Алармата не работи?!
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Алармата не работи?!
Мнение от didak » 16 Фев 2010 12:43
Алармата е "оригинална" монтирана от Ником-Русе, или по-скоро от фирма с която работят.
При натискане на "Lock" вратите се заключват, мигачита присветват еднократно, но не се чува звуков сигнал.
При натискане на "Unlock" центраното отключва, мигачите присветват два пъти, но отново не се чува звуков сигнал.
Преди в такива случаи заключвах и отключвах няколко пъти и алармата се активираше, но днес не става.
По принцип колата е гаражна и всеки път оставям предните прозорци леко пуснати, но това е било винаги, а проблема е от време на време.
didak
Мнение от sacho7803 » 16 Фев 2010 13:19
sacho7803
Мнение от Dizzle » 16 Фев 2010 13:40
Lexus IS 250
Dizzle
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 346 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 16 Фев 2010 14:19
Имах такъв случай - смениха я и всичко си дойде на мястото (беше някаква мизерна сума)...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от sacho7803 » 16 Фев 2010 14:20
sacho7803
Мнение от ss_mitko » 16 Фев 2010 14:55
Трябва да намериш къде ти е централата на алармата с шоковия датчик(обикновенно е една черна кутия)на нея има потенциометър,въртиш го малко на ляво и си я намалил.Dizzle написа:Някой може ли да ми каже откъде се регулира чувствителността?Като премине някоя по-шумна кола и се включва, а това дразни съседите както и мен седя на отворен прозорец цяла зима за да я чувам за да не ми падне акумолатора....
ss_mitko
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 16 Фев 2010 16:46
светодиода не мига и като подам ръка през прозореца не се активира сирената.
Преди малко успях отново да я активирам - просто дадох на контакт, изписука два пъти - и готово.
Не съм натискал нищо по дистанционното.
Проблема е, че не знам какво я деактивира, и съответно какво да направя да се активира отново.
didak
Vesko
Мнение от sacho7803 » 16 Фев 2010 17:37
при мен когато се получи тоя проблем не съм обръщал внимание дали светодиода мига-сигурно е както при теб.първия път като отказа 2 дни отключвах и заключвах и не се оправи докато не си поиграх с копчетата на ключа.и другите пъти така и се оправяше.незнам може аз да си мисля че се активира с копчетата.петък като ходя да ми слагат пластина на газта ще ги питам...ако изобщо ми обърнат внимание biggrin.gifdidak написа:Сашо, не знам какво разбираш под "тих режим", но в този режим алармата не е активирана -
светодиода не мига и като подам ръка през прозореца не се активира сирената.
Преди малко успях отново да я активирам - просто дадох на контакт, изписука два пъти - и готово.
Не съм натискал нищо по дистанционното.
Проблема е, че не знам какво я деактивира, и съответно какво да направя да се активира отново.
sacho7803
Мнение от sacho7803 » 16 Фев 2010 17:49

sacho7803
Как се изключвам обемните датчици?
Мнение от raikovm » 16 Фев 2010 18:08
Имам Valett бутон.
Имаме малко дете и когато го оставяме за малко в колата, не можем да заключим заради обемния (микровълновия) датчик на алармата.
По идея трябва да може временно да се изключва, но в описанието, което имам, има таблица с програмируеми функции, в която обемния (микровълновия) датчик отсъства. Иначе другите се управляват с Valett бутона.
Ще бъда благодарен на всякакви идеи или описание на алармата.
raikovm
Мнение от sacho7803 » 16 Фев 2010 18:31
sacho7803
Мнение от kopche » 16 Фев 2010 18:31
Алтернативата която търсиш да си препрограмираш алармата всеки път ми се струва ...

kopche
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Scott » 16 Фев 2010 19:06
Напротив, би трябвало да има режим на забраняване на обемния датчик. Пробвай да натиснеш бутона за заключване още веднъж веднага след сработване на заключалките. Може да се наложи да натиснеш два пъти, ако колата има double lock.kopche написа:Алтернативата която търсиш да си препрограмираш алармата всеки път ми се струва ...
Scott
raikovm
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru