ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
diver

Мнение от diver » 07 Фев 2010 13:06

jorj написа:А във БГ от Ихтиман до София това удоволствие ми струваше 320лв.

При положение че всеки втори репатрак баца на 1.80-2.40лв с ддс а София Ихтиман е 40км ми е трудно да повярвам, как са ти взели повече от 160лв. Последно на катерицата субаруто го репатрираха от пловдивското хепи до Люлин за 300лв. А точно преди коледа Карнобат София 630 кинта. Масово в рамките на София е 50лв в зависимост от зависи.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 13:13

diver написа:

При положение че всеки втори репатрак баца на 1.80-2.40лв с ддс а София Ихтиман е 40км ми е трудно да повярвам, как са ти взели повече от 160лв. Последно на катерицата субаруто го репатрираха от пловдивското хепи до Люлин за 300лв. А точно преди коледа Карнобат София 630 кинта. Масово в рамките на София е 50лв в зависимост от зависи.
Именно за тези 50лв. говоря,не може да се дърпаш из града. То и без това с движещи се коли е ад,остава и да има двама по улиците които да се дърпат.

Аватар
jorj

Мнение от jorj » 07 Фев 2010 13:15

Ползвали си услугите таксува се от момента на повикването километрите до мястото на което се намираш ,също ти се таксува качването и свалянето като си платиш и празните километри така че е възможно и се моли да не ти се налага да ползваш такива услуги

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 13:21

Не съм,ама не бих си вързал колата с въже с възли или някакво изкуствено лъскаво за 5лв. и да ме дърпа някой из града. Вижда ми се страшничко. Да ме лашка,без спирачки,без светлини и да мисля кога "ще ги слеем двете коли" biggrin.gif

diver

Мнение от diver » 07 Фев 2010 13:21

kohinora написа:
diver написа:

Именно за тези 50лв. говоря,не може да се дърпаш из града. То и без това с движещи се коли е ад,остава и да има двама по улиците които да се дърпат.
Баш за в града, колата подлежи ли на теглене, си я тегля ако е светло и няма лед и сняг и няма земна сила която да ме откаже. Инак дават платформи под наем на 200 кинта. Кола с теглич, 'Е' категория и София - морето София репатрирането слиза под 400лв.
Изображение

Аватар
jorj

Мнение от jorj » 07 Фев 2010 13:31

Когато си на зор и няма друга възможност да повикаш друга пътна помощ ще дадеш и по 3.50 на километар и всички празни километри ще му платиш .

El Camino

Мнение от El Camino » 07 Фев 2010 13:40

kohinora написа:Не съм,ама не бих си вързал колата с въже с възли или някакво изкуствено лъскаво за 5лв. и да ме дърпа някой из града. Вижда ми се страшничко. Да ме лашка,без спирачки,без светлини и да мисля кога "ще ги слеем двете коли" biggrin.gif
Баш зимата ми се наложи да ме дърпат из цяла София. Двете коли са на 10 санти от земята и единствено минаването през легналите полицаи беше ад. Което и без въже е АД.

Колегата с хитлеристкото мислене е прав да вземе решение за себе си да не се тегли, като се чувства несигурен. Да генерализираш своите комплекси не е правилно обаче.

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 07 Фев 2010 13:47

diver написа:

Т'ва репатриране се излезна 500+ лв ,ама аре ............

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 14:00

El Camino написа:
kohinora написа:Не съм,ама не бих си вързал колата с въже с възли или някакво изкуствено лъскаво за 5лв. и да ме дърпа някой из града. Вижда ми се страшничко. Да ме лашка,без спирачки,без светлини и да мисля кога "ще ги слеем двете коли" biggrin.gif
Баш зимата ми се наложи да ме дърпат из цяла София. Двете коли са на 10 санти от земята и единствено минаването през легналите полицаи беше ад. Което и без въже е АД.

Колегата с хитлеристкото мислене е прав да вземе решение за себе си да не се тегли, като се чувства несигурен. Да генерализираш своите комплекси не е правилно обаче.
Е,хитлеристко мислене. Тук малко прекрачи добрият тон. Няма ли администратори. Нямам комплекси. Но дали като някой който се тегли и ти пречи на пътя,сърцето ти се изпълва с мъка и го чакаш търпеливо ?? Не дай си боже да си удариш количката заради тази ситуация. Теглят се коли от един сервиз до друг,без светлини,без обозначения,китосани,без стъкла и дали са напълно изправни да се движат по пътищата. На всичко отгоре и нахално не спазват правилата за движение,защото са в "беда". В единия гараж е изчукана и трябва да я дотътрят до другият гараж за боядисване. Няма повече да пиша тук. Има хора,които не си мерят приказките.

