Махане на катализатори на 2.2 D-4D
Махане на катализатори на 2.2 D-4D
Колеги, ще помоля, който е запознат да каже, дали катализаторите на Авенсис 2.2 150 коня подлежат на махане мотора е 2AD-FTV, колата е 2007 година. Вече е на 120 000 км. и предполагам, че вече катализаторите са се позапушили. Гледал съм колата отдолу и никъде не видях ламбда сонди преди и след катализаторите. Възможно ли е колата да влезе в сервизен режим след тяхното сваляне?
Re: Махане на катализатори на 2.2 D-4D
Колега, катализатор не се маха, а се подменя с оригинален, и то не като минеш 120,000 км, а когато си сигурен, че е за смяна. Карай си колата и не се чуди как насила да я потрошишkopeldaka написа:Колеги, ще помоля, който е запознат да каже, дали катализаторите на Авенсис 2.2 150 коня подлежат на махане мотора е 2AD-FTV, колата е 2007 година. Вече е на 120 000 км. и предполагам, че вече катализаторите са се позапушили. Гледал съм колата отдолу и никъде не видях ламбда сонди преди и след катализаторите. Възможно ли е колата да влезе в сервизен режим след тяхното сваляне?

Би ли ми обяснил какво ще и "потроша" на колата, след като и махна катализаторите?Creep написа:Колега, катализатор не се маха, а се подменя с оригинален, и то не като минеш 120,000 км, а когато си сигурен, че е за смяна. Карай си колата и не се чуди как насила да я потрошишkopeldaka написа:Колеги, ще помоля, който е запознат да каже, дали катализаторите на Авенсис 2.2 150 коня подлежат на махане мотора е 2AD-FTV, колата е 2007 година. Вече е на 120 000 км. и предполагам, че вече катализаторите са се позапушили. Гледал съм колата отдолу и никъде не видях ламбда сонди преди и след катализаторите. Възможно ли е колата да влезе в сервизен режим след тяхното сваляне?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Можеш да ги махнеш, но не ги хвърляй! Като покараш малко без тях ще разбереш и ще ги върнеш по спешност. biggrin.gif
Обикновено катализатор като твоя изкарва 180-200 000 км.
Обикновено катализатор като твоя изкарва 180-200 000 км.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ти да не си от Перник,че ще правиш насилствен тунинг? Как предположи,че катализаторите са се позапушили, това не го предполагаш ти,а сервизните техници в ТМ-Ауто ти казват дали са се запушили , или не и какво да се направи. Това да не ти е вартбург,да махаш катализатори безпричинно.kopeldaka написа:Би ли ми обяснил какво ще и "потроша" на колата, след като и махна катализаторите?Creep написа:Колега, катализатор не се маха, а се подменя с оригинален, и то не като минеш 120,000 км, а когато си сигурен, че е за смяна. Карай си колата и не се чуди как насила да я потрошишkopeldaka написа:Колеги, ще помоля, който е запознат да каже, дали катализаторите на Авенсис 2.2 150 коня подлежат на махане мотора е 2AD-FTV, колата е 2007 година. Вече е на 120 000 км. и предполагам, че вече катализаторите са се позапушили. Гледал съм колата отдолу и никъде не видях ламбда сонди преди и след катализаторите. Възможно ли е колата да влезе в сервизен режим след тяхното сваляне?
А 120000км. е нищо, за да ти се запушат катализатори.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Какво общо има въпроса ми с това дали съм от Перник, Рогачево или Разстрелци? Решил съм да махам катализаторите, тъй като с тази лайняна нафта, дет си караме колите съм виждал гаранционни коли на по 20000-30000 км. да им светват чековете за катализатор. А и другия ми въпрос към теб- От кога Вартбурзите почнаха да им слагат катализатори?LEXUS написа:Ти да не си от Перник,че ще правиш насилствен тунинг? Как предположи,че катализаторите са се позапушили, това не го предполагаш ти,а сервизните техници в ТМ-Ауто ти казват дали са се запушили , или не и какво да се направи. Това да не ти е вартбург,да махаш катализатори безпричинно.kopeldaka написа:Би ли ми обяснил какво ще и "потроша" на колата, след като и махна катализаторите?Creep написа:
Колега, катализатор не се маха, а се подменя с оригинален, и то не като минеш 120,000 км, а когато си сигурен, че е за смяна. Карай си колата и не се чуди как насила да я потрошиш
А 120000км. е нищо, за да ти се запушат катализатори.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Щом нямаш сонди - махай без да го мислиш.
