Съвит за спукан преден прозорец.
- djobonano
- Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.
Съвит за спукан преден прозорец.
Здравейте майсторлета.
Тойота Авенсис 2.0D 90 к. с. 2000 г.
Преди няколко дни ми се спука предната стъкло нямам обяснение как стана. Но се случи лека линийка нат реотаните но за късмет реотаните ми работят все още. Обърнах се към така известните "КОБРА" нали казват че са били най добри. Какво ми отговарят там.
Имаме два вида стъкла за вашата Тойота
зелени
1- Китайско 315 лв.
2- Европейско 466 лв.
като допълнително
- силикон 10 лв.
- монтаж 10 лв.
- лайсна 20 лв.
- преместване на стикер 2 лв. като не отговарят ако го развалят при демонтажа или монтажа.
Пример.
При първият вариант цена общо 359 лв. /най-евтино/
За втория оставам без коментар.
Нямам идея какви са тези стъкла Китайски Европейски добри ли са и ли.... при положение че колата е Японска, но както и да е.
Някой имали мнение по въпроса или дали се е сблъскал с такъв проблем.
Благодаря предварително.
Тойота Авенсис 2.0D 90 к. с. 2000 г.
Преди няколко дни ми се спука предната стъкло нямам обяснение как стана. Но се случи лека линийка нат реотаните но за късмет реотаните ми работят все още. Обърнах се към така известните "КОБРА" нали казват че са били най добри. Какво ми отговарят там.
Имаме два вида стъкла за вашата Тойота
зелени
1- Китайско 315 лв.
2- Европейско 466 лв.
като допълнително
- силикон 10 лв.
- монтаж 10 лв.
- лайсна 20 лв.
- преместване на стикер 2 лв. като не отговарят ако го развалят при демонтажа или монтажа.
Пример.
При първият вариант цена общо 359 лв. /най-евтино/
За втория оставам без коментар.
Нямам идея какви са тези стъкла Китайски Европейски добри ли са и ли.... при положение че колата е Японска, но както и да е.
Някой имали мнение по въпроса или дали се е сблъскал с такъв проблем.
Благодаря предварително.
-
- Получена благодарност: 1 път
Има доста фирми (питайте чичо Гугъл), които вършат услуга за лепене на стъкла и от собствен опит мога да кажа, че се справят добре с малки пукнатини.
За съжаление вероятно спуканото място е намокрено от вода, топящ се с сняг ит.н., но специалистите биха могли да ви кажат най-добре.
Иначе бих ви посъветвал да потърсите от някоя морга автостъкло втора употреба.
Последен вариант е може би по-качественото европейско стъкло (вероятно правено в Турция).
Неприятно наистина !
Успех !
За съжаление вероятно спуканото място е намокрено от вода, топящ се с сняг ит.н., но специалистите биха могли да ви кажат най-добре.
Иначе бих ви посъветвал да потърсите от някоя морга автостъкло втора употреба.
Последен вариант е може би по-качественото европейско стъкло (вероятно правено в Турция).
Неприятно наистина !
Успех !
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
Ами чупили са ми предното стъкло.
Сложих оригинално в официалния сервиз, като с монтаж, лайстни и т.н. струваше около 1270лв....
За кобрата съм чувал лоши отзиви за някои стъкла - явно качеството им е ниско, и кривят образа (все едно гледаш през диоптрични очила в някои части на стъклото)...
Това, което ти предлагат с нагревател ли е?
П.С. лепене предполагам, че въобще няма да е приложимо в този случай, защото точно там участъка е много термично натоварен. Нагревателите са точно до него, и са вградени в стъклото. Затова се получава голяма температурна разлика в този участък....
Сложих оригинално в официалния сервиз, като с монтаж, лайстни и т.н. струваше около 1270лв....
За кобрата съм чувал лоши отзиви за някои стъкла - явно качеството им е ниско, и кривят образа (все едно гледаш през диоптрични очила в някои части на стъклото)...
П.С. лепене предполагам, че въобще няма да е приложимо в този случай, защото точно там участъка е много термично натоварен. Нагревателите са точно до него, и са вградени в стъклото. Затова се получава голяма температурна разлика в този участък....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Според мен се е счупило точно по големите студове заради нагревателя. Лепене на пукнатина не на ударено от камъче лично мене ме съмнява да стане. Доколкото цените в Кобра са къде 150лв, допускам, че цена 300 и 400лв са за стъкла с нагревател.slowtraveler написа:Ами чупили са ми предното стъкло.
П.П. Последно баш в КОБРА на кола без рамка на вратата един познат каза - имам обаче ще тече и духа, намери си оргинално...По-добре да си потърсиш по автоморгите втора употреба и да ходиш да ти го монтират.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- djobonano
- Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.
Благодаря ви за съветите.
Ще се опитам да си намеря от някоя морга дано да имам късмет.
Някой ако попадне на такова стъкло нека ми пише на имел djobonano@abv.bg
ще почерпя.
Ще се опитам да си намеря от някоя морга дано да имам късмет.
Някой ако попадне на такова стъкло нека ми пише на имел djobonano@abv.bg
ще почерпя.
колега аз карам селика 5 генерация и аз имах проблем с предното стъкло цените от моргата и в кобрата горе доло се изравняваха и си взех от кобра но при монтажа малко се изложиха ходих после да си го оправят на мен ми искаха около 620 лева без монтаж на друго място за оргинално стъкло а в кобрата ми излезе 150 лева хубаво си помисли от каде да си го вземеш дори и да не е оргиналното все пак е ново 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
Баш за стъкло предпочитам да взема втора употреба оргинално на парите на някакво ново. Описах и пример в който приятел дето бачка там каза - ново примерно 150лв нооо на кола без рамка на вратата не те съветвам....HooLigaN написа:колега аз карам селика 5 генерация и аз имах проблем с предното стъкло цените от моргата и в кобрата горе доло се изравняваха и си взех от кобра но при монтажа малко се изложиха ходих после да си го оправят на мен ми искаха около 620 лева без монтаж на друго място за оргинално стъкло а в кобрата ми излезе 150 лева хубаво си помисли от каде да си го вземеш дори и да не е оргиналното все пак е ново

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.