Мнение
от slowtraveler » 30 Яну 2010 10:41
Мечо, не е съвсем така работата...
Като избирах колата, подходих по следния начин: базовата 1.8, с 16", без ТС, DCS, с ръчни неотоплями огледала, с обикновен климатик бе 44х.лв.
А за разлика от 6х.лв получавам 2.0, натоварена с много-много повече неща: всякакви стабилизации, круиз контрол, 17" алуминиеви джанти, автоматични ксенони, адаптивно осветление(завиващи фарове), BOSE аудио система с ченджър и 8 колони със субуфер, автоматични чистачки, ел-прибиращи се огледала, незаслепяващи, БК, кожен волан и ск.лост, двузонален климатроник, управление на всичко от волана (вкл.температурата), bluetooth с гласови команди и много много други удобства.
Знам, че част от това може да се направи 'събери-чарк' за доста по-малка цена, но въобще не съжалявам за избора си.
Всичко ми е напаснато, тествано в заводски условия, гаранционно, и направено с доста мисъл и вградено в пригодено за това място.....
Иначе за навигацията - и аз не взех оригиналната, точно защото производителите на автомобилните навигации нещо забравят, че България я има на картите. Наскоро взехме ярис с навигация, дето дойде с един кашон ДВД-та с карти за къде ли не.
Дори и България я има описана.
Но е толкова постна, че можеш само да се ориентираш между кои градове си. За Варна имаше всичко на всичко 2 улици (без адреси - само две чертички на картите)....
Китайците предлагат 'полуоригинални' (bolt on) такива навигации, на които можеш да сложиш IGO (което има най-добрата карта до момента) .
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008