Диагностика на катализатори в ТМ Ауто - никога.
Да слагаш оригинални - никога.
Има дизели на по 300К, дето катализаторите са като нови - просто се карат повече извънградско.
Най-обикновена тръба ще ти свърши работа, не се набутвай за резонатори.
А ако решиш един ден да слагаш катализатори пак - което ме съмнява - универсални ще ти свършат прекрасна работа, при условие, че са около 130 - 150 лв. без монтажа.
Има дизели на по 300К, дето катализаторите са като нови - просто се карат повече извънградско.
А ако решиш един ден да слагаш катализатори пак - което ме съмнява - универсални ще ти свършат прекрасна работа, при условие, че са около 130 - 150 лв. без монтажа.
Fido Dido точно теб чаках да се намесиш в темата. До сега такъв Авенсис правил ли си? Ако пробвам първо само единия(долния) катализатор да сваля и колата не набие грешка, означава ли, че нямам да имам проблем и с другия?Fido Dido написа:Щом нямаш сонди - махай без да го мислиш.
-
- Почетен Администратор
Ще се появи грешка само, ако имаш сонда. Ако има сонда, но тя е преди първия катализатор, нямаш грижи.
П.П. В момента, в който ги свалиш, погледни през тях - ако 90% от клетките са чисти - хвърляй в мазето за спешни случаи.
В смисъл, че ако идиотите решат да гонят за екология, ма при наличието на Камаз-и на 30г. ме съмнява да стане скоро...
Просто си карай и се кефи на по-добрия респонс на турбото при по-ниски обороти.
П.П. В момента, в който ги свалиш, погледни през тях - ако 90% от клетките са чисти - хвърляй в мазето за спешни случаи.
В смисъл, че ако идиотите решат да гонят за екология, ма при наличието на Камаз-и на 30г. ме съмнява да стане скоро...
Просто си карай и се кефи на по-добрия респонс на турбото при по-ниски обороти.
Абе и е тъй и не е... Виждал съм ТЛЦ 70 фабричен за Швейцария не с ТОЙОТА 2.4 дизел а с онуй италянско недоразумение ВММотори 2.5, щото той бил сертифициран а тотка не... аре де...Fido Dido написа:...В смисъл, че ако идиотите решат да гонят за екология, ма при наличието на Камаз-и на 30г. ме съмнява да стане скоро...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
Споко, като карах старата Вектра на газ, бях решил да мина нормално на техн. преглед, щото бях сменял дискове, накладки и жилата на ръчната, та ми беше интересно какво ще покажат валовете.
По едно време гледам - идиота ми закача газ-анализатор.
Казвам му - Ама аз съм на газ!
- Е аз ли да ти сипя бензин?!
- Може, ама кат напълниш една туба, мини през магазина и ми купи една бензинова помпа - има - няма 250лв.
Помпата ми е здрава, разбира се, ама ми писна от разбирачи.
- Е не мога да те пусна, като не караш на бензин.
- Братко, покажи ми къде в закона пише, че съм длъжен да карам на бензин?!
- Ама на газ не влизаш в нормите.....
- Я ми кажи - когато готвиш у вас на газов котлон с пропан-бутан - катализатор ли имаш на котлона?!
След което прегледа мина без проблем.
БГ.....
- Може, ама кат напълниш една туба, мини през магазина и ми купи една бензинова помпа - има - няма 250лв.
- Я ми кажи - когато готвиш у вас на газов котлон с пропан-бутан - катализатор ли имаш на котлона?!
БГ.....
за тва си ми слабост брат...Fido Dido написа:Споко, като карах старата Вектра на газ, бях решил да мина нормално на техн. преглед, щото бях сменял дискове, накладки и жилата на ръчната, та ми беше интересно какво ще покажат валовете.
БГ.....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.