Avensis и ксенони?
Slow,напълно прав си!
Правиш ъпгрейд на детайли,които така,или иначе биха били вградени.Ако гледаме цените при официалните вносители обаче,простата сметка показва,че е по-евтино да си вземеш автомобила "накичен",отколкото по-късно сам да го правиш такъв.Но както казва Rudy на някои хора това им доставя удоволствие.Все пак,аз лично бих предпочел оригиналните аксесоари ако ми е по джоба.Или най-добре заводски вложените екстри.Но май пак опираме до парите...

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
По прницим всеки един сервиз на автомобили с първоначални знания могат да ти ги сложат. Дори и ти сам можеш да си ги сложиш ако знаеш коя жица и как да я заголиш че да вземеш ток, и да закрепиш запалителите някаде че да не ти пречат да си върнеш фаровете обратно където им е мястото. За цени има различни, аз по принцип се точа на едни които струват 150 лв 2-ма познати си сложиха на авенсис 2006г. и пасат 98г. Китайски са разбира се но мойте хора карат вече 2 месеца и няма проблеми за сега пък и този който ги продава ми е познат и 'уж' били хубави.Лъчезар написа:а за какви цени говорим и къде могат да ги монтиратPetrov_gb написа:Може, вървят със запалителите, тей че има преправяния и лепения. Ако си мислиш че е развиване и завиване на крушки - не е така. Но наистина, ксенона си е ксенон. Слагаш ксенон на късите, и Coolblue крушки на дългите и халогена от долу и си готов
RUDY не съм казал че 15 000 лв са малко. съгласен съм че когато ти се занимава и можеш да го правиш накичвай колата после с всико което ти е кеф.при мен беше така аз исках ксенони жена ми /зиморничева/ искаше подгряване на седалките а и парктроници отпред и отзад исках това е .всички други екстри си вървяха с модела.първоначално си мислех защо ли са ми толкова много екстри.вярвай ми за 4 години всяка една от тях ми е потрябвала в необходимост вярвай.дори и размразяването на чистачките в големите студове.аз повече обръщам внимание на двигателя за него всичко най скъпо.днес ми откраднаха единия болт на задна дясна гума и други два бяха разхлабени.отидох в тойота 188лв комплект секрекни болтове ай ше ви...отидох при приятели 30 лв супер секрети там може и по евтино.не знам какво са искали да направят снощи крадците слуайно днес видях че болта липсва.утре пътувам за софия щеше да е интересно на магистралата.но късмет.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
За съжаление нито един от избраните аксесоари не се произвежда от тойота:Владислав написа:Все пак,аз лично бих предпочел оригиналните аксесоари ако ми е по джоба.Или най-добре заводски вложените екстри.Но май пак опираме до парите...
-автопилота го купих от същия производител от който го купува и тойота
-Parrot (блутут-а) като моя се предлага от тойота за 4 пъти повече
-за ксеноните вече съм писал другаде, и съвсем не става въпрос за рязане и оголване на жици - просто се включват оригиналните конектори в баласта (единствено се пробива дупка в капачката). Взимал съм такава капачка от toyota_forever защото на мояте беше счупено езичето. Т.е. възстановяването на първоначалната инсталация е като смяната на изгоряла крушка.
Свалянето на фаровете е елементарно, по трудно е обратното закрепване на бронята към корите отдолу, но определено е по силите на всеки. Колкото до слагането на ксенони в сервиз на Тойота - ще откажат с мотива, че фаровете са различни. След като ги накарах да ми покажат за какво искат 1200 лв. признаха че няма разлика в самия фар - нито рефлектори нито лупи, а само единия от кабелите на баластите е прокаран във самия фар (т.е. не през капачката). Но дори когато те монтират ксенона не монтират пръскалките, които според някои колеги са задължителни.

- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Добре е хора.... Не искам никой да обидя, ама още ли си мислите, че в сервизите на Тойота има майстори, в истинския смисъл на думата ?!?!? Мислите ли, че са хора с опит, които мислят с главата си !?? Знаете ли един МАЙСТОР колко пари прави? Кой от сериозните майстори, ще отиде в Тойота !?!??? Аз не съм намерил такъв щото.... Вярно, в Пазарджик са доста добри, но една птичка пролет не прави... Аз от години ви се чудя в София как си поддържахте колите - това да чакаш почти месец, за да ти сменят едно тъпо масло .... ИЗвинявайте, ама си е ПЪЛНА кретения - щях да съм отебал гаранций и франций..... Да не говорим, че в Тойота ми сложиха НОВ оригинален подкалник, като за да го напаснат го поорязаха..... После по-добре при тях .... Никога не е по-добре при тях laugh.gif laugh.gif
И гаранционно като ти пробие баласта го сменят с фара комплект а като свърши гаранцията какво правиш - слагаш друг неоргинален, външен с комплекта крушки и за да са еднакви сменяш и на другия фар.Слагаш оригинална навигация(от англичанка) и какво - диска 300 евра без подробна карта и почват едни торенти. Да не говорим ,че при разглобяване и сглобяване на вътрешни и външни панели по колата си оставят ръцете - просто не ги смятат за важни,иначе са разбирачи ,но какъв смисъл щом всичко после мърда,скърца и се откопчава само(задна броня).Ако ще е доп.оборудване правете си го сами,а който има манги за екстри ок,но да казваш ,че 5-10 палки за нещо ,което минава за гъзария и остарява технологично за 3-4 години(DVDнавигации например) на фона на 35 за кола - си е меко казано странно.В общите теми за удължената гаранция бях писал колко ми излязоха оригинални нови компоненти от ebay, според мои сметки в сервиза си слагат 200-300% режиини,което си е като за военно производство.Така ,че слагай си някакви читави ксенони с гаранция от доставчика и монтажа и забрави.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
-
За съжаление не мога да намеря из нета едно видео на колега от чужбина, който беше монтирал навигация точно в жабката над конзолата.kohinora написа:Rudy, каква навигация си сложил ? Може ли да я покажеш на снимка. Аз искам да си сложа нещо в жабката на таблото над конзолата,някой има ли нещо такова.
Имам и аз такава идея но засега не мога да намеря изхвърлящи панти с плавно действие (или да се заимства от нещо). Идеята е като се натисне бутона на капачето на жабката, с отварянето на капака отвътре тези панти да изхвърлят меко и навигацията. Самата навигация така да е направена и закрепена, че с изправянето и да се включва. Захранването може да се вземе някъде от таблото с бушоните (даже ако има празно място да се сложи и бушон). Прибирането да става по братния ред. С натискане навигацията навътре, да се изключва, след което се затваря и капака на жабката.
По принцип има оригинални аксесоари и Bluetooth и ксенон,за Круиз контрол много се е писало.По мое впечатление на някои автомобили лоста се влага,слага се кабелчето,и системата тръгва...На други коли правиш същото,но нищо не става...И не съм забелязал никаква закономерност.Това че оригиналните аксесоари са много скъпи,се подразбира.А след края на гаранцията ако имаш проблем е още по-скъпо,но както казах пак опираме до парите.Една ксеноноеа крушка-500лв
А навигациите иначе са много хубави,лошото е че явно за Япончетата сме в 9-та глуха като се има предвид какво има на картата на Балканите.

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
-
По скоро бих казал, че причината е в регионалния представител на Тойота за Балканите, в частност БГ. На въпроса ми защо в модификация luxury липсва навигация (така както за западна европа), отговорът беше - ЦЕНАТА ! Оскъпявала с около 5 хил.лвВладислав написа: А навигациите иначе са много хубави,лошото е че явно за Япончетата сме в 9-та глуха като се има предвид какво има на картата на Балканите.

За такова нещо говоря,ако намериш решение, пиши.scorpion написа:За съжаление не мога да намеря из нета едно видео на колега от чужбина, който беше монтирал навигация точно в жабката над конзолата.kohinora написа:Rudy, каква навигация си сложил ? Може ли да я покажеш на снимка. Аз искам да си сложа нещо в жабката на таблото над конзолата,някой има ли нещо такова.
Имам и аз такава идея но засега не мога да намеря изхвърлящи панти с плавно действие (или да се заимства от нещо). Идеята е като се натисне бутона на капачето на жабката, с отварянето на капака отвътре тези панти да изхвърлят меко и навигацията. Самата навигация така да е направена и закрепена, че с изправянето и да се включва. Захранването може да се вземе някъде от таблото с бушоните (даже ако има празно място да се сложи и бушон). Прибирането да става по братния ред. С натискане навигацията навътре, да се изключва, след което се затваря и капака на жабката.