Power box за Avensis D4D 116кс?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
D4D

Power box за Avensis D4D 116кс?

Мнение от D4D » 04 Фев 2010 19:43

Бях питал в темата на колега, но май е по добре да пусна отделна:

Някой слагал ли е такъв:
Изображение
http://cgi.ebay.de/CR-Powerbox-fuer-all ... 48392faefe

или такъв:
Изображение
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT

Не желая да започвам дискусии от типа "щом е толкова ефтино, значи е боклук" или "дал си бол пари за кола пък сега се циганиш за 200 лв."

Четох доста, гледах ревюта и отзиви и извода, който се налага е че електронните компоненти в един бокс са на стойност до 10 $ и това което се плаща е know how-то.

Общо взето всички отзиви са положителни, малкото отрицателни са че не се усеща, повече мощ, но никой не отрича намаления разход.

Имам приятел в Тойота, който ми обясни, че за да покрие определени еко норми е орязана мощността на ДВГ от еку-то а с такъв бокс се възстановява оптималното съотношени гориво/въздух, а и таймингите на клапаните.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Фев 2010 01:37

MAL=TDC - същото нещо, с различни цени. А този, който гледаш в ибей е малкия вариант. Принципно малкия вариант също е добър, но за Тойота определено не е доброто решение. За да има реална разлика, за да бутне разхода, за да работи по-меко и по-тихо, определено ти трябва по-скъпия вариант. Не го казвам, защото предлагам такива, а защото просто това си е истина. Не случайно за тойотите не съм предлагал евтиния вариант happy.gif Ако искаш да пробваш, утре ще идвам до София, за да направим и една друга Корола и по други работи. Имам за твоята кола, може да го пробваш на място и ако си доволен добре. Същевременно, цената в нета е по-висока от тази, на която ще ги разпродавам моите, така че има резон да тестваш wink.gif Още повече, че винаги има MoneyBack гаранция, ако нещо все пак не ни хареса до 7-14дни :thumbsup: Ако имаш интерес, звънни ми на 0899 868618 - Петър - ще идвам привечер към Софето. :thumbsup:

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 05 Фев 2010 07:23

Благодаря за предложението - бих се възползвал ама съм от Плевен.
Ако не е тайна на каква цена разпродаваш тези като за мойта кола?

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 05 Фев 2010 07:32

И аз да попитам Ме4о:
Ако не се лъжа малката кутия дават, че увеличава до 25 коня и 50 NM, а за голямата - съответно 30hp и 60NM.

Това не ми си вижда чак голяма разлика или има и друго?
Изображение

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 05 Фев 2010 09:08

D4D написа:Благодаря за предложението - бих се възползвал ама съм от Плевен.
Ако не е тайна на каква цена разпродаваш тези като за мойта кола?
Да, и аз се интересувам от разпродажните цени и съм в София!
Изображение
Изображение

Аватар
heller

Мнение от heller » 05 Фев 2010 09:33

Me4oKyX написа:MAL=TDC - същото нещо, с различни цени. А този, който гледаш в ибей е малкия вариант. Принципно малкия вариант също е добър, но за Тойота определено не е доброто решение. За да има реална разлика, за да бутне разхода, за да работи по-меко и по-тихо, определено ти трябва по-скъпия вариант. Не го казвам, защото предлагам такива, а защото просто това си е истина. Не случайно за тойотите не съм предлагал евтиния вариант happy.gif Ако искаш да пробваш, утре ще идвам до София, за да направим и една друга Корола и по други работи. Имам за твоята кола, може да го пробваш на място и ако си доволен добре. Същевременно, цената в нета е по-висока от тази, на която ще ги разпродавам моите, така че има резон да тестваш wink.gif Още повече, че винаги има MoneyBack гаранция, ако нещо все пак не ни хареса до 7-14дни :thumbsup: Ако имаш интерес, звънни ми на 0899 868618 - Петър - ще идвам привечер към Софето. :thumbsup:
Каква е реално ползата от това животно, възможно ли е да окаже негативно влияние върху мотора с времето? Цена с монтаж?
Аз съм от Варна, но нищо не ми пречи да отскоча до Пловдив.
Авенсис 2000, 2,0 Д4Д

Аватар
Rudy

Re: Power box за Avensis D4D 116кс?

