-
El Camino
Мнение
от El Camino » 06 Фев 2010 01:31
Te заради подготовката баш нещо се мотая и може на края да си карам със гадни сребърни джанти без червен ръб

.
А някъде срещах нещо средно между сребърно и черно, един вид металик със сребро или металик графит. Това дали се постига със лек слой черно, с транспарентен черен спрей или със такъв специален спрей? Последния вариант е последен, щото такъв спрей за джанти не съм срещал.
El Camino
-
MX5
Мнение
от MX5 » 06 Фев 2010 03:48
El Camino написа:А някъде срещах нещо средно между сребърно и черно, един вид металик със сребро или металик ............. Последния вариант е последен, щото такъв спрей за джанти не съм срещал.
Почти всяка от известните фирми за спрейчета правят такива специално за боядисване на джанти - да издържат на праха от накладките и т.н.:
http://www.tcpglobal.com/spraypaintdepo ... paint.aspx
Graphite на Dupli-Color е точно тоя спрей за джанти (много тъмно-сив металик), който търсиш (HWP102) ;)
Как става - нагледно:
http://www.youtube.com/watch?v=4bh8hzwC2TA
MX5
-
K-A-N-U
Мнение
от K-A-N-U » 06 Фев 2010 06:02
Predi dosta vreme i mene me be6e obzel merak da si boiadisvam djantite. Imah 2 extra i re6ih da probvam sam. Za podgotovka vzeh edna drelka i i slojih telena pristavka. Po tozi na4in si svalih originalnata boia do 4ist aluminii, ne be6e mnogo trudoemko i slojno. Sled tova si kupih sprei koiato e za spira4ni aparati i s nego gi boiadisah. Izpolzvah garaj s otvorena vrata no be6e mnogo spokoino vremeto navan i niama6e nikakav viatar koito da uklepa peizaja. Sas mnogo tanki sloeve i mnogokratni povtorenia se polu4i dosta dobre. Vse o6te imam djantite, taka i ne gi montirah na kolata

ako iska6 moga da ti napravia snimka weekend-a.
"If in doubt, flat out!" - Colin McRae, R.I.P. 1968-2007
Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting
K-A-N-U
-
El Camino
Мнение
от El Camino » 06 Фев 2010 10:20
http://www.dupli-color.de/webgate/WG_5_ ... Y2RSL-DE-p
Eто дуплито в Германско или по точно в европа. От вашите спрейове за джанти и помен няма. Дано тоя път да дойде бързо стоката от Америка:).
Кану, ако пристгне американския ще опитам да ги боядисам и най-вероятно ще е без да минавам с кит отдолу. Трябват ми за лятото, така че боята ако е яка ще ги бъде.
А идеята за боя за спирачни апарати е супер добра. Както и за двигател. Издържат на температури и на масла и най - вероятно на абразиви и бензин. Бензина е това, дето отличава нормалните спрейове от тези за джанти...
El Camino
-
muf
Мнение
от muf » 06 Фев 2010 19:30
за dupli съм сигурен че е издържлив
ако отдолу е добре поготвена повърхността няма какво да му стане.
В спрея има и лак, но е по-добре да му се ударят све ръце допълнително. Ако имаш лека ръка става като фабрично.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf