Мнение

penywise
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от penywise » 17 Фев 2010 20:40

Мерси за предложенията :)

Имам въпросче - всички Короли в този ценови диапазон ли са ММТ?
На някои в Мобилето пише "автоматична, типтроник"...

Това ли е "чистия" автоматик?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Предполагам, това е ММТ-то?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Фев 2010 20:47

Само се правиш на будала! smile.gif
Оказа се, че бързо схващаш.
Ето ти още една - цвета ми е любимия, но боя кола не кара!!!
П.С. Като я разгледах подробно видях, че на собственика на тази Бог му е бил навигатор biggrin.gif ...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 17 Фев 2010 21:09

ОК, благодарение на този форум си получил полезна информация -
ск. кутия на колата, към която си се насочил, не е от най-безпроблемните.

Може би си забелязъл из форума и мнения за пониженото качество на Тойота, както и на останалите Японски марки, както и на автомобилите като цяло.
Може би е така, макар че в славните времена на нечупливите Тойоти е нямало форуми, толкова много и леснодостъпна информация,
толкова завишени изисквания от клиенти, природозащитници, и знайни и незнайни "институции".

Така че не може да сме сигурни това субективно усещане ли е или просто факт.

Молбата ми е - направи своя избор и го мотивирай пред нас.
Ако направиш подходящия избор ще имаш едни добре похарчени 20 000 и ще бъдеш от полза на други хора поставени пред подобна дилема.

Дано намериш из другите форуми информация за автомобил за който няма да имаш "впечатлението", че е "най-чупливия" и "100% ще закъсаш докато я караш".
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Мнение

Мнение от Kiki » 17 Фев 2010 22:33

muf написа:Никой не пуска тема "3г карам без да влизам в сервиз. Нормално ли е?"
Ти ме наведе на мисълта да взема да пусна една такава тема и ще взема да я пусна, защот моя случай е точно такъв.

Карам Тойота точно три години и то купена на старо от Германия.

Карам си я и си мисля, че си я карам юнашки, зощото за тези три години съм и навъртял 145 000км. и нямам абсолютни никакви ядове.

И понеже във форума всеки си споделя проблемите и се надява да му се помогне - което си е съвсем нормално, се остава с впечатление, че Тойота са най-проблемните автомобили, което е много далече от истината.

Нека в края на крайщата да се види аджеба, колко са доволни от марката. :whistle:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 17 Фев 2010 22:55

penywise написа:Това ли е "чистия" автоматик?
Прави ми впечатление, че се заглеждаш по коли купувани в БГ. Според мен това не е много добра идея по няколко причини:

1. Изключително лоши експлоатационни условия в БГ - пътища, горива, консумативи и т. н. Трябва да имаш предвид коефициент на амортизация 1,5-2 , с който да умножаваш километрите на кола карана в БГ за да я съпоставяш с автомобил експлоатиран в нормална държава от Западна Европа.
2. Гаранционните сервизи в БГ предлагат обслужване, от което никой не е доволен - общото мнение за гаранционното обслужване е лошо (не само за Тойота).
3. 95% от потребителите не са прочели Ръководството за експлоатация на автомобила си (в България никой не чете ръководства за каквото и да било, тук всички си знаят всичко :censored: ). С това искам да ти кажа, че и потреблението е лошо.
4. Висок процент на уличните злобари, които постоянно нанасят поражения на колите (най-вече на новите и по-лъскавите!) - всички коли имат много пребоядисвани детайли.
5. Мита за известната сервизна история е както го определи един колега от форума (не си спомням кой беше) - "това е като сексуалната история на жена ми - знам каквото тя е преценила, че трябва да знам" biggrin.gif
Има и други причини, но тези са най-фрапантните и важни!

Купи си употребявана кола от "бяла" държава чрез познат, който живее там или ако си "печен" отиди сам на място.
Ако си купиш 5 годишна запазена Тойота (точно свършила гаранция) от Германия, Австрия, Франция и други подобни може да бъдеш сигурен, че е поддържана и експлоатирана както трябва и гаранционните дефекти са отстранени грамотно и качествено.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

penywise

Мнение от penywise » 17 Фев 2010 23:20

zi_zi_top написа:Само се правиш на будала! smile.gif
Оказа се, че бързо схващаш.
Ето ти още една - цвета ми е любимия, но боя кола не кара!!!
П.С. Като я разгледах подробно видях, че на собственика на тази Бог му е бил навигатор biggrin.gif ...
Еййй, жестока!
Приятелката ми ще откачи, особено по тоя цвят!

Имам едно техническо въпросче обаче - никога не съм имал мой личен автомобил-автоматик... "По-добре" ли е? Вероятността да се "прецака" като при "нормалните" скоростни кутии ли е?

А и - тези кутии имат ли "зимен режим" на каране, или се залага на ESP и т.н.?

