колеги светва ми чека и гасне колата
колеги светва ми чека и гасне колата
не знам дали има вразка но преди няколко дена ми смениха ангренажа вав са6тия сервиз в които ми смениха консумативите когато си я купих.Колата ми е корола 2.0d4d 2003 и до сега не ми беше саздавала никакви проблеми но от няколко дена ми претриса и от време на време ми светва чека и гасне.Мом4ето ми отвори пак ангренажа и сас собствените си очи видях че белезите пасват може би само на помпата ми се разминава половин заб от белега но мисля,че не е проблем.Кажете ми какво може да баде и как да се диагностицира?Благодаря ви много предварително.
От скоро съм във форума,но като чета направо се плаша. Ей затова си купих нова кола и като чета форума си мисля,че след 2 години моят Авензис пътува към някой друг,колкото и да си го харесвам и се нареждам на опашката в магазина. Вчера платих 350лв. данък за 2010г. ,за старите коли не знам колко е,но мисля че е справедливо. Като в здравеопазването,здравият плаща за болният, новите коли за старите. Горките стари автомобилчета. И аз съм минавал по този път,и това е кола 2003г.
Кофти сервизно обслужване,просто да те е страх да отидеш на сервиз.Като в оня виц от едно време "като знам какъв инженер съм как да отида на доктор".Колите станаха много специфични.kohinora написа:От скоро съм във форума,но като чета направо се плаша. Ей затова си купих нова кола и като чета форума си мисля,че след 2 години моят Авензис пътува към някой друг,колкото и да си го харесвам и се нареждам на опашката в магазина. Вчера платих 350лв. данък за 2010г. ,за старите коли не знам колко е,но мисля че е справедливо. Като в здравеопазването,здравият плаща за болният, новите коли за старите. Горките стари автомобилчета. И аз съм минавал по този път,и това е кола 2003г.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
Прав е колегата! И моят Авенсис ми го направи същия върт. Два пъти светва "чек енджин" и гасне. На третият път въобще не запали... Оказа се дифтунга на дюзата... Не се бави, ами я карай да и побаят в някой сервиз.Nedkow написа:Не е ангренаж със сигурност в повечето случа и излиза дюза или клапан за налягането в горивната рейката
Колеги, и аз имам такъв проблем със светкане и след това гаснене на "чека" на Корола 1,4. Забелязъл съм, че като тръгна на дълъг път ми светка и след 1-2 дни гасне. При градско не ми светва. При 2-3 качвания на компютър ми излиза едно и също (някакъв сигнал от датчика на разпределителния вал) и хората казват, че няма проблем и най-вероятно е случайна моментна грешка. Другата седмица ще ходя в "Пит стоп"-а за проверка на колата и се надявам на нещо по конкретно. Не знам дали се сменя бензиновия филтър на тези Короли-1,4 бензин '06 г., защото казват, че може от гориво или от свещи да е причината. Иначе нямам никакви забележки по палене и вървене със и без светнат "чек".
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)