Проблем с полуавтоматик Ярис 2006г
Проблем с полуавтоматик Ярис 2006г
Здравейте,
имам малък проблем с моята скоростна кутия, както съм споменал в заглавието, тя е от полуавтоматиците - сенквенционалните такива.
Проблема се проявява като буксуване между първа и втора скорост, но само когато колата е престояла на студено. Сутрин като я изкарвам от гаража всичко е ок, но вечер когато е престояла цял ден пред работата почва да буксува.
Според вас какво може да е? Да сменям ли масло и филтър?
До сега е гледана в ТМАуто, но вече изтече гаранцията.
имам малък проблем с моята скоростна кутия, както съм споменал в заглавието, тя е от полуавтоматиците - сенквенционалните такива.
Проблема се проявява като буксуване между първа и втора скорост, но само когато колата е престояла на студено. Сутрин като я изкарвам от гаража всичко е ок, но вечер когато е престояла цял ден пред работата почва да буксува.
Според вас какво може да е? Да сменям ли масло и филтър?
До сега е гледана в ТМАуто, но вече изтече гаранцията.
С кое да се оправи?
Колеги, нищо не казахте за разсъжденията ми:
Това прибуксуване се появява единствено и само на студено и то единствено се усеща между 1 и 2ра, това значи когато маслото е гъсто. От там ми идват опасенията за старо масло. Какво мислите Вие?
В какво се състои въпросната синхронизация? Какво синхронизира?
Това прибуксуване се появява единствено и само на студено и то единствено се усеща между 1 и 2ра, това значи когато маслото е гъсто. От там ми идват опасенията за старо масло. Какво мислите Вие?
Кутията дефакто е механична колега. Няма общо с класическия автомнатик. Да го кажем по-просто електроника "натиска" съединителя и сменя скоростите, а тиквите от ТМ не са си научили урока по настойване. Неразбирам, защо не четете преди да купувате и после ревете....igor написа:С кое да се оправи?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.