Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 10 Фев 2010 22:16
kinn написа:Колата е 11.2005 г., т.е. няма още пълни 5 г. Според сервизния график първа смяна на антифриз (S-LLC) се прави на 150к., а трансмисионно масло на 120к. Спирачната течност си я сменям почти при всяко обслужване, там разхода е пренебрежим и нямам нищо против смяната й. Иначе двигателят е с верига, а не с ангренажен ремък и на 105к се прави само инспекция на V-ribbed belt (което и направиха и казаха че си е здрав и няма нужда се заменя).

След като имаш сервизния график защо ходиш и питаш в сервизите какво да правиш. Отиваш в избрания от теб сервиз и казваш искам: 1, 2 , 3 , 4 ...
Който плаща, той поръчва музиката!
След като колата не е гаранционна ще си я обслужваш по твой мерак и разбирания.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
baba_metca
Мнение
от baba_metca » 11 Фев 2010 11:46
Гарамционна, не гаранционна те трябва да си гледат графика там. Сега особенно както имат 5г и още километри какво става на 105 000, д аняма а те карат да сменяш масло в скоростната кутия или нещо такова, ако трябва да се смени на 120 000. В книжката наистина пише че сроковете и километрите се намалят при натоварени условия, но също така са описани и кои условия са натоварени, а именно чести маршрути до около 8км, пътуване при ниски температури (не помня точно колко им беше прага на ниските температури). Тогава и маслото се сменя на 6 месеца или на 10 000, вместо на 15 000км и ей такива работи. Ама тука температурите не са като във Финландия, а ако си знаеш че не я караш често на къси разстояния, няма смисъл да сменяш, щом са казали. Мен веднъж някви ми бяха написали (едно листче висящо на някаква връф) смяна на масло на Авенсис 2005-та след 10 000км. И аз това го видях 5-6 дена след смяната и отивам в сервиза, викам какво е това е? Никой не ме е питал как карам колата че да ми пишите така, утре ще го погледна нещо и ще се объркам. То момчето което го гледа, вика ма то това е грешка, казах му кога е е станало и той вика аз сега ще видя кой е бил на смяна и ще му кажа на него. И веднага ми смени табелката с нова. Така че понякога стават и грешки, ама те тея са се уляли
baba_metca
-
jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от jim_beam » 11 Фев 2010 13:03
zi_zi_top написа:....
След като имаш сервизния график защо ходиш и питаш в сервизите какво да правиш. Отиваш в избрания от теб сервиз и казваш искам: 1, 2 , 3 , 4 ... Който плаща, той поръчва музиката!
След като колата не е гаранционна ще си я обслужваш по твой мерак и разбирания.
точно това е,след като плащаш ще им кажеш какво да сменят за да няма изненади!а при условие,че се пробват така нагло да набутват клиентите си,просто не бих отишъл при тях никога!има и други кадърни майстори нали?
а честно да си кажа не бих си изпускал колата от поглед,докато работят по нея.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan
jim_beam
-
tribalistas
Мнение
от tribalistas » 13 Фев 2010 00:06
Ако имаш документ доказващ това твърдение си цар и ако не съответства с ценовата листа на части и труд равняващ се на 50.60лв. на час. Ако не аз знам какво ще направя...

другият вариянт е скрита камера но съд не приема такива кадри....
Направо ти съчуствам искренно.
FJ Cruiser limited edition
tribalistas
-
Selskio ergen
Мнение
от Selskio ergen » 17 Фев 2010 16:22
Колега обслужването на 105 000 се води TO 100 хил и се сменят всички ремъци ролки и лубриканти това е препоръчително
TOYOTA Corolla CDE110/1CDFTV 2.0 D4D 90hp 2001 SOL
Selskio ergen