-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Uncle Dido » 25 Яну 2010 19:12
p_zarkov написа:...хлъц,хлъц,бръм,връм,лампитр...

Uncle Dido
-
c
Мнение
от c » 25 Яну 2010 20:01
при мен не е имало проблеми при -15, но все пак има два акумулатора по 80 амперчаса laugh.gif
c
-
p_zarkov
Мнение
от p_zarkov » 25 Яну 2010 20:08
като чета постовете на колегите се сещам , че ми направи впечатление като тръгнах сутринта , че колата е по-тромава от преди , някак по-мудно набира.Не я напъвах , а и нямаше за къде да бурзам и следдесетина петнадесет минути градско се отпуши . Ако колегите не бяха го споделили сигурно щях и да го забравя ! И аз на Еко зареждам .
p_zarkov
-
Creep
-
Обратна връзка:
Мнение
от Creep » 25 Яну 2010 21:14
Аз не усетих колата да е по-мудна, просто първите секунди имах чувството че буталата ще излязат през капака... Нафтата е от скъпата на ОМВ...
Creep
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 25 Яну 2010 21:16
Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 25 Яну 2010 23:05
Последните 2 пъти заредих Алпин дизел на ОМВ. Сутринта на -14 си "запали като момиче" от 1/4 оборот и след 2 мин работа на място си вървеше както всяка сутрин. НО парно започнах да усещам след 6-7 км, въпреки задръстването. До работата ми е 9 км и тъкмо се затоплих и ... пристигнах.
Вечерта в 19 ч. при -5 без проблеми.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
borracho
Мнение
от borracho » 26 Яну 2010 08:40
при -14 тая сутрин си запали от първия път но усетих че стартера видя бая зор, тежко завъртане и запали. с обикновенна нафта от ромпетрол, без добавки. наистина както казва и зизитоп парното го няма доста време.
Toyota Corolla D-4D 2000cm3 90hp 2004
borracho
-
Kiki
Мнение
от Kiki » 26 Яну 2010 09:11
borracho написа: както казва и зизитоп парното го няма доста време.
Това е защото нямате така наречената "Печка".
При мен след 3-4 мин започва да духа топло, независимо дали работи на място, или не.
Това е защото я купих от сравнително северната част на Германия, а там тази екстра е задължителна.
Kiki
-
scorpion
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от scorpion » 26 Яну 2010 09:51
Kiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif
И при мен така
Даже и сега си седи изкъпана в гаража и вероятно се присмива на собственика си, който мръзне сутрин и вечер по спирките на ГТ biggrin.gif
Но да е благодарна, че не съм я изкарал по студа да дреме от сутрин до вечер и мръзне като куче, да е омърляна, вероятно охлузена от тук от там.
М-д-а-а-а. Гледам си я като член на семейството, значи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
scorpion
-
tihomirn
Мнение
от tihomirn » 26 Яну 2010 14:22
такаааа втори ден -17 в 7 и 30часа малко се поуплаших ебати температурите .по нашия край това си е за гинес.но две подгрявания и из ненада запали без зор 2.2 д4д.
друго искам да кажа снощи на червено вино и мезе с доста приятели обсъждахме темата ниски температури и палене сутрин.имаше версии от без проблем до един спестил много от нафта щото цял ден го дърпали из града напред назад да запали та накрая в сервиза.но извода беше че основно проблемите идват не от бутала сегменти валове и други а от акумулатор и "нафта".различни модели коли различни години ноосновнияизвод беше това.
1.акумулатор
2.нафта
tihomirn
-
Petrov_gb
Мнение
от Petrov_gb » 26 Яну 2010 16:59
scorpion написа:Kiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif
И при мен така
Даже и сега си седи изкъпана в гаража и вероятно се присмива на собственика си, който мръзне сутрин и вечер по спирките на ГТ biggrin.gif
Но да е благодарна, че не съм я изкарал по студа да дреме от сутрин до вечер и мръзне като куче, да е омърляна, вероятно охлузена от тук от там.
М-д-а-а-а. Гледам си я като член на семейството, значи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Колкото по я държиш в гаража толкова по зле, особенно през зимата.
Според мен една кола не се ли крара всеки ден няма да отидат на добре работите.
А отностно ОМВ, такива боклуци съм наливал от там че чак ми идеше да им запаля бензиностанцията, най-лошото е че и да исках нямаше да мога с тези води които ги продават вместно нафта на хората. 1 месец кофти гориво на ОМВ 1 месец хубаво. Просто нямам думи.
Petrov_gb
-
nenko70
Мнение
от nenko70 » 26 Яну 2010 18:22
Petrov_gb написа:
А отностно ОМВ, такива боклуци съм наливал от там че чак ми идеше да им запаля бензиностанцията, най-лошото е че и да исках нямаше да мога с тези води които ги продават вместно нафта на хората. 1 месец кофти гориво на ОМВ 1 месец хубаво. Просто нямам думи.
Mисля си дали да не направим тема във форума и да отбелязваме(както камерите за скорост) бензиностанциите с кофти гориво, като отбелязваме и от кое гориво не сме доволни. Естествено, че може и обратния списък да направим.
У нас с горивата цари пълна анархия. Уж трябва да има някакъв контрол, но е явно само на книга.
nenko70
-
Kiki
Мнение
от Kiki » 26 Яну 2010 18:29
Petrov_gb написа:scorpion написа:Kiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif
И при мен така
Петров, абсолютно съм съгласен с теб.
Колата е за каране.
Затова и аз си я карам. За три години 145 000км biggrin.gif Нищо, че седи в гараж.
Kiki
-
Dizzle
Мнение
от Dizzle » 26 Яну 2010 18:30
Petrov_gb написа:
Зареждам само v OMV Alpin Diesel-a и въпреки,че колата е малко мудна в началото други проблеми няма.Друг е въпроса обаче с обикновения/sprint diesela на OMV- при около +6/+7 C "нафтата" имаше вид с извинение на сперма само дето беше по-гъста

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Dizzle
-
DANA
Мнение
от DANA » 26 Яну 2010 20:50
На минус 26.1 градуса без проблем,но без парно.............
COROLLA 2.0 D4D
DANA