diver

Мнение от diver » 07 Фев 2010 14:03

Troshko написа:
diver написа:

Т'ва репатриране се излезна 500+ лв ,ама аре ............
С колата дето дойде ни прибере и със сметката у кръчмата верно, ма що ме подсещаш тамън бях забравил.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif Па и тоя слънчев твой ник...и за скрития талант да чупиш...
Изображение

El Camino

Мнение от El Camino » 07 Фев 2010 14:11

kohinora написа: Няма ли администратори. Нямам комплекси. Но дали като някой който се тегли и ти пречи на пътя,сърцето ти се изпълва с мъка и го чакаш търпеливо ??
Има хора ограничени в мисленето си. И такива дето нито се опитват да прочетат чуждото мнение, нито пък могат да излязат от тесногръдото си тяло.

Пример 1 (на ЗАПАД!): Количка с двигател от мотор 50сс се движи със 45кмч по улица със разрешени 80. (Нямат данък ли, застраховка ли и ги карат много.) Ко правим?

а) викаме администратора
б) викаме баща си
в) викаме полиция
д) обаждаме се в народното събрание да ги забранят
е) караме кротко зад тях

Пример 2 (па там на ЗАПАД): Учебна кола цъцарика я по магистрала, я в града?

а) викаме администратора
б) викаме баща си
в) викаме полиция
е) караме кротко зад тях

Пример 3 (пак на ЗАПАД): КОЛЕЛЕТА! Тук се карат колелета. МНОГО. Имат си пътища, имат право да карат по платното на колите, те са с предимство и много често карат в насрещното! Не дай си боже дори да застрашиш някой, веднага се набира полицията, събират се свидетели и номера ти се рапортува.
Какво правиш, като насред лято из целия град, междуселски пътища и навсякъде са се пръкнали всички форми на тоя вид?

а) викаме администратора
б) викаме баща си
в) викаме полиция
е) караме кротко зад тях

Няма да споменавам, че тегленето на запад не е забранено!

И сега ще питам съвсем културно - ти сигурен ли си, че си най-онеправдания, защото веднъж на месец виждаш коли да се теглят и причина ли е това, че не можеш да караш кола дето тегли или я теглят да го забранят за всички?
Колко права са ти останали още в тоя живот, че самостоятелно се лишаваш от такива?

П.С. Отговор от теста: ако нямаш 3 е) ще киснеш постоянно без шофьорска книжка и тва, че некой некъде се тегли нема да ти прави никакво впечатление.
Ако ли пък имаш СЛУЧАЙНО 3 е) то тогава това, че някой се тегли, ще ти е най-МАЛКИЯ проблем в живота.

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 14:24

Аз няма какво повече да си кажа с теб. Това с "хитлериското мислене" прекрачи добрият тон и диалог. Но ти продължаваш. Жив и здрав.

El Camino

Мнение от El Camino » 07 Фев 2010 14:26

Без да се засягаш, опитай да си представиш това, което ти давам като пример.
Запада е пример, как не трябва да се решават проблемите. Матрицата в ранен стадий и е странно как хората се стремят към нея доброволно. Принципа "не правя грешки, щото не правя нищо, а не правя нищо, щото всичко ми е забранено" действа, ама цената е прекалено висока (живота ти).

primus

Мнение от primus » 07 Фев 2010 14:46

Аз не знам какво търси тази тема в 'Технически Въпроси', това си е
чисто и просто обща тема.
Та на всичко от горе и прелива в други теми...
Сори за offtopic.gif - ка ...

Иначе по темата, рядко ми се е случвало теглещи се коли да са ми
проблем. Много по-голям проблем ми е общото дебилно каране и
перчене по пътища и магистрали...
Toyota Corolla E12
Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 07 Фев 2010 15:30

kohinora написа:Ами не може ли тази услуга да се предлага от застрахователите. Дори да се въведе някаква застраховка в тези случаи,както беше споменато по-горе. Да видим дали ще искат толкова тези от пътна помощ. Да се въведе конкуренция,не да се влиза в пазарлък.
Може.
Моето каско включва "Автоасистанс".
След ПТП с предишната кола ме закараха от Приморско до Разград /около 250км в едната посока/ без аз да плащам и стотинка.
По договр, ако след ПТП автомобила не може да се предвижи сам са длъжни да занесат колата до местоживеене на собственика.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Публикувай отговор