Мнение от Rudy » 05 Фев 2010 12:37

D4D написа:или такъв:
Изображение
Аз имам такъв - получих го като подарък, но още не съм го монтирал. Малко ме е страх, въпреки че и аз потърсих информация и всички коментари са положителни, въпреки, че е има съвсем малко информация на английски.
Yeah the Italian Box, I was seduced by the advert haha. wink.gif

I turned the box down slightly as it says in the instructions and it has ran perfectly for around 150 miles now.
It definitely has more torque available from lower in the rev range, I just have to lightly touch the pedal when driving round town.

After an 80 mile motorway journey my trip computer said I had averaged 71mpg, now I dont expect that to be accurate, but I have never seen it above 58mpg before, even on the same journey. I will measure it accurately one day, but it's looking promising! smile.gif

Oh yes, the idle is unaffected too.
Един приятел от Италия ми го донесе и според него там са доста популярни. Може би следващата седмица ще го боцна за проба, въпреки, че го бях пуснал за продажба (чисто нов е, с 3 години международна гаранция), но не съм сигурен че ми трябва.
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Фев 2010 12:48

Разликата от хартията, до реалното каране е доста голяма от единия до другия, особено за Тойота двигателите. Тази вечер ще съм в София към 18 часа, така че, който иска повече информация или да пробва - да ми звънне - не хяпа laugh.gif Просто още не съм пуснал официално разпродажбата, затова и не искам да обявявам цени, но със сигурност са едни и същи за всички - не съм такъв, че да казвам различни цени на различните хора. Звънкате, разбираме се, пробваме и със здраве :thumbsup:

П.П. Подобрението е много прилично, а в дългосрочен план, няма никакви проблеми с колата, стига да си я гледаш както трябва :thumbsup: Аз от над 80 000км съм с бокс на Королата, нито пуши кат трактор, нито гори масло, нито имам квито и да са проблеми.... cool.gif

Spass

Мнение от Spass » 06 Фев 2010 11:22

Колеги това чудо става ли за Авенсис 2.0 тд 98 година

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 06 Фев 2010 18:48

Spass написа:Колеги това чудо става ли за Авенсис 2.0 тд 98 година
Ето ти оригинално за твоя модел. Жалко, че за Т25 няма, иначе щях да съм сложил вече.

http://www.tte.de/popup/TTE/cm_avensisT ... ncekit.htm
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Spass

Мнение от Spass » 06 Фев 2010 22:11

TATI написа:
Ето ти оригинално за твоя модел. Жалко, че за Т25 няма, иначе щях да съм сложил вече.

С колко коня вдига мощноста , от каде мога да си го купя и колко струва аз съм от Пловдив

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 06 Фев 2010 23:24

Spass написа:
TATI написа:

С колко коня вдига мощноста , от каде мога да си го купя и колко струва аз съм от Пловдив
Можеш да си го поръчаш от TTE в Германия, пращат навсякъде, стига да те устройва цената от ~900 евро без ДДС...
Изображение
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 07 Фев 2010 03:17

TATI написа:

За имане има, ама трябваше да звъннеш като бях в София, че да пробваш happy.gif

Аватар
Rudy

Re: Power box за Avensis D4D 116кс?

Мнение от Rudy » 09 Фев 2010 19:42

Rudy написа:
D4D написа:или такъв:
Изображение
... Може би следващата седмица ще го боцна за проба...
Понеже няколко колеги ме помолиха да го пробвам и да споделя - ама къде да го боцна? Инструкциите са на Италиански и не мога да се ориентирам по схемите - споменават че се слага на комън реил-а. Ама къде точно?
Ето снимка на мотора:
Изображение
Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 09 Фев 2010 19:45

ето и тук същата снимка:
Изображение
Изображение

Публикувай отговор