колеги светва ми чека и гасне колата

dark_dido

колеги светва ми чека и гасне колата

Мнение от dark_dido » 20 Яну 2010 22:26

не знам дали има вразка но преди няколко дена ми смениха ангренажа вав са6тия сервиз в които ми смениха консумативите когато си я купих.Колата ми е корола 2.0d4d 2003 и до сега не ми беше саздавала никакви проблеми но от няколко дена ми претриса и от време на време ми светва чека и гасне.Мом4ето ми отвори пак ангренажа и сас собствените си очи видях че белезите пасват може би само на помпата ми се разминава половин заб от белега но мисля,че не е проблем.Кажете ми какво може да баде и как да се диагностицира?Благодаря ви много предварително.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 20 Яну 2010 22:52

В кой сервиз я обслужиха?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

dark_dido

Мнение от dark_dido » 21 Яну 2010 00:20

сервиза не е оторизиран,малак е в бургас при познат.И са доста савестни момчетата.

kohinora

Мнение от kohinora » 21 Яну 2010 08:36

От скоро съм във форума,но като чета направо се плаша. Ей затова си купих нова кола и като чета форума си мисля,че след 2 години моят Авензис пътува към някой друг,колкото и да си го харесвам и се нареждам на опашката в магазина. Вчера платих 350лв. данък за 2010г. ,за старите коли не знам колко е,но мисля че е справедливо. Като в здравеопазването,здравият плаща за болният, новите коли за старите. Горките стари автомобилчета. И аз съм минавал по този път,и това е кола 2003г.

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 21 Яну 2010 09:26

kohinora написа:От скоро съм във форума,но като чета направо се плаша. Ей затова си купих нова кола и като чета форума си мисля,че след 2 години моят Авензис пътува към някой друг,колкото и да си го харесвам и се нареждам на опашката в магазина. Вчера платих 350лв. данък за 2010г. ,за старите коли не знам колко е,но мисля че е справедливо. Като в здравеопазването,здравият плаща за болният, новите коли за старите. Горките стари автомобилчета. И аз съм минавал по този път,и това е кола 2003г.
Кофти сервизно обслужване,просто да те е страх да отидеш на сервиз.Като в оня виц от едно време "като знам какъв инженер съм как да отида на доктор".Колите станаха много специфични.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 21 Яну 2010 23:51

Не е ангренаж със сигурност в повечето случа и излиза дюза или клапан за налягането в горивната рейката :thumbsup:

Аватар
heller

Мнение от heller » 22 Яну 2010 09:34

Nedkow написа:Не е ангренаж със сигурност в повечето случа и излиза дюза или клапан за налягането в горивната рейката :thumbsup:
Прав е колегата! И моят Авенсис ми го направи същия върт. Два пъти светва "чек енджин" и гасне. На третият път въобще не запали... Оказа се дифтунга на дюзата... Не се бави, ами я карай да и побаят в някой сервиз.

mladm

Мнение от mladm » 23 Яну 2010 14:58

Колеги, и аз имам такъв проблем със светкане и след това гаснене на "чека" на Корола 1,4. Забелязъл съм, че като тръгна на дълъг път ми светка и след 1-2 дни гасне. При градско не ми светва. При 2-3 качвания на компютър ми излиза едно и също (някакъв сигнал от датчика на разпределителния вал) и хората казват, че няма проблем и най-вероятно е случайна моментна грешка. Другата седмица ще ходя в "Пит стоп"-а за проверка на колата и се надявам на нещо по конкретно. Не знам дали се сменя бензиновия филтър на тези Короли-1,4 бензин '06 г., защото казват, че може от гориво или от свещи да е причината. Иначе нямам никакви забележки по палене и вървене със и без светнат "чек".
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)

Аватар
pvas

Мнение от pvas » 23 Яну 2010 20:45

Имах подобен случай, оказа се откачен вакуум wink.gif
Прегледай ги, ако всичко е наред, обади се да я закачим на тестера...
0878 680 825

Публикувай отговор