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 18 Фев 2010 15:09

penywise написа: с леко, елегантно каране един Авенсис 2.0 бензин дава 12.4 градско (София).
1.8 типтроник градско 9-10 с нормално каране, елегантно каране- твърдо е 9
на королата 1.6 сигурно ще си 8-9 :thumbsup:
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

muf

Мнение от muf » 19 Фев 2010 16:17

zi_zi_top написа:Прави ми впечатление, че се заглеждаш по коли купувани в БГ. Според мен това не е много добра идея по няколко причини:
Много добра идея си е
Идеята да си купиш кола от първи собственик в Германия е утопия, освен ако не живееш там. Освен това там се кара много и такава кола би била на реални километри, които по правило са над 200 000
А кола от н-ти собственик е ужасна идея - неизвестен брой километри, неизвестен брой прегрявания ремонти удари....
Първи собственик от България е добре защото
1. В България се кара малко като правило
2. Българина маниакално си пази новата кола.
3. Сервизното обслужване не знам защо си решил че е калпаво. Слагат се оригинални масла и консумативи през точния период - това в повечето случаи е повече от подръжка при гаражен майстор.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

penywise

Мнение от penywise » 19 Фев 2010 17:31

muf написа:
zi_zi_top написа:Прави ми впечатление, че се заглеждаш по коли купувани в БГ. Според мен това не е много добра идея по няколко причини:
Много добра идея си е
Идеята да си купиш кола от първи собственик в Германия е утопия, освен ако не живееш там. Освен това там се кара много и такава кола би била на реални километри, които по правило са над 200 000
А кола от н-ти собственик е ужасна идея - неизвестен брой километри, неизвестен брой прегрявания ремонти удари....
Първи собственик от България е добре защото
1. В България се кара малко като правило
2. Българина маниакално си пази новата кола.
3. Сервизното обслужване не знам защо си решил че е калпаво. Слагат се оригинални масла и консумативи през точния период - това в повечето случаи е повече от подръжка при гаражен майстор.
Доста интересни и поне според мен - добри доводи.

Българина наистина е маняк на тема "новото ми...(каквото и да е)".
А и в България, освен по работа, т.е. фирмен автомобил и служебни пътувания - са адски малко хората, които буквално си счупват колите от каране...

Проста сметка:
- 50,000км на година
- 200,000км за 4 години
- ~4150км на месец

- при разход 8/100, това се равнява на ~332 литра гориво
- дизел/бензин - цената е почти същата, значи = ~664 лева месечно само за гориво

Не мисля, ч много хора биха могли да си позволят това за 48 поредни месеца тук в България unsure.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 19 Фев 2010 18:49

4150 км : 40 км/ч = 103,75 часа шофиране на месец
40 км/ч е доста висока средна скорост при смесено каране.
А 104 часа месечно са доста време за повечето хора, все пак освен работа и шофиране трябва и да се спи tongue.gif!
На такива километри са предимно фирмени коли, които се ползват от повече хора или от търговски представители. Лични автомобили много рядко стигат до такива километри за 4-5 години. Всеки автомобил си е отделен случай и аз те посъветвах да си търсиш запазен автомобил на тези години, а не такъв на 300 000 км и 5 шофьора.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 20 Фев 2010 01:22

muf написа:3. Сервизното обслужване не знам защо си решил че е калпаво. Слагат се оригинални масла и консумативи през точния период - това в повечето случаи е повече от подръжка при гаражен майстор.
В ТМА докато си чакам таксито идва човека дето ще ми обслужва хибрира и ме пита "Има ли имобилайзер, че не иска да пали?". Та какво е обслужването? biggrin.gif

ПП: Не че съм спрял да си обслужвам колата там, ама само като интересен факт smile.gif

muf

Ь

Мнение от muf » 20 Фев 2010 08:55

Аз пък съм много доволен от сервиза в Търново.
Всичко си правят както трябва, не е скъпо
А дори не съм я купил от тях
Всичките ми познати имат нови коли и никой не прави повече от 20 000 км на година.
Повечето даже под 15000 км.
Частни обяви в Германия за коли на 40000-50000 (реални) ще ти се видят по-скъпи от новите тук
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 22 Фев 2010 08:44

Да се върнем на въпроса!

Очаквам темата да завърши с посочване на най-добрия автомобил за 20000лв, автоматик, динамичен, икономичен, ....

Я всъщност penywise да уточни параметрите:
години:
клас:
ускорение 0-100:
среден разход:
гориво:
допълнително оборудване:
между първите ? по здравина в статистиката на TUV /в своя клас/:
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
redguy

Колега...!!!

Мнение от redguy » 22 Фев 2010 14:44

С така написан въпрос в фен клуба на Тойота със сигурност няма кой да ти даде отговор на поставения от теб въпрос.....пробваи с нещо по-различно и повече респект към тази марка автомобили аз карам тойота от 6 м а съм карал и много скъпи коли , но Тойтката не си я давам за нищо на света.....:))) :thumbsup:
Нищо не е по екстремно от това да те гони ЛАВИНА.

http://pleasehelp.hit.bg/

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 22 Фев 2010 20:38

zi_zi_top написа: Прави ми впечатление, че се заглеждаш по коли купувани в БГ. Според мен това не е много добра идея по няколко причини:
не само, че не е добра идея ами е и пълна глупост. а колегата, който развива теории, че колите на запад са на много километри е апсолютно прав, но да се замисли, щом навиват по толкова километра на година по какви пътища карат и каква им е среднарта скорост. по добре да си купиш кола на 250 х.км. карана на магистарала и в еднакъв режим. от колкото кола на 5 години на 30 х. км карана в София примерно ( направо ги съжалявам хората), дето има повече часове стоене на полусъединител в задръстване от колкото километри на километража. а за ходовата част да не говорим, в България и танк да караш, пак ще е с разбито окачване.
а по повод на колегата дето е пуснал темата, че много се отплеснах, аз не харесвам автоматици, спред мен е кола за инвалиди ама си е лично мое мнение. няма нужда да обиждаш марката, щото си чел във форума, че някои имал проблем. даже ако се зачетеш по различните авто форуми в повечето случаи нашия раздел ТЕХНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ си е откровенно скучен, което от своя старана говори само по себеси за качеството на марката.

ебати това всичкото аз ли го написах.
АVENSIS 2.0TD-комби

Публикувай отговор