Прави ми впечатление, че се заглеждаш по коли купувани в БГ. Според мен
това не е много добра идея по няколко причини:
1. Изключително лоши експлоатационни условия в БГ - пътища, горива, консумативи и т. н. Трябва да имаш предвид коефициент на амортизация 1,5-2 , с който да умножаваш километрите на кола карана в БГ за да я съпоставяш с автомобил експлоатиран в нормална държава от Западна Европа.
2. Гаранционните сервизи в БГ предлагат обслужване, от което никой не е доволен - общото мнение за гаранционното обслужване е лошо (не само за Тойота).
3. 95% от потребителите не са прочели Ръководството за експлоатация на автомобила си (в България никой не чете ръководства за каквото и да било, тук всички си знаят всичко

). С това искам да ти кажа, че и потреблението е лошо.
4. Висок процент на уличните злобари, които постоянно нанасят поражения на колите (най-вече на новите и по-лъскавите!) - всички коли имат много пребоядисвани детайли.
5. Мита за известната сервизна история е както го определи един колега от форума (не си спомням кой беше) - "това е като сексуалната история на жена ми - знам каквото тя е преценила, че трябва да знам" biggrin.gif
Има и други причини, но тези са най-фрапантните и важни!
Купи си употребявана кола от "бяла" държава чрез познат, който живее там или ако си "печен" отиди сам на място.
Ако си купиш 5 годишна запазена Тойота (точно свършила гаранция) от Германия, Австрия, Франция и други подобни може да бъдеш сигурен, че е поддържана и експлоатирана както трябва и гаранционните дефекти са отстранени грамотно и качествено.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!