването и при двете коли е оригинално - монтирано в завода-производител, а може би и двойното предаване допринася за стабилността - особено при по-хлъзгав терен. :thumbsup:

Публикувай отговор