Скъсана подгряваща свещ
Скъсана подгряваща свещ
Ако някой знае някое сервизче в което могат да опитат да ми извадят скъсаната подгряваща свещ без да се сваля главата на мотора моля дайте ми координати за това място!!!
Друг вариант е със заваряване на допълнително тяло отгоре, което се захваща и се развива остатъка. Не знам колко е приложимо в дадения случай, предвид материала на свещта и колко навътре е остатъка от нея. Трябва специалист да каже.
Ако при пълно разпробиване има опасност да попаднат стружки в двигателя и ако конфигурацията на остатъка от свещта позволява, то може да се направи частично пробиване т.е. глух отвор, да се нареже лява резба и там да се навие винт, който при натягане да развие свещта.
Ако при пълно разпробиване има опасност да попаднат стружки в двигателя и ако конфигурацията на остатъка от свещта позволява, то може да се направи частично пробиване т.е. глух отвор, да се нареже лява резба и там да се навие винт, който при натягане да развие свещта.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Правилно са ти казали, но по принцип се ползват (и се продават) 'свински опашки' (bolt extractor) - специален инструмент за развиване на скъсани болтове, шпилки и т.н.
Представляват конусен инструмент, с лява витка (не е точно резба, а канали), който е доста здрав - инструментална стомана, и се заклинва в предварително подготвен отвор.
Но ако се натроши свещта, пак трябва да се отваря глава...

Представляват конусен инструмент, с лява витка (не е точно резба, а канали), който е доста здрав - инструментална стомана, и се заклинва в предварително подготвен отвор.
Но ако се натроши свещта, пак трябва да се отваря глава...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Колега за свинските опашки ми казаха,че при мене няма да се получи,защото самата свещ е с много тънка стена и щяла да се раздуе при затягането на опашката и до там,но все пак благодаря за вниманието.Вече си поръчах гарнитура и комплект за главата и тази седмица главата заминава на ерозионната машина,тя със сигурност ще се справи със скъсаната свещ.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Чупят се ако са китайски...
Свестните са много здрави.
Но разбира се трябва да действаш с правилния инструмент, а не да ги усукваш настрани с някое ключенце...
Самия факт, че веднъж си скъсал метала при първия опит да развиеш означава, че дадената сглобка е трудно развиваема, така-че усилието също е значително.
То и свредлото се чупи ако не го използваш правилно
Свестните са много здрави.
Но разбира се трябва да действаш с правилния инструмент, а не да ги усукваш настрани с някое ключенце...
Самия факт, че веднъж си скъсал метала при първия опит да развиеш означава, че дадената сглобка е трудно развиваема, така-че усилието също е значително.
То и свредлото се чупи ако не го използваш правилно

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
и аз ядох това дърво с mb220d очиларка,това със свинските опашки направо го забрави.опитаха го но нищо не става,даже има опасност да се спука главата.
за да не се случва спазвайте 2 неща:
1. щом ви изгори свещ я сменете колкото се може по-бързо
2. не взимайте марка bosch,големи боклуци взеха да продават.препоръчвам ви beru!
за да не се случва спазвайте 2 неща:
1. щом ви изгори свещ я сменете колкото се може по-бързо
2. не взимайте марка bosch,големи боклуци взеха да продават.препоръчвам ви beru!
Май тва на МБ си им е болка. Последно заради подгряващи свещи на един петак сменях бренери по 220 кинта парчето. Отделно останалото по главата ... Стъпи ми тънко. Къде 2.5К... После японките били скъпи за подръжка. Старлета ми струваше 0лв. Карината освен консумативите - 0лв. Маздата МХ 0лв, Суифта на жената един радиатор изгнил 200лв нов и лагер 60лв.... Мъка...На всички като километри им навъртях повече от на мерцедеса...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път