спирачна система АЕ86, серво

agent dust

спирачна система АЕ86, серво

Мнение от agent dust » 01 Мар 2006 10:52

интересува ме каква е тази джаджа, дето съм я оградил на схемата. намира се точно под спирачната помпа, има 4 тръби към нея. някакъв разпределител ли е, или клапа.някой знае ли какво и е предназначението. ремонтирах спирачките, само помпите не съм пипал. като покарам и постепенно ми се втвърдява педалът на спирачката, накладките почват да притискат постоянно дисковете - напичат се и 4-те колела. нещо задържа хидравличното налягане в спирачната система след сервото - или е спирачната помпа или е въпросната джаджа. като постои на едно място колата, всичко се оправя, но като покарам пак се затягат спирачките. не е от спирачни цилиндри, движат се нормално, мисля че не е и от сервото - накладките притискат все едно е натисната постоянно спирачката. не ми се иска да разглобявам всичко наред, ако можете да помогнете с диагностиката :thumbsup:
Прикачени файлове
2f8_121.jpg
2f8_121.jpg (116.05 KiB) Преглеждано 2822 пъти
Последно промяна от agent dust на 07 Мар 2006 19:42, променено общо 2 пъти.
status: за БАН

jamie

Мнение от jamie » 01 Мар 2006 11:13

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 14:50, променено общо 1 път.

agent dust

Мнение от agent dust » 01 Мар 2006 11:53

мерси jamie
а има ли вероятност точно този разклонител да ми задържа налягане с спирачната система. съмнявам се или в него, или в спирачната помпа - второто бутало би трябвало да прави такава мизерия като запъне. странното е, че не се случва изведнъж, а постепенно wacko.gif педалът упражнява спирачно усилие, но лека полека става адски твърд, все едно има повече спирачна течност от необходимото и спирачните цилиндърчета остават натегнати - като се върне педалът, спирачната течност не се връща. има ли някъде по системата някакъв клапан, който да дава или забранява на спирачната течност да циркулира нормално?

jamie

Мнение от jamie » 01 Мар 2006 12:24

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 14:51, променено общо 1 път.

agent dust

Мнение от agent dust » 01 Мар 2006 13:24

и на мен досега такова нещо не ми се беше случвало, много е странно
като се стопли времето и пак я почвам. дано само не се налага пак да свалям сервото че предния път ми зема душата с тия заврени на майната си болтове

agent dust

Мнение от agent dust » 07 Мар 2006 19:38

свалих спирачната помпа и потърсих ремонтен комплект. оказа се, че се намира трудно - навсякъде има 12130, а трябва да е 12120. от едно място ми казаха, че става с поръчка 30лв с доставка месец-два. от ТМ ауто пък учтиво ми преложиха да го доставят за 170лв :) тези са цифромани от класа - на другите места това е 30-35лв.

занесох буталата на едно място където ремонтират такива неща да им сменят гумичките - те казаха че били изправни и не трябва да се сменят. споменаха че подобен проблем с нагнетяване на спирачната система се получавал когато клеяса сервото и щока(онова дето бута помпата) не се връща, а натиска помпата. като изгасиш колата вакуумът на сервото изчезва и щока се връщал. днес направих тестове при свалена спирачна помпа - верно това нещо се движи малко зле, някой път не се връща. ще трябва да повторя процедурата по сваляне на сервото, колкото и да е неприятна wacko.gif

та има ли опасност да го скапя като го отворя за почистване и смазване? досега не съм правил подобна процедура, има там някакви мембрани и гарнитури... да го правя или да го нося на майстор?

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 09 Мар 2006 03:31

ot vreme navreme, samoto butalce vutre moze da se e izyalo, togava veche ili novo, ili na strug, no tryabva da e ot mnogo dobur material, za da izdurzi!
kakvoto i da pravish gledai da ne nadraskash vutre cilindura! wink.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 15 Мар 2006 18:52

свалих сервото, но не можах да го отворя - борих се с него като прасе с тиква, но трябва специален SST иначе ще се счупят болтовете. почистих го колкото можах и го смазах, на вид работи много добре, не изпуска. разучих точно как работи - последната диагноза е, че всичко си бачка нормално, но регулажа на спирачния педал е избягал(може би), леко натиска клапана за атмосферния въздух и при това положение не може да се създаде хубав вакуум от двете страни на диафрагмата, тя не връща докрай щока и така нататък. дано е така, като го сложа ще разбера.

хубавото е, че докато се занимавах с него успях да намеря в един магазин коферна паста(спирачна/неутрална грес) или както там му викат, с която се смазват буталцата на хидравличните помпи - в менюъла е lithium soap base glycol grease - тя не поврежда гумичките. магазина е на Цар Симеон 165, тубичката е 2лв, продават и всякакви други неща за спирачни системи

Публикувай отговор